Nie bardzo wiem, jak to technicznie rozwiązać? Czy jak np. zrobie redliny dla marchewki i posadzę cebulę międzzy redlinami ,to w rowkach jej będzie dobrze? Redliny nie ograniczą jej dostęp do światła światła?
Asia

No widzisz ja wyczytałem inaczej i to się sprawdziło. Obie rośliny mają różne systemy korzeniowe i nie należą do tej samej rodziny i to mnie przekonuje. Wczytałem też, że to fasola tyczna źle wpływa na buraki. Nie jestem jakimś fanatykiem upraw współrzędnych, ale jak co roku chwościk wykańczał mi buraki to postanowiłem spróbować. Linków nie podaje bo to właściwie nie to miejsce, zresztą Aguss85 już to zrobiła.Warzywkowo pisze:Dziwne - teoria mówi, że dla tych warzyw ich sąsiedztwo jest niekorzystnedocentandrzej pisze:W tamtym roku wyczytałem gdzieś, że buraki lepiej siać góra po 2 rzędy obok siebie przedzielając fasolką szparagową. Tak też zrobiłem i buraczki i fasolkę miałem w dwóch miejscach, Zdało egzamin - fasolka najlepiej plonowała od lat (te same odmiany co roku), a i buraki mniej ucierpiały od chwościka. (...)