Zielony Świat Moniki cz. 9
- piasek pustyni
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 cze 2012, o 11:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Zielony Świat Moniki cz. 9
Moniko! Wprosiłam się do Ciebie pooglądać kukliki, a tymczasem napatrzyłam się na inne piękności jak hosty i żurawki, o balkonowych i innych cudach nie wspomnę. Ponadto Twój wątek jest pełen humoru, uśmiechu - a oprócz piękna natury, tego też nam wszystkim potrzeba. Będę tu zaglądać, jeśli oczywiście pozwolisz. Pozdrawiam cieplutko!
- Kasiula17
- Od: 18 lis 2013, o 22:22
Nadrabiaj nadrabiaj ale podpisuj.
Cudne masz widoczki i jak kolorowo.

Cudne masz widoczki i jak kolorowo.

- MagdaB2701
- 200p
- Od: 26 cze 2013, o 16:34
Moniś,codziennie zaglądam czy balkonik gotowy,dobrze że przeczekałaś "zimną Zośkę" ja latałam z doniczkami do domu,dzielnie mi pomagała 4 letnia córcia,powynosić na drugi dzień też pomogła.Oby było cieplej,roślinki tak o to proszą...
To już teraz chyba pracujesz nad balkonikiem,co? Clerodendrum-boski,nie znałam takiej roślinki u Ciebie zawsze coś nowego ciekawego,tym bardzie nie mogę doczekać się jak już urządzisz balkon.Możesz zdradzić gdzie go kupiłaś?
Działka jak zawsze dopieszczona,zawsze kwitnąca.A jak się ma Twoja biała serduszka?moja do zeszłej soboty całkiem dobrze,póki teść pierwszy raz od wielu lat nie zachciał mnie wyręczyć z koszeniem trawy.
To już teraz chyba pracujesz nad balkonikiem,co? Clerodendrum-boski,nie znałam takiej roślinki u Ciebie zawsze coś nowego ciekawego,tym bardzie nie mogę doczekać się jak już urządzisz balkon.Możesz zdradzić gdzie go kupiłaś?
Działka jak zawsze dopieszczona,zawsze kwitnąca.A jak się ma Twoja biała serduszka?moja do zeszłej soboty całkiem dobrze,póki teść pierwszy raz od wielu lat nie zachciał mnie wyręczyć z koszeniem trawy.

- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Moniczko,
ja myślalam, że Ty sadzonkę tego clerodendrum Kupiłaś? Ależ było moje zdziwienie...jak zobaczyłam tego giganta
I działkowo - ogrodowe zdjęcia...jak dobrze, jest powspominać. U mnie narcyzy kwitły jakiś miesiąc temu.
ja myślalam, że Ty sadzonkę tego clerodendrum Kupiłaś? Ależ było moje zdziwienie...jak zobaczyłam tego giganta

I działkowo - ogrodowe zdjęcia...jak dobrze, jest powspominać. U mnie narcyzy kwitły jakiś miesiąc temu.
Ten welon mnie zaintrygował
A z działeczkowych - pierwiosnki, cuda Pani, cuda 

- trzynastka
- Od: 8 paź 2009, o 18:42
Przecudne wiosenne kwiaty, fajnie tak pooglądać jak już przekwitły i tylko wspomnienie zostało 

- Niunia1981
- Od: 18 sie 2011, o 15:01
Halo halo halo
Wczoraj zaczęłam prace balkonowe - tzn że posadziłam 4 pelargonie i narobiłam takiego bałaganu jakbym ze setkę posadziła
Potem stwierdziłam, że nie ma co na łapu capu robić i rozpoczęłam szeroko zakrojone prace aranżacyjne = czyli sprawdzałam czy mi w ogóle doniczek starczy
Cudem starczyło czyli każda pelaśka ma swoją doniczkę tylko 3/4 nie posadzone bo to planowanie zakończyłam po ciemku 
Potem miałam olśnienie o 23.15 ale raczej była to nieodpowiednia pora żeby w różowej piżamie ze słonikiem latać po balkonie i przestawiać doniczki
Aż się boję co to będzie jak będę fuksje rozstawiać po kątach
Anetko - "welon" rozwinął kwiatki - jestem oficjalnie w nim zakochana, tylko ciiiiii - nie mów mojemu M.
Iwonko - ja już wcześniej znałam szczęśliny - miałam dwa inne z czego jeden przezimował, ale to jedna forumka kupiła ostatnio u siebie w jakimś markecie właśnie "welon" i zaczęłam poszukiwania
mam nadzieję że uda mi się go przechować.
Pati - dzięki
Żanetko - witam nowego gościa, bardzo miło że wpadłaś na poszukiwanie kuklików tylko chyba jeszcze ich nie wstawiłam
zapraszam do odwiedzin i wirtualnej kawki na balkonie
Kasia - ej no byłam przekonana że ty to znasz wszystko bo chyba masz prawie wszystko u siebie
Madzia - no ja latać nie mam jak, za ciężkie donice bo ceramiczne i za dużo ich po prostu - nie ma co się spieszyć. Clerodendrona kupiłam w Leroy Merlin za 19,90 zł. Serduszka biała moja jest, hm, za duża
wszystkie serduszki mi zwariowały w tym roku i osiągnęły gigantyczne rozmiary.
Justyś - sadzonkę? No co ty - kwiatków bym się nie doczekała
Izuś - popołudniu zrobię fotke rozwiniętych kwiatków
Celinko - u mnie w sobotę kwitły ostanie tulipany, jak dla mnie to one zdecydowanie kwitną za krótko

