Rabatki Konstantego w podwórkowym ogródku cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
Aza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 18:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Rabatki Konstantego w podwórkowym ogródku cz.2

Post »

Narcyzów i żonkili na pewno nie trzeba co roku wykopywać, a jeśli się wykopuje to jak calkiem zaschna liscie, może ja mam złą intuicję , bo u mnie wszystko jest duuużo spóźnione.
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Olu-pisałam wyżej,wykopałam żonkile,bo było mi potrzebne miejsce pod mieczyki.Wiem,że można narcyzy i żonkile zostawić 2-3 lata na tym samym miejscu.Obcinałam im sukcesywnie po przekwitnięciu łodygi,żeby się nasiona nie zawiązywały,a liście zostawiłam do zasuszenia,"karmią"cebulę,a zależało mi na ich dobrej kondycji.
To są szczególne mieczyki od Empuzy i już termin sadzenia naglił.
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 12:03

Post »

Ewo. Zazdroszczę, że przezimowała Ci języczka Leopard, ale Ty ją chyba jak pamiętam zimowałaś w piwnicy. Moja na działce pomimo, że była przykryta jedliną, jednak nie przezimowała. Muszę rozglądnąć się jeszcze za języczką raqiete, gdyż tej nie mam. Widziałam ją w ubiegłym roku na kiermaszu we Wrocławiu, ale była bardzo droga - chyba 25 zł za nią śpiewali.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Grzegorz B

Post »

Rabata wielojęzyczna :shock: dobre :;230 Ewo, jak wszystko się rozrośnie to dopiero będzie rewelacja. Pomysł przedni ;:108
Awatar użytkownika
Frida
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2008, o 13:50

Post »

Ewo, śledzę Twoje poczynania i jestem pełna podziwu. Masz tyle energii, chęci, zapału do pracy, poozazdrościć. W krótkim czasie zrobiłaś z kawałka zaniedbanego podwórka piękny zakątek. Ciekawa jestem, czy ktoś powiedział - dziękuję?
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Czyżby Ewuniu zabrakło podwórkowego i trzeba było wykopać narcyzy ?
No to co to będzie na koniec roku, szaleństwo i wyścigi cebulek z bylinami.
Czyżby już podwórkowy nie mieścił twoich darów od forumków i zakupów ? :shock:
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Cieszę się Ewuniu ,że piwonia zakwitnie ciekawe jakie będą iryski. Ciekawa jestem czy u mnie zakwitnie w tym roku ta róża ,którą Ci też wysłałam z tymi drobniejszymi listkami i druga żółta ciekawe czy przezimowała dobrze u Ciebie
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Zyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 maja 2008, o 21:38
Kontakt:

Post »

Ewuś mówisz że to konwalia majowa na pierwszej fotce? a ja myślałam że to biały pełnokwiatowy bez.
Białego fiołka wielkolistnego widzę po raz pierwszy. w ubiegłym roku dostałam fiołka o fioletowych liściach - kwitnie teraz pełną buzią.
...a ta Buzia dla Ciebie ;:196
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ado-języczki Rakieta(The Rocket) były w "Polanie"u progu wiosny za kilka zł.Moja wystrzeliła wspaniale.
Zyto-napisałam,że pierwszy bez,druga konwalia majowa...A fiołka o fioletowych liściach nie widziałam nigdy,szkoda.
Jadziu Jakuch-piwonie rosną jak na drożdżach,dwa powiększające się zdecydowanie pączki ma jedna(ta o zielonych liściach)ciekawa jestem koloru kwiatów,a dwie o bordowych liściach są chyba nieco późniejsze.Róża przezimowała, ma listki,rośnie wolno,a może mnie się tak zdaje,bo inne rośliny mają krótszy okres wegetacji,czemu nie trzeba się dziwić,wybierałam kamczackie,ałtajskie,syberyjskie,alpejskie.
Kogro-tak,w Podwórkowym tych cienistych miejsc jest więcej i języczki,funkie,żurawki,bergenie i brunnery mają sporo miejsca(ale też i słuszny wzrost) i wiosną później się ukazują,więc na obrzeżu mają jeszcze przylaszczki i sasanki które są wcześniejsze.Żonkile trzeba było w sierpniu wsadzić na innej rabatce i tak będzie w tym roku,chyba,że trafią do zupełnie innego ogródka,co jest naturalnie niespełnionym dotąd marzeniem.
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zamierzam na murku z siatką rozgraniczającym posesje( nad rabatkami) umieścić skrzynki z kwiatami.Jednakowe zielone skrzynki kupiłam przed sezonem w "Biedronce".Jutro przed pracą odwiedzę jeszcze giełdę w Bronowicach Wielkich.
Frido- nie,jest to orka na ugorze i użeranie się,często mam dość,po wielokroć moja praca jest niszczona przez nie moje zwierzę czterołapne(ale i tak go lubię),czy złośliwie.Mimo to efekty widać już,a myślę,że niebawem będą jeszcze czytelniejsze.Gdybyśmy nie mieli marzeń nie doszłoby do wielu realizacji-prawda?
Grzegorzu-witam serdecznie w moim skromnym Podwórkowym.
Awatar użytkownika
eury
200p
200p
Od: 1 kwie 2009, o 22:46
Kontakt:

Post »

Ewo ,tak czytam i czyatm i nadziwić się nie mogę...
Kiedy ty na wszystko znajdujesz czas?
Skrzynki będą wyglądały bardzo efektownie.Wiesz już co w nich posadzisz?
Ogrodowa miniaturka Eury
Storczykowe bidulki Eury
Pozdrawiam Viola - rodzaj rośliny z rodziny fiołkowatych?
Awatar użytkownika
Bogumilka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 17:50

Post »

Ewuniu kochana mam problem,bo jestem u koleżanki i nie mogę jej zarejestrować na forum.Proszę pomóż mi przez to przejść.Będę u Niej jeszcze jakiś czas to może z Twoją pomocą jakoś mi się uda Ją zarejestrować.Nawet na pw nie mogę tu napisać,więc potem można usunąć mój problem,żeby Ci nie zaśmiecać wątku.Czekam na jakąś pomoc ;:65
x-o-1
Konto usunięte na prośbę.
Od: 3 cze 2007, o 20:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ewo Janinko bardzo dziękuję za podtrzymanie mnie na duchu i utwierdzenie, że brukselka urośnie, jestem przekonana. A co do marzeń, ŻYCZĘ ABY SZYBKO SIĘ SPEŁNILY TWOJE , bo przynajmniej byś się nie denerwowała, że jakieś zwierzę niszczy Twoja pracę :wink:

--Żonkile trzeba było w sierpniu wsadzić na innej rabatce i tak będzie w tym roku,chyba,że trafią do zupełnie innego ogródka,co jest naturalnie niespełnionym dotąd marzeniem--
Awatar użytkownika
Zyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 maja 2008, o 21:38
Kontakt:

Post »

Ewuś - Fiołek o którym pisałam ma liście ciemne :oops: ale chyba źle kolorek napisałam... (raczej fioletowo-bordowy) jutro zrobię fotkę, bo to ostatni dzień mojego pobytu w domy w tym tygodniu. Jak Ci się podoba - Dostaniesz go.
Awatar użytkownika
Miiriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2007, o 00:17
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jaki ładny ten podwórkowy .. a kolekcja języczek zachwycająca ... zwłaszcza ten leoprad mi się marzy ... ale i rakieta i dłoniasta są cudne :)
Pozostawić ciepły ślad na czyjejś ręce... - Bernadetta
Zapraszam pod Krzywą Jabłoń: Miiriam ; Rok 2012 ; Rok 2013
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”