Co słychać w wiejskim ogrodzie cz. 32

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Co słychać w wiejskim ogrodzie cz. 32

Post »

Witaj Marysiu u mnie popadało i to solidnie ;:108 . Byłam na zewnątrz podwiązać hortensje bukietowe bo trochę się położyły bidule . Zrobiłam mały obchód i wróciłam. Później planuję przesadzić kilka roślinek i posadzić zakupione iglaczki. Tobie życzę słoneczka ;:168 . Pozdrawiam ;:196 .
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Już jestem po wizycie ekspertów, wniosek ewidentna wina wykonawcy przede wszystkim brak obsypki cementowo-piaskowej a to jest podstawa montażu.

Mariolko czyli szambo Wasze jest nieszczelne! Moje poprzednie było takie podsiąkające bo z kręgów studziennych, teraz mamy plastikowy zbiornik i nic nie ma prawa wsiąkać oprócz zawartości z rury kanalizacyjnej. Tak jak piszę facet zrobił dziadostwo a kto tanio robi to dwa razy robi. Oj czuję że będzie kłopot ;:oj
Prawie całe życie mieszkałam w bloku ale nie zamieniłabym tych wygód za nic. Kocham wieś i swobodę razem z kłopotami ;:306 no i tam musiałam jechać kawał drogi do ogrodu ;:202

Kurde! pada!!!

Beatko no to będę zbierać nasiona, tych czerwonych jednorocznych jest niewiele ale jakoś obdzielę. Te wiechowate na razie nie mają nasion one dość późno są. Zbiorę wszystko co się da szczególnie z odmianowych ;:333
U mnie rano było 10 st i nawet utrzymywało się bez deszczu, ale właśnie przed chwilą siurnęło ;:202
A ja czekam aż wyschnie aronia i coś uda mi się wyrwać szpakom ;:14
Pozdrawiam Cię i życzę słoneczka jak najwięcej ;:196

Ewelinko u mnie mokro, bo niewiele wsiąka i znowu pada ;:131 Kwiaty nasiąknięte wykładają się na wszystkie strony. Makabra! Oby życzenia się spełniły ...jak coś to jak posadzisz wyślę ten deszcz do Ciebie i niech podlewa ;:168
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Nie, nie Marysiu, źle się wyraziłam- szambo jest szczelne, nawet za szczelne. Betonowe, zbrojone, wielkie jak bunkier. To jeszcze pozostałość z czasów hodowli i unijnych wymysłów ok.2003 r. Teraz hodowli nie ma, a szambo domowe przekierowane tam... ale wszelkie wody z rynien skierowane też do szamba, żeby nie było powodzi na podwórku. No i na podwórku ok, a szambo wiecznie pełne...
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Marysiu i był producent? Mam nadzieję, że wszystko pozytywnie dla Ciebie!

Mariola, a nie myśleliście, żeby odpiąć odpływ z rynien? Bo takie doprowadzenie do szamba to mocno po kieszenie szarpie.
Ja mam pojemnik na deszczówkę (1000 l), planuje jeszcze 2 dokupić. Moja ciotka ma połączane cztery takie i zbiera wodę do podlewania.
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Mariolko ja kupiłabym zbiorniki na wodę i z rynien przeprowadziła rury do nich. Woda do podlewania do mycia samochodu, darmowa i dobra, bo deszczówka

Basiu tak ! czy pozytywnie to się okaże wtedy jak wykonawca zrobi wszystko jeszcze raz ale dobrze ;:215
Maska pisze:Już jestem po wizycie ekspertów, wniosek ewidentna wina wykonawcy przede wszystkim brak obsypki cementowo-piaskowej a to jest podstawa montażu.
Poszłam sobie na spacer do lasu w nadziei na grzyby, takie jadalne raz są ale szlachetnych brak, pachną ale ich nie widać. Znalazłam dwie kurki i maślaka robaczywego ;:222
Awatar użytkownika
Bufo-bufo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2009, o 20:31

Post »

Co prawda już 11 strona ale lepiej późno.. Witaj Marysiu :)
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Marysiu. Ja też chcę takie zbiorniki na deszczówkę ale jakoś tak nigdy nie ma okazji tego zrobić ;:222 . Zawsze inne wydatki . A ileż wody miałabym z dachu stodoły gdyby tam zamontować rynny ;:oj . Mam nadzieje, że kiedyś uda się to zrobić. Na grzybach byłaś, o proszę a w mojej okolicy też niestety słabo z grzybami. Jako młodzik chodziłam chętnie z Mamą ale teraz jakoś nie mam nigdy okazji. Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35