Wczoraj zaczęłam prace balkonowe - tzn że posadziłam 4 pelargonie i narobiłam takiego bałaganu jakbym ze setkę posadziła

Potem stwierdziłam, że nie ma co na łapu capu robić i rozpoczęłam szeroko zakrojone prace aranżacyjne = czyli sprawdzałam czy mi w ogóle doniczek starczy

Potem miałam olśnienie o 23.15 ale raczej była to nieodpowiednia pora żeby w różowej piżamie ze słonikiem latać po balkonie i przestawiać doniczki

Anetko - "welon" rozwinął kwiatki - jestem oficjalnie w nim zakochana, tylko ciiiiii - nie mów mojemu M.

Iwonko - ja już wcześniej znałam szczęśliny - miałam dwa inne z czego jeden przezimował, ale to jedna forumka kupiła ostatnio u siebie w jakimś markecie właśnie "welon" i zaczęłam poszukiwania

Pati - dzięki

Żanetko - witam nowego gościa, bardzo miło że wpadłaś na poszukiwanie kuklików tylko chyba jeszcze ich nie wstawiłam

Kasia - ej no byłam przekonana że ty to znasz wszystko bo chyba masz prawie wszystko u siebie

Madzia - no ja latać nie mam jak, za ciężkie donice bo ceramiczne i za dużo ich po prostu - nie ma co się spieszyć. Clerodendrona kupiłam w Leroy Merlin za 19,90 zł. Serduszka biała moja jest, hm, za duża

Justyś - sadzonkę? No co ty - kwiatków bym się nie doczekała

Izuś - popołudniu zrobię fotke rozwiniętych kwiatków

Celinko - u mnie w sobotę kwitły ostanie tulipany, jak dla mnie to one zdecydowanie kwitną za krótko

- Niunia1981
- Od: 18 sie 2011, o 15:01
- Kirunia
- 200p
- Od: 25 sie 2013, o 14:40
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Monisiu
A może ty potrzebujesz pomocy w sadzeniu roślin na balkoniku? Zkrzykniemy się z koleżankami Forumkami i wpadniemy do Ciebie całą brygadą
Zaprosimy TVN i nakręcimy "Odlotowy balkon"
co Ty na to?
Bardzo mi się podobają kremowe fiołki na Twojej działeczce
szkoda, że tak krótko możemy je podziwiać.
A na skrętniki
nie mogę się napatrzeć

A może ty potrzebujesz pomocy w sadzeniu roślin na balkoniku? Zkrzykniemy się z koleżankami Forumkami i wpadniemy do Ciebie całą brygadą

Zaprosimy TVN i nakręcimy "Odlotowy balkon"

Bardzo mi się podobają kremowe fiołki na Twojej działeczce

A na skrętniki

- justyna_gl
- Od: 10 lut 2011, o 09:38
Coś się chyba rodzina skrętników powiększa bo takich nie widziałam.... Muszę przyjść do Ciebie na kawkę 

- christinkrysia
- Od: 26 maja 2006, o 18:37
Moniko obrazowo opisujesz swoje balkonowe poczynania i do tego z wielką dozą humoru ... miło się czyta bo widać w tym pasję i zaangażowanie.Niunia1981 pisze:Potem miałam olśnienie o 23.15 ale raczej była to nieodpowiednia pora żeby w różowej piżamie ze słonikiem latać po balkonie i przestawiać doniczki![]()
Swoje fuksje juz wywiozłam na działkę bo skrzynkach za oknem od jakiegoś czasu królują tylko koleusy.
- Karo
- -Administrator Forum-.
- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Kontakt:
Ja już nie mogę doczekać się widoku Twojego balkoniku Moniko 
Czekam i czekam... fuksje potem,teraz poprosimy pelargoniowe doniczki aranżacji AD 2015

Czekam i czekam... fuksje potem,teraz poprosimy pelargoniowe doniczki aranżacji AD 2015

- Kasiula17
- Od: 18 lis 2013, o 22:22
Moniczko jakie cudności i odmiany, po prostu oczopląs. 

- piasek pustyni
- Od: 10 cze 2012, o 11:33
Moniko! Dziękuję za zaproszenie na kawkę, i właśnie z przyjemnością oglądam Twoje roślinki. Czuję, jakbym rzeczywiście u Ciebie była 

- jola1313
- Od: 21 sty 2012, o 14:41
Moniś,widzę,że nie tylko ja nie nadążam zdjęć aktualnych wstawiać
.
Ogromne masz te serduszki
.Mam nadzieję,że i moje się rozrosną.Podlałabym je z gnojówką,ale ciągle pada
Mam już dość tej pogody.Jak nie zimno,to leje
,albo wieje.

Ogromne masz te serduszki