Mój tajemny ogród.

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój tajemny ogród.

Post »

Wszystkiego co najlepsze ;:138 . Mmmm jak to musi być smaczne ;:173 . Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
IzabelaS
500p
500p
Od: 15 cze 2010, o 23:21

Post »

Dziękuję w imieniu świętującego.
Awatar użytkownika
IzabelaS
500p
500p

Post »

Poza tym u nas wielkie golenie:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Oho ! A ile przy tym bałaganu i sprzątania ;:108 .
Awatar użytkownika
IzabelaS
500p
500p

Post »

Ewelinko, to, co widać, to nic. Kawałek dalej leży ogromny stos obciętych gałęzi, przygotowanych do spalenia. Ciekawa jestem, jakie wielkie ognicho z tego będzie, aż się boje. Lipę i klona należało obciąć, ponieważ tak zacieniała mieszkanie, że w kuchni musieliśmy cały rok palić w dzień światło, bo jest od północnej strony, brak słońca, a te drzewa, gdy miały liście, całkiem zasłaniały niebo.
Awatar użytkownika
Lyanna
1000p
1000p
Od: 5 mar 2013, o 09:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Te gałęzie to na zrębki :)
Pozdrawiam,
Asia
Na łące
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2014, o 12:45

Post »

Trafiłam do cudnego i dojrzałego ogród ;:333 Na widok różanego buszy szybciej serduszko załopotało :D . Zwierzaczki śliczne, choć nie ukrywam, że koty bardziej mnie rozczulają :wink: . Piękny stary dom z duszą a i ogród też chyba ma swoje lata, lubię takie stare siedliska, kiedyś miałam ochotę na kupno takiego gospodarstwa pod lasem, ale dzieci były małe, daleko do szkoły, pracy i mąż nie dał się namówić ;:224 .
Już czekam z niecierpliwością na letnie fotki.
Izo, ja jak Asia wszystkie patyki przeznaczam na zrębki ;:333
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Róże i bajkowy świat ogrodów 2018
Awatar użytkownika
IzabelaS
500p
500p

Post »

Ze względu na porę roku , weekend i wieczór, zachęcające do nicnierobienia, przejrzałam czeluście komputera i z sentymentem odwiedziłam moje stare zakątki wokół domu - niektóre pozostały bez zmian, niektore zniknęły raz na zawsze, zwłaszcza stare budynki:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Wolusia
1000p
1000p
Od: 12 sty 2013, o 17:37

Post »

Izo, tajemny ogród i tajemnicze oczko wodne (?)Cóż to za roślinki wokół niego rosną? Czy latem kwitną nenufary? Wielkie wrażenie robi kamienista ścieżka prowadząca do Twojego domu. Taką chciałabym pospacerować. ;:333
Winter
200p
200p
Od: 24 lut 2015, o 09:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Naprawdę tajemniczy ogród.
Kwitnące hortensję wprost oszałamiają.
Pozdrawiam Paulina
Awatar użytkownika
IzabelaS
500p
500p

Post »

Wolusia, wokół naszego domu zawsze były kamieniste ścieżki. Ma to swój urok, oczywiście, jednak z biegiem czasu stało sie nieco uciążliwe, ze względu na nierówności, po których niemłodym źle się chodzi, a starym już całkiem źle. Kamienie co jakiś czas wychodzą z ziemi i trzeba je ubijać.
Ta woda to duży staw. Kiedyś, dawno temu, około 150 lat, a może dawniej, była tu cegielnia. Pozostały po niej 2 stawy, skąd wydobywano glinę, i pełno kawałków cegieł, ktore napotyka się wszędzie - w polu, w ogrodzie, podczas jakichkolwiek wykopów.
Dla Ciebie, Wiolu, jeszcze raz moje ścieżki oraz ów staw, w którym nie ma nenufarów, za to porasta go pałka wodna, dzika róża, kosaćce i wierzba:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

-- 28 lut 2016, o 10:09 --

Wracając do rzeczywistości - oto mój wczorajszy urobek:

Obrazek
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj. Piękny krzew Jaśminowca ;:333 pewnie zapach niesie po całym ogrodzie. Kamienne ścieżki bardzo ładnie wyglądają a mi wpadły w oko jeszcze te z płyt i kamyczków ;:108 . Migdałki na pniu śliczne ;:138 .Ja posadziłam takiego w zeszłym roku i czekam na kwitnienie. Mam nadzieję, że zakwitnie bo szkoda by mi było przegapić taki widok. Bramka tego ceglanego budynki pięknie ubrane ;:333 . Kurczę- mogłabym zrobić coś podobnego u siebie gdybym nie miała tego chodnika zaraz przy ścianie ;:131 . Ach ten staw ;:167 . Czy są tam ryby ?? Jeśli tak to mój Małżonek nie odstępował by go na krok ;:306 . A na parapecie to patyczki hortensji ?? Czy może coś innego ?? Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
IzabelaS
500p
500p

Post »

ewelkacha88, te patyczki to dwie odmiany tawuły, żylistek, kalina koralowa, pigwowiec, pęcherznica i hortensja, którą połamały gałęzie spadające podczas obcinania drzew przed domem.
W stawie sa ryby, nawet nadmiar. karmimy je w ciągu sezonu, bo jest ich za dużo. Sypie się pszenicę, rzuca suchy chleb z piekarni. Wędkarze także tracą tu czas.
ten murek obrośnięty już nie istnieje. To był stary spichlerzyk, owszem, uroczy, ale zaczął sie walić i trzeba było go rozebrać. Pozostała pod nim piwniczka, ha.
Awatar użytkownika
IzabelaS
500p
500p

Post »

Jaśminowców u mnie sporo, jednak te o dużych kwiatach nie pachną. Pachną te stare, mające malutkie kwiatuszki i duszący, stary zapach. Niestety, jaśminowiec, kalina i żylistek to żywiciele pośredni mszyc, dlatego u mnie jest ich siedlisko i plaga.
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Iza - jestem zauroczona Twoim cudownym siedliskiem! ;:138 ;:138 ;:138
Dom z duszą otoczony pięknymi drzewami, kamienne dróżki i ścieżki, świetne nasadzenia roślinne, tajemnicze zakamarki - wszystko to tworzy fantastyczny klimat. ;:215 ;:215 Jeszcze te upojnie pachnące jaśminy. Takie dorodne! Ach ....
A i otoczenie ;:333 Woda, stare drzewa, zieleń. ;:63 ;:63
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”