Jesień życia wśród kwiatów,zwierząt i ptaków cz. 6

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Malvy
500p
500p
Od: 10 lut 2015, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Jesień życia wśród kwiatów,zwierząt i ptaków cz. 6

Post »

Kicia filuje na ochronie i prawidłowo, kto jak nie kot ze swym wzrokiem jako pierwszy przyuważy i podniesie larum na takiego, co chce spod bloku choinkę na święta buchnąć? :D
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

No śliczna kociczka! Julcia dzisiaj też swojego pięknego kotka pokazała. Inny al;e równie słodki :D
Lucynko może już będzie lżej, a mamę zrozum zawsze to robiła i sprawdza czy dalej tak może, narzeka bo sił coraz mniej :wink:
Święta coraz bliżej a śniegu u mnie coraz mniej, temperatura plusowa i jutro już zapowiadali będzie taka sama i może słońce. To znowu zniknie trochę śniegu ;:223
Spokojnego wieczoru ;:196
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Lucynko z mamami tak mamy. Moja też stale niezadowolona, ale jak ruszamy z pomocą, to zawsze problem. ;:173 Kotka kontempluje zimę z ciepłego domku. :) Przygotowujesz dom na przyjęcie gości, ;:180 a ja zawsze po gościach sprzątam. ;:306 Upiekłam z twojego przepisu amoniaczki na święta, nie zostało ani jedno ciasteczko. :;230 Mus robić drugą porcję. ;:152
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43

Post »

Moja kiciula też tak na parapecie siadała....ciekawska. ;:oj . Brakuje mi jej do dziś. :wink: . Mamy także, niech by narzekała ale była. ;:173 . U mnie także bez śniegu, święta tuż tuż..ani się obejrzymy będzie już po świętach. ;:108
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Witajcie :wit i częstujcie się świeżo upieczonymi pierniczkami. ;:180
Zapewniam, że są mięciutkie i takie pozostaną. ;:333 Przepis naprawdę superowy. Nowy. Lepszy niż mój poprzedni.

Obrazek

Malwinko - dobra puenta kociej ciekawości. ;:63

Marysiu [Maska] - u nas też pogoda listopadowa. Szaro, buro i ponuro, ;:145 a mgły wiszą nisko nad głowami. Mokro i nieprzyjemnie. ;:145
Upiekłam pierniczki, to przynajmniej mi pachniało w całym mieszkaniu. ;:303 A potem synowa przyszła na pogaduszki i dzień minął całkiem miło. :tan
Marzy mi się spokój, ale jak wiesz, nie jest to teraz takie proste. ;:185 Nie mniej Tobie życzę tego samego. ;:196

Soniu - w sumie to cieszę się, ;:63 że jeszcze mamę mam i nigdy nie dałam jej odczuć, jeśli czasem męczy mnie jej narzekanie.
Cieszę się, że "herbatniki" mojego taty smakują. ;:63 A skoro tak, to nie masz wyboru i musisz piec nową porcję. :;230

Zuziu111 - nawet sobie nie wyobrażam, jak czułabym się, gdyby mojej kici coś się przydarzyło. ;:218 Bardzo jestem z nią związana. ;:167 Tobie z serca współczuję. ;:167
Doceniam oczywiście to, że mama jeszcze jest wśród nas i nawet gdy sobie pomarudzi, to nigdy nie dałam jej powodu do utraty wiary w moją miłość i przywiązanie do niej. ;:108
Zaraz święta, a po świętach dni zaczną się wydłużać i tak aż do wiosny. ;:215

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Pamiętam swoją Filonkę, była identyczna, kochana moja kocia, pierwsza, kiedy sprowadziłam się na wieś, miałam ją 14 lat, potem pewnego dnia wyszła z domu, bardzo mnie prosiła żeby ją wypuścić i już nie wróciła, znalazłam ją całkiem niedaleko domu, śpiącą na zawsze, takie wspomnienie, pierniczki pyszniutkie, u mnie dziś kolejna porcja rogalików z makiem i z kapustą i grzybkami, no i jeszcze uszka i pierogi już zrobione :wit
Awatar użytkownika
Madziagos
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 10 kwie 2012, o 21:44

Post »

Od migdałka aż powiało wiosną, urocze drzewko.
Najlepsze jest to, że w sumie to już niedługo :)
Żebyś wiedziała, ze do kota idzie się przywiązać - i to bardzo mocno.
Z pozdrowieniami, Magda
Moje wątki Moje drogi... Aktualny
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26

Post »

