Rajsko, wiejsko, sielsko...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Rajsko, wiejsko, sielsko...

Post »

Marysiu spoko :D jak tylko coś pokaże to nie omieszkam go pokazać, albo ich, bo mam dwa :)
A tak a propos twojego linku do siania w butelkach ja mam polską wersję takich mini szklarenek ;:333 https://podkarpackiepole.blogspot.com/2 ... zsade.html

Obrazek ;:215
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Coś mi się wyświetliło że strona szukana nie istnieje :wink: ala moje sianie z butelkach jest na zewnątrz i odcięta część mocno siedzi na siewkach, a odkrywa się ja tylko jak zaczyna mocno słońce grzać ;:3 W takich butelkach trzeba było przycisnąć żeby wiatr nie otwierał daszku, bo siewki zmarznął :wink:
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Marysiu To chyba raczej takie szklarniki na parapet, a nie na zewnątrz, żeby nie zajmowały zbyt dużo miejsca i były za free :D
Link poprawiłam i już działa :)
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37

Post »

Ewciu zajrzałam wreszcie do Ciebie bo mijamy się w innych watkach więc czas zobaczyć Twoje "rajsko... sielsko... wiejskie" włości .
Miejsce do zamieszkania urocze a dolina Nidy trochę mi przypomina rzekę Biebrzę a może bardziej dolinę Rozpudy. Urocze miejsca dla fauny, flory i spokojnego odpoczynku ludzi.
Podobnym sposobem robię szklarenki z 5l butelek na działce - sposób prosty i zero kosztów.
Pozdrawiam z Mazur.
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Super pomysł ze szklarenkami z butelek :heja Bardzo mi się podoba, na pewno jest wart naśladowania.
Z każdym miesiącem Twój ogród będzie bogatszy w rośliny, postarasz się o to sama, a i my pomożemy ;:108
Takie budowlane wiadra eM mi kupił w ubiegłym roku i bardzo je sobie chwalę.
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

Ewuniu 13 arów to dopiero pole do popisu, cudowne futrzaki wytarmoś ich ode mnie ;:196

Podziw wielki za Twoje eksperymenty - muszę się zmobilizować, pozwolisz ze skopiuję szklarenki?
Truskawki w workach myślę, że na początek zrobię i coś posieję w szklarenkach. W ub.roku dostałam 5 sadzonek pomidorów takie marniutkie przykryłam je 5l butelkami i powiem pięknie owocowały.
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Krysiu, Iwonko, Aniu bardzo dziękuję za odwiedziny ;:4 , Ciesze się, że wam się podoba w mojej okolicy... ale i u was pięknie ;:215 ... Zwłaszcza wasze ogrody to dla mnie kopalnia pomysłów i przeżyć estetycznych ;:180 Pomysł z butelkami nie mój, ale też z niego skorzystam niech popracują nim zasilą sterty plastiku :D Na wiosnę mam na ogród 100 pomysłów na minutę :;230 Ciekawe co z tego się zrealizuje (albo ja zrealizuję) Od poniedziałku zaczynam zabawę z nasionkami :roll: ... Podobno od 6 - 18 II to dobry czas na sianie wszystkiego ... Pożyjemy zobaczymy :)
Obrazek
Kolorowych snów ;:168
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31

Post »

A mnie tych pomysłów już brak! Wiem, co chciałabym mieć, ale nie wiem, gdzie te chciejstwa posadzić.
Pomysł z butelką pierwszorzędny! Na szczęście choroba nasionowa mnie nie dopadła, bo M. by jej chyba nie zrozumiał. Potem jednak krzywi się na pomidorki ze sklepu, że bez smaku są ;:145
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewuniu urabiaj M naprawdę warto! to takie duże dzieci te nasze M ;:306
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Ewka właśnie przez marudzenie mojego M :roll: pomidorki siałam już nawet w donicach na balkonie (IVp)... W tamtym roku w workach, a w tym do gruntu dziś wysiałam w butelkowych szklarenkach i zobaczymy co będzie... Ma być pomidor warszawski... był smaczny ;:333

