Kolorowy ogród Geni - 2008r

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

e-genia pisze:Jacku
Już druga osoba mówi że tylko te czerwone się dobrze rozrastają i dobrze kwotną. Ja mam chyba z siedem różnych kolorów i one wszystkie pięknie kwitną i się rozrastają. Co roku tylko trochę wykorzystuje kłączy a resztę wydaje. Martwię się bo w tym roku jesienią przesadziłam Kleopatrę w inne miejsce a usłyszałam że nie lubi przesadzania.
Jacku ja nigdy nie widziałam pustynnika olbrzymiego już nie mogę się doczekać jak ći zakwitnie. Mam nadzieje, ze zaraz nam pokarzesz zdjęcia. Jaki kolor jest tego pustynnika
Genia

Witaj Zosiu
Witaj Geniu! To masz szczęście do tych różnych kolorów kann. Mam nadzieję, że i moje żółte się rozrosną, bo jak nie, to nawet nie będę miał co skubnąć tu do nowego ogrodu.
A pustynnik olbrzymi będzie chyba biały. Ja go widziałem raz w ogrodzie botanicznym i rooobi wrażenie :!: Kupiłem malutkie kłącze ale mam nadzieję, że przez ostatni sezon nabrało siły i w przyszłym roku doczekam się kwiatostanu. Jak trafię na jego kwitnienie, to oczywiście zrobię zdjęcie i Wam pokażę, bo on rośnie w starym ogrodzie u Rodziców. A na razie będę się cieszył pustynnikami niskimi :)
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Witaj Jacku zobaczysz że kanny naprawdę się szybko się rozrastają. Ja jakbym chciała wszystko sadzić to już moja działka była by w kannach. Nie mogę już się doliczyć w ilu ogrodach kwitną moje kanny. Czasem może sie zdarzyć że żle się przechowają, ale jak do tej pory to nie miałam pecha . No i oczywiście będę czekala na zdjęcie pustynnika
Genia
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A teraz kilka zdjęć
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

:;230 :;230 :;230 :;230
A ja myślałam że dostałam kręćka :)

Liska pobiła mnie z różami a ty bijesz mnie z cebulowymi :)
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mariolu ja nie chcę nikogo bić jestem grzeczna dziewczynka.
Ale cieszę się ,ze Ci się podoba
Genia
x-p-k
Konto usunięte na prośbę.
Od: 3 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Śliczna nerinka, uwielbiam je - mimo że trzeba je wykopać na zimę. Pięknie kwitną, i w czasie, gdy już się robi mało ciekawie w ogrodzie. :)
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Piotrze ja mam swoje neriny już 5 lat i nie wykopuję jej nie wiem może te zimy nie były u nas tekie mrożne bo cały czas jest w tym samym miejscu. Miałam kedyś inną działkę nie przy domu to zawszemi wymwrzały a jak wykopałam to nie miałam zimnej piwnicy żeby ją przechować i też mi wyachła. Napisałam neriny bo mam białą i różową
Genia
x-p-k

Post »

e-genia pisze:Piotrze ja mam swoje neriny już 5 lat i nie wykopuję jej nie wiem może te zimy nie były u nas tekie mrożne bo cały czas jest w tym samym miejscu. Miałam kedyś inną działkę nie przy domu to zawszemi wymwrzały a jak wykopałam to nie miałam zimnej piwnicy żeby ją przechować i też mi wyachła. Napisałam neriny bo mam białą i różową
Genia
W sumie zastanawiam się od czego to zależy. W zeszłym roku jedna nerina pod blokiem mi się zawieruszyła i też przetrwała zimę bez problemu. Na wsi zostawiłem jedną w ramach eksperymentu i nie wyrosła po zimie - ale w sumie to mogła podgnić albo coś ją zjadło?! :) Tak czy siak w tym roku już je wykopałem, może za rok je zostawię. Zefiranty zostawiam i radzą sobie świetnie, a jak potem pięknie kwitną!
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wiesz co Piotrze wprowadziłam Cię w błąd Pisałeś o nerinach a Ja myślałam o Inkarwili. Neriny też wykopuję one pięknie zimują w Irlandii i mają tam w ziemi sadzone grypami jak u nas Zonkile byłam w zeszłym roku w pażdzierniku to widziałam. Przepraszam za pomyłkę ale masz rację rok temu w ziemi przechowała się biała kalla i jeszcze jak pięknie kwitła
Genia
x-p-k

Post »

e-genia pisze:Wiesz co Piotrze wprowadziłam Cię w błąd Pisałeś o nerinach a Ja myślałam o Inkarwili. Neriny też wykopuję one pięknie zimują w Irlandii i mają tam w ziemi sadzone grypami jak u nas Zonkile byłam w zeszłym roku w pażdzierniku to widziałam. Przepraszam za pomyłkę ale masz rację rok temu w ziemi przechowała się biała kalla i jeszcze jak pięknie kwitła
Genia
Inkarwille musiałem sadzić w tym roku nowe, zaczęły wyrastać po zimie ale tynkowaliśmy dom i robotnicy je zupełnie zmasakrowali - cóż zrobić :?
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zdaję sobie sprawę jakie sa straty po obrzucaniu domu u mnie w zeszłym roku w maju ocieplali i malowali mój nowy dom to długo nie mogłam doprowadzić do porządku ogrodu. Ale tak naprawdę to dużo nie zniszczyli .
Genia
Awatar użytkownika
k-c
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 wrz 2007, o 15:53

Post »

piękne masz te swoje kwiaty ... a floksy przebijają wszystko ... zwłaszcza te czerwone :) piękne są :)
pozdrawiam, Karol
moje wątki
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Floksów mam dużo więcej ale kupowałam w doniczkach i były bez etyketek jak tyklo latem zakwitną to porobię im wszystkim zdjęcia i wtedy sobie pooglądami chyba że stanie się coś zimą i zgniją lub wymarzną
Genia
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15

Post »

Gieniu niech Ci takie czarne myśli do głowy nie przychodzą , przezimują całe i zdrowe :D .
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja też tak myślę, Ze nie będzie tak żle ale zawsze wiosną wpadam w panikę jak coś ociąga się z z wchodzeniem z ziemi
Genia
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”