Zielono i kolorowo - ogród w remoncie

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Zielono i kolorowo - ogród w remoncie

Post »

Teraz pomidorki sa zielone.
ale jeszcze trochę i będą czerwone.
Lipiec to bogactwo nie tylko kwiatuchów, róż, lilii, liliowców ale i warzywek ;:108 ;:108
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Alu ;:196
Śliczne masz pomidorki i jak kwitną ;:63 ;:63 i Kanny Ci już zakwitły ;:333
Biały klematis piękny ;:215
Pozdrawiam Cię serdecznie i życzę miłego dnia ;:4 ;:167 ;:167
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Alu! nadrobiłam zaległości w Twoim wątku Mieć przy boku taką złotą rączkę to skarb/ też mam taką zdolną drugą połówkę :tan ;:306 choć też przeszedł poważną operację w 2008 roku/Świetna altanka i cała reszta.Boczniaki w balotach uprawiamy od kilkunastu lat. Zbiory nawet 4 razy z jednego balota ,choć 3 i 4 skromniejszy.Są bezproblemowe . Pozdrawiam serdecznie !
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21

Post »

Alu ,co roku mijam ogród pełen wielkich ,kwitnących kann . Kiedyś zapytałam właścicielkę co robi że ma takie kwitnienia . Odpowiedziała mi ,że kanny są żarłoczne i żeby tak pięknie kwitły potrzebują zasilania raz w tygodniu ,najlepiej rozcieńczonym obornikiem .To jest podpowiedz dla miłośników Kann . Pozdrawiam ;:196 .
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56

Post »

To zazdroszczę Ci takich piesków . To wspaniałe psy , skoro lubią i bronią dzieci , takie opiekuńcze nawet dla kotów. O takim piesku marzę. Mój Bąbel szczeka na dziecin sasiada, na wnuczkę też , ale już gom oswoiła. Ogólnie na wszystkich szczeka, ale to cecha Ratlerka, to nie jest milusiński i spokojny pies, tylko myśliwy sprinter i rozrabiaka :lol: ale go uwielbiam i głupio mówić , ale traktuję jak dziecko ;:306
Piękna róża biało -czerwona, to papageno, jeszcze mylę te róze, ale mam chyba taką
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

Ha! w tym roku nie mam pomidorków nawet koktajlowych . Siałam na oknie bardzo wybujały i padły.
A potem, remont i nie miałam gdzie ich ulokować i zazdroszczę tym co mają u siebie w ogródkach. :)
Kany są piękne , miałam musiałam zrezygnować nie miałam gdzie przechowywać zimą.
pozdrawiam ;:167 ;:167
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Alu , moje koktajlowe są niskie i rozłożyste ,nie trzeba ich palikować .
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Alu są różne rodzaje pomidorków koktajlowych ja kupiłam takie karłowe kompaktowe które maja nie więcej niż 30 cm ;:306 Rok temu miałam wysokie i musiałam podpierać kijkami, ale zjada się jednakowo smacznie jedne i drugie :D
Zajęta jesteś wnukami, ale teraz taki czas wakacje to gdzie lepiej niż u babci i dziadka. Zdrowia dla Was i miłego weekendu ;:4
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Lucynko ,a jak ja też nie rozpoznam swoich roślin ;:306
Dziękuję wzajemnie ;:196

Asiu ;:196
Canny są bardzo kapryśne i nie kazde miejsce im odpowiada ,moje w ubiegłym roku nie wszystkie zakwitły .Natomiast w tym roku dałam im bardzo dobra miejscówkę i wygląda na to ,że będą kwitły wszystkie ; Moja kana nazywa się Calimero

Masz racje Aniu ,ze lipiec to nie tylko kwiaty ,ale i coś na ząb .
Jedne koktajlowe już są żółte ,gotowe do jedzenia :D

Witaj Tereniu ;:196
Biały clematis to staruszek ,może Ci go ukorzenić ?
Pomidorki są różnej'' maści ''żółte czarne i czerwone i jakieś tam ......
Pozdrawiam również ;:167

Bogusiu witaj .Zaległości bardzo szybko narastają wystarczy jeden dwa dni i już człowiek od dekadę do tyłu ;:306
Te nasze złote rączki bardzo chorowite są ........,ale dają radę
Do boczniaków zakradły się ślimaki i zjadły co nieco ,ale już kupiliśmy granulki i je nimi karmimy szkoda nam tylko winniczków .Muszę je jakoś odizolować .Pozdrawiam ;:167

Elu mam dobrą ziemie i nigdy nie zasilałam żadnych roślin ,ale w tym roku może je troche dokarmię dzięki :D Pozdrawiam ;:196

