Gdzieś tam na końcu świata cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Gdzieś tam na końcu świata cz.2

Post »

Aniu, z ogromną przyjemnością pospacerowałam sobie po Twoim ogrodzie. Ślicznie ;:333 I wśród kwiatów nawet bańki dojrzałam, cudnie to wyszło.
Fajny pomysł z pomalowaniem garnków i wiader, ja lubię klimacik rzeczy z drugim życiem. Fajnie to zrobiłaś.
Czytam że z czasem u Ciebie krucho. Dojeżdżasz do pracy daleko? Nie zazdroszczę.
Awatar użytkownika
Andzia84
1000p
1000p
Od: 23 sty 2014, o 15:51

Post »

Mam dzisiaj chwilkę, urlop dwudniowy wiec postanowiłam zajrzeć do Was chociaż na ułamek dnia. Mam nadzieję, że uda mi się zajrzeć do Waszych pięknych ogrodów, a tymczasem zostawiam porcję zdjęć z mojego.
U mnie roślinki są wymęczone upałami, które na szczęście od wczoraj zelżały, a pogoda zaczęła sprzyjać kwiatom. I popadało. W końcu. Bo choć lałam wodę w ogrodzie hektolitrami to jednak nie ma to jak ciepły letni, porządny deszcz.

Soniu-Cieszę się ogromnie, że do mnie zajrzałaś. Aż mi głupio, że ja żadnego wpisu Ci nie zostawiam tylko niewielki ślad w postaci ilości osób odwiedzających Twój wątek :lol: U mnie na szczęście żuczki zjadające wszystko na swojej drodze już się skończyły, za to szaleje mszyca (no, ale to od wczesnej wiosny) i obrzydliwa poskrzypka liliowa..te larwy...brrr. No, ale co tam-przestałam się brzydzić i zduszam to między dwoma kamieniami. No, ale jak się chce mieć piękne kwiaty to trzeba się przełamać i nie odskakiwać przed każdym robalem jak zmanierowana panienka :D Na razie jeszcze tylko chrabąszcze i pająki mają nade mną władzę...tych to się boję i brzydzę straszliwie i pewnie tak już zostanie ;:170

Obrazek

Aguś-Dziękuję za tyle pochwał ;:196 Staram się znaleźć choć chwilę każdego dnia by wejść na forum i do Was zajrzeć choć wpisu nie zostawiam. Swój ogródek pokazuję bo chyba lubię się nim chwalić, tym bardziej że sama go tworzę i po prostu jestem z siebie i niego dumna :) No i FO mobilizuje mnie do robienia zdjęć, które lubię oglądać zimą. Bez FO pewnie by mi się nie chciało tego zrobić i zimą bym żałowała .

Obrazek

Grażynko-Osobnik od baniek jest jeszcze taki mały, że obiektyw aparatu go pominął :) Dziękuję za miłe słowa-to bardzo budujące ;:196

Obrazek

Miłko Mój em cieszy się, że poobsadzałam dom i teraz on ma wymówkę, że nie może cokołu robić bo mi kwiatki stratuje ;:306 No bo przecież taki miał plan na urlop letni. No, ale nic to, zagonię go wiosną do tego, lub tak jak mówisz-jesienią. Wtedy kwiatki spokojnie już można przyciąć...chociaż nie-tojad mam pod oknem, a on kwitnie w październiku. No to jednak go wiosną do cokołu zagonię. Ma chłopak szczęście ;:306 Dziękuję Ci za komplementy na temat ogrodu-jakoś tak rabatki same wyszły na środku i po bokach-taki galimatias, ale chyba całkiem udany. Ja go w każdym razie lubię ;:167

Obrazek

Gosiu- Dziękuję za odwiedziny ;:196 U mnie z czasem jest dramatycznie. Dojeżdżam do pracy 2,5 godziny w jedną stronę. Razem 5 godzin dziennie tracę na same dojazdy do pracy. Jakoś to ogarniam, ale w tygodniu nie mam czasu na nic poza Kubą i ogrodem. Na szczęście łapię energię w weekend i pomimo takiej dużej straty czasu to nie zamieniłabym się na mieszkanie w bloku. Siedzenie przed TV w małej klitce lub weekendowe zwiedzanie supermarketów to zdecydowanie nie dla mnie. Wolę tyrać w tygodniu, za to w weekend mieć swobodę na podwórku, móc pogrillować, pospacerować bez hałasu samochodów, a nawet pielenie sprawia mi radość. ;:215

Obrazek

Warzywka też mam ;:215

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Róża Eden-pięekna..
Obrazek

sadzona wiosną z maleńkiego krzaczka kupionego na wyprzedaży z maleńkim jednym wypustkiem świadczącym o tym, że żyje...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

miniaturowa dalia orange

Obrazek

i hawaii..

Obrazek

Zaczynają też inne powolutku, pomimo, ze w maju za wcześnie je wysadziłam i zmarzły do ziemi :(

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Do zobaczenia :wit
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Witaj Aniu :D

Super,że znalazłaś czas na wpis i pokazanie Nam swego ogrodu :D
Rośliny rosną jak szalone,tylko patrzeć jak będziesz miała problem,gdzie posadzić nowe nabytki.
Wszystkie roślinki ładne,ale jak spojrzałam na tę różę jasnoróżową w pergoli to oczu nie mogłam oderwać ;:215
Cieszę się bardzo,że Twoja młodziutka Eden zakwitła,a jeszcze ile ma pąków,to świadczy,że wspaniale się nią zaopiekowałaś ;:108
Miałam jeszcze zapytać o trawę...no wiesz miskanta Giganteusa? Dało radę się go utrzymać?

