Ogród po 30 - stce Część III

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ewarm
500p
500p
Od: 3 paź 2010, o 23:53
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród po 30 - stce Część III

Post »

Ten liliowiec potrójny, pomarańczowy fajny ma kolor, taki trochę herbaciany. Widzę, ze monardy tez masz w wielu kolorach.
Pozdrawiam.
ewa
Wyczekiwany ogród
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Floksiki co jeden to ładniejszy u Ciebie Anno .. do wyboru do koloru...Kiedyś je uprawiałam , potem się częściowo wyzbyłam i od 2 sezonów znów mi ich przybywa... Trochę kupiłam w kapersach / nawet zgodnie z opisem/ ;:oj kilka w drodze wymiany sąsiedzkiej mi przybyło..i tak się kręci ! Kilka mam takich "odwiecznych"siewek i są nie do zdarcia!
Dzisiaj znowu domowe koczowanie ,popaduje i zimno nawet wychodzić się nie chce bo szaro i buro ;:145 W TV nędza , gdzie indziej nie lepiej...smętnie ogólnie jest! :?

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Madziagos
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 10 kwie 2012, o 21:44
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu,
wpisuję się w ramach odrabiania zaległości forumowych.
Widzę masę różnorodnych floksów - uwielbiam je głównie za zapach, choć i wygląd jest niczego sobie.
Ostatnio dokupiłam takiego, który ma być niebieski.
Coś w tym jest, ale rano i wieczorem.
W pełnym słońcu robi się różowo-fioletowy.
Z pozdrowieniami, Magda
Moje wątki Moje drogi... Aktualny
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2010, o 08:45

Post »

ewarm - Ewa, pysznogłówki mam w 3 kolorach. Spróbuję poszukać białej, choć występuje dość rzadko.
Liliowce 'herbaciane' są gdzieś jeszcze dwa, tylko trzeba je znaleźć ;:224 .

marpa - Maryniu, floksy z bylin, były w ogrodzie jako pierwsze. Podoba mi się ich zapach i właściwie bezobsługowość. No, można pościnać przekwitnięte czubki i z boków jeszcze później zakwitną ;:108 . Był czas, że kupowałam każdego, który mnie się spodobał i się nazbierało ;:173 .
Szkoda, że miałaś taką pogodę ;:196 , bo u nas była w sam raz do pracy; raz tylko mały deszczyk mnie na trochę wygonił. A nazbierało się pracy, oj nazbierało, bo przez upały 'legalnie' leniuchowałam :tan .

madziagos - Magda, ten niebieski taki właśnie jest - błękitem można się cieszyć głównie rano, ale to wystarczy, bo jest wtedy cudowny. Nic lepszego chyba jeszcze nie wymyślono. Ja w swoich floksach już się pogubiłam i czasem mam powtórki, a część porozsadzałam. To bez znaczenia.
Z tym błękitnym jest podobnie, jak z pomarańczowym. Co tam odcienie, ale jaki zapach ;:oj .

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Potomac Pride i kawałek Steined Glass
Obrazek
Charlotte
Obrazek
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Aniu floksy i liliowce piękne tak jak wszystkie kwiaty u Ciebie ;:215
Kotek rudzielec jakiś nie zadowolony :( Kotka dochodząca ciekawej maści jest ;:oj
Zdrówka Aniu ;:196
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Aniu, :wit
Oj, lubię, lubię wszelakie kolorki i roślinki i kwiatuchy ;:108 ;:108
A u ciebie tego mnóstwo ;:63 ;:63
Piękne liliowce masz, kilka takich samych widzę , jak u mnie :D
Fajna , oryginalna kicia :D
Awatar użytkownika
chinanit
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lip 2013, o 14:59

Post »

Aniu, ładna ta Steined Glass. Chyba nie mam.
Z pysznogłówek została mi tylko w kolorze bordo. Gdzieś przepadły czerwona, biała, liliowa... Szukaj, bo wiem, że Ci dawałam.
Floks pomarańczowy też się nie ujawnił. Chyba trzeba zacząć pisać listę, bo wrzesień przyleci szybko. ;:306
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

alicjad31 - Alu, witaj :wit . Kotek się wygrzewa, bo ma zwyrodnienie stawów. Jak nie dam leku, to trudno mu się chodzi.

anabuko1 - Aniu, fajnie, że zaglądasz, chyba mamy trochę podobnych roślin :D . Też lubię kolorki, co widać w ogrodzie ;:65 .