Karolciu Twój Babel to jeszcze młodziak i jest do Ciebie bardzo przywiązany i nic dziwnego ,że obszczekuje wszystkich
A rozpieszczaj go skoro Ci to radość przynosi :D
Moje jedynie szczekają na sąsiada jak czują ,że idzie to mało bramy nie przegryzą ,ale to dlatego ,że jak był pod lekkim wpływem rzucał w nie kamieniami i groził laską . ;:202 Może Twój Bąbel jakiegoś zajączka Ci upoluje .Jedna z moich suk wyłapywała u jednego z sąsiadów ryby ze stawu ;:306 .Żeby sam nie widział to by nigdy nie uwierzył .
Tę różyczkę kupiłam jak NN ,ale dobrze nazwę znać .Pozdrawiam

Misiu jak remont w domu to wiadomo ,że wszystkiego nie dopilnujesz ,a mimo to masz piękny ogród ;:333 pomidorki posiejesz w przyszłym roku i to pewnie różne odmiany .W tym roku tez nie będę miała gdzie swoich przechować bo po ociepleniu domku jest już za ciepło ,żeby je przechowywać w tym samym miejscu .Pozdrawiam również ;:168

Elu mam kilka takich ,ale nie są rozłożyste tylko bardzo zwarte

Marysiu już piszę odpowiedzi nie wiem który raz i tym razem już myślałam ,że znowu przerwę ,ale muszę dokończyć ;:306
Ja za bardzo nie lubie podwiązywania roślin i moje pomidory rosną samopas ;:306 ,aż M zwraca mi uwagę bo te jego w skrzyniach są takie wymuskane jak panienki na wydaniu :;230
I dę bo wnusia sama już poszła na podwórze .
Pozdrawiam i dziękuję ;:196
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
LadyK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 wrz 2015, o 14:31

Post »

Wy tu o pomidorkach gadu gadu, że aż zacieram ręce bo dostałam nasionka z forum i mam ponad 20 odmian, nie mogę się doczekać kiedy dojrzeją ale jakoś koktajlowych sobie nie wybrałam bo jakoś mi nigdy nie podchodziły - za slodkie a może trzeba było spróbować w końcu są różne odmiany.
Za to innych nowości u mnie trochę w tym roku, dokupiłam trochę nasionek różnych dziwactw ale zdarzyły się i niespodzianki, nie zawsze na plus bo nie wszystko wzeszło, a też zamiast okry warzywnej wyrosła mi balsamka ogórkowata ;:oj
Miłej niedzieli Alu. :wit
Pozdrawiam Katarzyna
"Kobieta ma zawsze coś do zrobienia w domu, głupia w nocy śpi, to się jej nazbiera"
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Witaj, Babciu Alicjo! ;:196
Ciesz się wnusiami póki możesz. :tan Wakacje krótkie są, a wnuczęta kochane. ;:167
Zdrówka Ci życzę. Pociechom też. ;:cm
Awatar użytkownika
ewarm
500p
500p
Od: 3 paź 2010, o 23:53

Post »

Alu wczoraj i dziś trochę chłodniej,trochę popadało.
Pewno lepiej dla męża. A jak tam kocina i maluchy?
Pisałaś, że planujesz więcej róż.
Ciekawe co wybrałaś?
Pozdrawiam.
ewa
Wyczekiwany ogród
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Alu ja już nacieszyłam się wnusiami na razie, no cóż, czas leci, ale co tam jeszcze nie koniec wakacji, a Tobie/ Wam zdrówka i radości z wnusiami :wit
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Alu ,ja Cię z tym podwiązywaniem rozumiem i to doskonale .Nie bez kozery sadzę niskie koktajlowe , do tego stawiam je na stole w miseczce i wszyscy sięgają po nie jak po owoce , więc znikają migiem . ;:167
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56

Post »

Nie dziwię się Twoim psiakom ,że szczekają na takiego sąsiada ;:124 mają racje :)
A czy te ryby były jadalne ? :;230 ale numer :lol:
Bąbel szczeka bo ma taka naturę, to nie jest łagodny poduszkowy psiak, tylko myśliwy :;230 w jego wyobrażeniu oczywiście , bo tchórzliwy jak nie wiem co . Ale jak bezpieczny to szczeka jak rasowy obrońca :;230 Zresztą to żywe srebro a Ratlerki to psy na szczury , więc jest myśliwym. Swoją drogą znosi do domu małe zdobycze, tylu upasiona mysz i mnie w prezencie na kanapę --można zawału dostać :;230
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”