Lucynko pyszne pierniczki :lol:
Chyba wszystkie koty uwielbiają parapety, moja też się wyleguje ,a jeszcze jak słonko przyświeci ;:108
Zresztą chyba wszystkie koty wszędzie włażą nawet na stół :oops: nie mogę mojej tego oduczyć.
Mam migdałka w kącie przerósł od sąsiada, który swój krzew wyrzucił ,ale po mojej stronie płotu pozostał ;:173 muszę mu ciekawszego miejsca poszukać.
Miłego dnia ;:168
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
Malvy
500p
500p
Od: 10 lut 2015, o 19:39

Post »

Próbowałam robić pierniczki ze trzy razy i zawsze po ostygnięciu robiły się twarde i takie zostawały, nawet po miesiącu w puszce z jabłkiem czy bez były twarde i mogły rbić co najwyżej za oręż ofensywno-obronny w postaci latających dysków :lol:

Migdałek śliczny ;:167
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Lucynko, bardzo elegancka ta Twoja Miśka, przypomniałaś mi nasze, będące już w kocim niebie. ;:145
Migdałek niewielki ale kwiatuszków ma bardzo dużo ;:215 Kolejne kwitnienie powinno być jeszcze obfitsze. ;:31 ;:31 ;:31
Pierniczki tak mi zapachniały, że nie mogłam się powstrzymać i skubnęłam jeden - dziękuję był pyszniutki. ;:92
Wesołych Świąt i zdrówka dla całej rodzinki. ;:167 ;:196
Awatar użytkownika
zlotko73
100p
100p
Od: 30 mar 2015, o 17:17

Post »

Witaj Lucynko :wit

Widzę ,że Ty posiadasz umiejętności i zdolności których mnie brakuje,pierniczki są pewnie smakowite :)
Ja zupełnie nie daję sobie rady w wypiekach. Podobno robię najlepsze zakalce ;:138
Za to lubię robić ozdoby choinkowe i wszelakie świąteczne ,właśnie to "babranie " w kleju strasznie mi się podoba :)

Miłego jutrzejszego dnia :wit
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Lucynko. Smakowicie wyglądają Twoje pierniczki ;:108 . Na pewno zapach niesamowity ;:224 . Ja nie potrafię a bynajmniej nigdy nie próbowałam ich robić ;:306 . Może kiedyś ;:224 . Twoja kota jest piękna ;:138 . Ma taki cudowny kolorek futerka . Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Lucynko pierniki takie smakowite, ;:152 możesz podzielić się przepisem. :?:
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

:wit Witajcie!
Strasznie jestem zaganiana w tych ostatnich dniach. ;:65 Nawet wstaję rano, choć mi się nie chce. :;230
Dzisiaj nawet udało mi się sfotografować wszystkie moje słoneczka wychylające się zza bloków mieszkalnych. ;:173

Obrazek

W ciągu dnia dwa słonka gdzieś przepadły i ku zachodowi zmierzało już tylko jedno.

Obrazek

Obrazek

Iwonko [00..] - skoro kotki tak długo żyją, to z moją jeszcze się pobawię z dziesięć lat. ;:63
Dzisiaj zapewne podgoniłaś przygotowania do świąt tak, że jutro już świętować zaczniesz. Odpocznij sobie, nie pędź tak, bo za dużo czasu wolnego Ci pozostanie. ;:108
Niech Ci się wszystko uda na szóstkę z plusem. ;:215

Madziu [Madziagos] - miałam już dużego migdałka ładnie wyprowadzonego w formę drzewka, ale komuś bardzo się spodobał i po jednej z zim pozostało po moim migdałku puste miejsce. ;:174
Teraz mam malutkiego i mam nadzieję, że tego mi nie ukradną. ;:7

Julio - moja kota też po stole łazi, dlatego kładę starą serwetę i tylko do posiłków nakrywam obrusikiem, który zaraz potem znika ze stołu. ;:306
Owocnej przedświątecznej krzątaniny, Julio. ;:196

Malwinko - po świętach podam Ci przepis na pierniczki, które ani przez chwilę twarde nie są.
Dziękuję w imieniu migdałka. ;:180

Stasiu - czekam na rozrost migdałka, bo bardzo lubię jego kwiatki. ;:333
Smacznego i smacznych świąt życzę. ;:196

Danusiu - każdy ma inne zamiłowania i uzdolnienia, co się chwali, ;:108 bo gdyby tak nie było, to życie byłoby nudne. ;:224

Ewelinko - dziękuję za cieplutkie słowa uznania. ;:196

Soniu - dziękuję. ;:180
Odbierz PW.
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Ech Lucynko, co podgoniłam to trochę tylko, ja dostałam piękny prezent od Sądu na święta i teraz szybko muszę załatwić z prawnikiem odwołanie i to mi zajęło dzisiejszy dzień właśnie, ale jutro planuję podgonić troszkę z pracami w domu ;:108
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”