Post »

Marysiu ja dla siebie gonię za roślinami bo wtedy świat weselszy mi się wydaje ;:1
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
a_nie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:16

Post »

Ach te Twoje wschodu słońca ;:oj
Awatar użytkownika
Lyanna
1000p
1000p
Od: 5 mar 2013, o 09:27

Post »

Też mam zbiornik na deszczówkę, taką beczkę 200l, mąż marzy o 1000l mauzerze, ale to będzie większe od naszej szopy narzędziowej ;).
Aronie są zżerane przez szpaki? Żeby mnie znowu nie ubiegły, jak to było z jagodami kamczackimi.
W wakacje to człowiek ciągle w rozjazdach i działka niedopilnowana, forum nie przeczytane, oby do jesieni ;).
Z tą jesienią to żart :).
Pozdrawiam,
Asia
Na łące
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witam w piątkowy słoneczny poranek tylko gdyby nie to zimno ;:202

Olu na każdej stronie jesteś mile widziana ;:168

Obrazek

Ewelinko ja mam na razie dwie duże beczki i są bardzo przydatne ale potrzebuje dokupić jeszcze dwie i tez ciągle są inne ważniejsze (albo i nie) wydatki. Ty przynajmniej masz poważny teraz powód do oszczędzania, a rynny i zbiornik to już spory wydatek :D Mam parę kroków od domu lasek i czasem polecę na godzinkę chociaż ostatnio jest tylu amatorów i to nie naszych tylko z Krakowa ;:oj Pozdrawiam!

Obrazek

Marysiu trzeba mieć jakiś cel, a ten jest przyjemny i nieszkodliwy!

Obrazek

Alicjo a ja u Ciebie podziwiam ptaki, bo nikt tak nie potrafi ich fotografować :D

Obrazek

Asiu w tym roku szpaki są wyjątkowo wredne i jest ich mnóstwo. Zaczęły od dżdżownic i czereśni, teraz borówki, aronię, jeżyny, czerwone gruszki...wszystko jak leci. W całym ogrodzie rozwieszam firanki żeby coś zostało dla nas. Brza=ydko to wygląda ale i sąsiedzi podpatrzyli i też rozwieszają ;:306
Taki zbiornik jest wygodny bo można podłączyć wąż i podlewać a beczki to dźwiganie konewek, chociaż u mnie wozi wózeczek to jednak.,,,i jakoś łatwiej odkręcić kran :oops: Żart nie żart ale ja czuję koniec wakacji ;:222

Obrazek

A słońce dla wszystkich tych co piszą i tych co nie piszą

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Szybkiego piątku w pracy i pogodnego weekendu!
Awatar użytkownika
chinanit
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lip 2013, o 14:59

Post »

Marysiu, ja też czuję nadchodzącą jesień. Ta noc była u nas wyjątkowo zimna. Tylko +5*C.

Ładny ten guzikowiec, ale chyba nie mam już gdzie posadzić.
Czekam na finał sprawy z tym szambem.
Miłego dnia. :)
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Witaj Marysiu kochana :wit no masz słonko jak czytam, ale znowu zimno, ociepli się, ale w sierpniu tak zimne nocki ;:185 , u nas w nocy było około 10 st. ale za to mamy deszcz od rana, teraz trochę się wypogodziło, ale na jak długo, dziś mamy Festiwal Pyromagic i Święto Leszcza, dzieje się w regionie a jak będzie padać to chyba nici z tego będą ;:108
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Marysiu słonko swieci to i osuszy to i owo ,a co to za kwiatuszek na ostatnim zdjeciu .
Miłego dnia ;:196
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
Ewakora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 maja 2010, o 14:13

Post »

Witaj Marysiu. ;:196
U Ciebie wszechobecna woda, a u mnie zimno i sucho. Cały czas podlewam i juz mam dosyć tego węża. :?
Ekspert już był i dobrze, ale pewnie teraz zaczną się przepychanki między nimi. Nawet jeśli jest częściowo wina producenta, to wykonawca nie zrobił tego dobrze i to on będzie odpowiedzialny. Najważniejsze, byś Ty dostała nowe, dobrze zamontowane szambo.
Ach.....te Twoje cudne zdjęcia.
Guzikowiec fajny, ale taki malutki.
Serdecznie pozdrawiam i życzę pięknego słonecznego nieba. :wit
Pozdrawiam wszystkich zielenią natchnionych. Ewa
Wiejski ogród Ewy cz.1, cz.2, cz.3 cz.4- aktualna
Wspomnień nadszedł czas
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”