chinanit - Maryniu, nie znajdę białej pysznogłówki, bo jej nie widzę ;:185 .
Jak przyjedziesz, to pamiętaj żebym Ci dała po kawałku fioletowej i różowej. Białej poszukamy w Skierniewicach ;:65 ;:65 ;:65 . Już bym jechała ;:306 , pomimo, że tam coraz większy jarmark, a nie poważne święto.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Mój oliwnik ciągnie do nieba (Marysiu, słowo, że nic nie dawałam pod korzenie ;:306 )
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Śliczne te floksy niebieskie! Ja zauważyłam, że jakieś mi sie rozsiały i mają inne kwiatki więc stworzyła mi się nowa odmiana ;:224 Takiego czerwonego tez miałam, ale chyba skrzętnie wypieliłam, jak sadziłam dalie ;:145 Pysznogłówka różowa- miód!
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Kępy floksów masz wspaniałe. Ja teraz gdy one kwitną, czasem czuję niesamowity zapach i przez chwilę się zastanawiam, co to takiego. Dopiero po chwili zdaję sobie sprawę, że to od floksów. Widzę, że twoje zdrowiutkie. U mnie niektóre odmiany natychmiast łapały wstrętnego mączniaka. Szczególnie te dawne tzw. babcine.
Moje niebieskie chyba najsłabiej się rozrastają w kępę. Najdelikatniejsze są ze wszystkich. Różowe górą. :|
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Ależ cudny kolor ma ten floks ;:333 On jest taki niebieski, serio?
Awatar użytkownika
ewarm
500p
500p
Od: 3 paź 2010, o 23:53
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Takiego floksa nie mam, też lubię niebieskosci.

--
Pozdrawiam.
ewa
Wyczekiwany ogród
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

takasobie - Miłko, floksy są czysto niebieskie tylko o świcie, potem wpadają w fiolet. Nie wiem, szczerze mówiąc, dlaczego tak jest ;:224 .
Właśnie, co niektórzy przesadzają z pieleniem, biorąc za duży rozmach i potem są straty ;:306 .
Dziękuję za pochwałę w imieniu pysznogłówki ;:180 .

wanda7 - Wandziu, skoro 'kręcimy' się koło błękitnego floksa, to zgadzam się z Tobą, że rozrastają się bardzo niechętnie.
Fakt, stare odmiany łapią mączniaka, za to kolory mają odlotowe i te z kolei, szybko tworzą spore karpy ;:108 .
W moim ogrodzie floksy były pierwszymi bylinami, właśnie ze względu na zapach :D .

PEPSI - Gosiu, jest błękitny wręcz, ale rano - tak ma. To Blue Paradise i wg mnie Laura.
Tu jest więcej http://www.e-katalogroslin.pl/plants/43 ... e-paradise

ewarm - Ewo, jest niesamowity, trzeba go mieć koniecznie ;:7 .

Myślę, że jak na dzisiaj, pokazałam już wszystkie swoje kwitnące rośliny; będzie więc trochę powtórek w innych ujęciach (mam nadzieję) ;:173 .

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Ostrzygłam go wreszcie!!!
Pozdrawiam Ania
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Ja też się zbieram ostrzyc swojego niwaka tylko jakoś wziąć się nie mogę a to już czas najwyższy !Ładnie mu !
Fotki w innych ujęciach rzeczywiście ;:63 ..bo nawet do góry nogami??? ;:306 . Nie ma się co tłumaczyć,że pokazujemy te same rośliny kilkakrotnie bo przecież pojemność ogrodów i roślin mamy ograniczoną...Trzeba by pójść po sąsiadach z aparatem... ;:306

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Podejrzewałam, że może być taka reakcja na tę cynię, ale ona po prostu się położyła na pobiednią drzemkę i tak ją 'nakryłam' ;:306 .
Co do ogrodów sąsiadów, to bym nie zaryzykowała żadnych zdjęć. Tu wszyscy oszczędzają wodę (czytaj: pieniądze), tylko ja jestem rozrzutna, ale to przecież moje pieniądze :tan .
Drzewko tnę od ponad 10 lat, chociaż był czas, kiedy chciałam tego jałowca wyciąć, ale sąsiadka zaproponowała 'strzyżenie. I tak zostało ;:172 .

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Kwiat pochodzi z 1 zdjęcia. Była pewna, że zapamiętam nazwę i nie włożyłam znacznika. Nic z tego, SKS zadziałał, a ja rozpoznam, jak inne zakwitną, bo są jeszcze takie 3 małe ;:223 .
Pozdrawiam Ania
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”