Obrazek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Ewciu ja na recyklingu cały czas jadę, zainspirowana na FO wyrywam wszystkim pojemniki po mięsie i różne plastikowe tacki. Mam tego już sporo zgromadzone, a dzisiaj też zainspirowana chodziłam po placu i oczami fachowca wypatrywałam co by mi się przydało ;:306 W końcu przytargałam cztery fajne skrzyneczki plastikowe po pomidorach i umówiona jestem, że co będę to dostanę kilka ;:215 Ewcia a jak na pomidory do gruntu to chyba za wcześnie?
Odwiedziłam też dzisiaj pocztę :D reszta na pw!
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2016, o 15:37

Post »

Ewa, wpadłam z rewizytą. :wit Boską masz emeryturę, piękne tereny. Tyle wolnej przestrzeni dokoła. Lubię jeździć do Oblęgorka. Piękne wnętrza. Ewa, zaskoczona jestem tykwami bo one chyba są trudne w uprawie. Przepięknego masz wnuczka ;:167 Ewcia zgapię ten pomysł z butelkami. Też chcę posiać pomidory, ale chyba jeszcze za wcześnie. Poczekam do marca. Pozdrawiam cieplutko ;:196
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Ewuniu, mijamy się w różnych wątkach, postanowiłam więc przydreptać do Ciebie. ;:65 ;:65
Przyszłam i utknęłam na dłużej. ;:108 Przyznaję: przeczytałam i popodglądałam wszystko od pierwszej do ostatniej strony i jestem zauroczona miejscem, w którym sobie mieszkasz. ;:63
Jaki duży areał masz do zagospodarowania! ;:333 Mnóstwo planów możesz zrealizować. Zresztą już widzę ciekawe pomysły. ;:108
No i zwierzaczki! ;:167 Też mam pieska i kotkę. Po jednej sztuce i mieszkają w mieszkaniu blokowym, bo dysponuję jedynie rodowską działeczką. Jednak wiosnę, lato i wczesną jesień spędzają z nami na działce. Oczywiście na noce wracają do domu. Kotka biega sobie swobodnie po okolicznych działkach, a piesio na ogół śpi, bo już niemłody.
Twoje pieski i kotki milusie. ;:215 Wymiziaj je ode mnie.
Też jestem emerytką. Teraz potwornie nudzę się w czterech ścianach i z utęsknieniem wyglądam wiosny. :roll:

Życzę Ci, by wszystkie Twoje zamierzenia stały się faktem, byś była szczęśliwa w swoim sielskim królestwie. ;:167
Jeśli nie masz nic przeciwko temu, to będę podglądać, jak zmienia się Twoje siedlisko. ;:101

Dobrego tygodnia, Ewuniu! ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Marysiu to mamy coś wspólnego... u mnie to nazywają się przydasie ;:306 , bo przeciez wszystko może się przydać :)
Ewo - Pashmina muszę wymyślić dla ciebie jakieś łatwe pseudo bo jest kilka Ew i nie chciałabym się pomylić :D Cieszę się, że ci się podoba moja okolica... gdzie rzeka, świeże powietrze i przestrzeń ... zapraszam ponownie :D
Lucynko wiem co znaczy mieszkać w bloku, niestety działeczki nigdy nie miałam, moje areały to były skrzynki na balkonie, ale gdy skończyłam pracę (zdrowie się zbuntowało) postanowiliśmy wyjechać i... jesteśmy tu gdzie jesteśmy... :heja . Nasz zwierzyniec też zadowolony, bo ma przestrzeń do życia nawet kiciusiom powiększył się wybieg ;:306 Do następnych odwiedzin ;:168
Obrazek
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewuniu najważniejsze, ze czujesz się w nowym miejscu dobrze - my tu będziem deptać, tarmosić zwierzaczki z miłością. Nie zdecydowałam się na wyjazd z miasta na pewno, musi wystarczyć mi działeczka.
Przepiękna ta juka ślicznie wyeksponowana i mnóstwo kwiecia.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”