Pozdrawiam serdecznie :wit
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Witaj Aniu. :wit Twój ogród tryska ferią barw.Bardzo mi się to podoba.
Zachwyciłam się Twoimi ostróżkami. ;:oj Czym Ty je karmisz dziewczyno?! ;:oj Toż to prawdziwe giganty! Też chcę by moje takie były!

Aniu Annes o ile się nie mylę to wyczytałam dziś że Ani utrzymała się tylko jedna trawa i to właśnie ta od Ciebie. :D
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu jak pięknie u Ciebie, niesamowicie ogród się zmienił. Teraz to już ogród, ile kwiecia ;:oj . Naprawdę jestem pod wielkim wrażeniem, a ja chciałam Tobie jakieś kwiaty sprezentować, jak Ty masz więcej kwitnących :;230 . To nic może jakieś jesienne byś chciała, coś wymyślimy, a jak nic dla siebie nie znajdziesz to chociaż poplotkujemy. Mam nadzieję, że dojedziesz w sobotę?.
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aneczka czy ja przeoczyłam info o trawie? Staram się czytać od deski do deski ;:224 Ale dobra wiadomość :heja
Awatar użytkownika
Andzia84
1000p
1000p

Post »

Kochani, korzystając z urlopu postanowiłam troszkę nadgonić swój wątek. Zapraszam Was więc do mojego letniego ogrodu:)

Aniu miskant od Ciebie rośnie pięknie. Mam nadzieję, że zimę przetrzyma i się wspaniale rozrośnie. Jak na razie to jedyny miskant który mi nie zmarniał. Dosadziłam jeszcze zebrinusa-na razie jest ok, chociaż w zeszłym roku podobna sadzonka siedziała, siedziała w ziemi i padła. Podobnie jakaś inna odmiana. Chyba tylko trawki od Was chcą u mnie rosnąć bo oprócz Twojej daje radę rozplenica i red baron od Anym ;:196 oraz proso fioletowe od Danusi (MM Complex) ;:196 Tak więc Wasze Kochane serducha wysyłają dobre fluidy i wygrywają z tym, że moja ziemia nie sprzyja rozwojowi traw ozdobnych ;:4
A to na potwierdzenie :)

Obrazek

Aneczko-Ostróżki już przycięte tworzą nowe kępki. Mam nadzieję, że uda im się ponownie zakwitnąć we wrześniu. Wyszalały się wiosną i teraz nie oczekuję cudów. Ale rzeczywiście były fantastyczne. I pomyśleć, że siałam je w zeszłym roku :D Twoje też już pewnie po pokazie. Mam nadzieję, że zachwycającym. Szkoda tylko, że tak łatwo łapią szarą pleśń. U mnie ta choroba panoszy się w tym roku na całego. Na szczęście nie widać mączniaka :) Muszę do Ciebie zerknąć-bo przyznaję-dawno mnie nie było :oops:

Dorotko-Co Ty mówisz-pięknie u Ciebie i zachwycająco. U Ciebie klimat ogrodu jest całkiem inny niż mój-te stare drzewa..mmm.. Mój Piotrek był przezachwycony i chociaż od razu tego nie wyraził (jak to facet:D) to całą drogę do domu mówiła jak mu się podobało i miejsce i podwórko..i stary dom z duszą. i wyglądało to tak jakby chciał się zamienić :D Było fantastycznie. ;:196 Teraz pora na rewanż- może wpadniesz do nas w ten weekend? :)

Troszkę letnich fotek-Teraz królują lilie, więc od nich zacznę ;:167

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

...i liliowców...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

a za chwilę troszkę innych :)
Awatar użytkownika
Andzia84
1000p
1000p

Post »

miszmasz - zapraszam :)

Obrazek

Obrazek

Koszyk z gerberą, którą dostałam w zeszłym roku i przezimowałam :)
Obrazek

Eden-przefantastyczna ;:167 Niech no tylko zacznie szybciej piąć się w górę ...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dalie-dopiero powolutku zaczynają swój spektakl. Majowe przymrozki zwarzyły mi większość do ziemi, więc starowały w maju osłabione i z opóźnieniem. Szkoda bo pewnie pełnia kwitnienia przypadnie na pierwsze mrozy:(

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

hortensjqa phantom ;:167

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Róża tatoo-będzie kwitła niezmordowanie do mrozów :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

sadziec z siewu

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Red baron od Ani, a w tle złocień maruna z nasionek od Marty ;:196

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

hortensja kyushu

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Cudowna, pachnaca, cały czas tworzy pąki choć kwiaty nie są zbyt trwałe. Ponoć pnąca-czy macie pomysł na to co to za róża?

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu warto było czekać na tak piękne przedstawienie ;:108 Wszystko u Ciebie rośnie z prędkością światła ;:333
Róża Tatoo niezmordowana i o to chodzi,a Eden młodziutka,ale za to jaka śliczna ;:108
Dalie,liliowce,wszelakie byliny tańczą kolorami.Jak wracasz z pracy pewnie relaksujesz się na leżaczku ;:224
Bardzo się cieszę,że miskant czuje się dobrze i rośnie w siłę.On jest mocarny,przezimuje,rozrasta się dość szeroko i wysoko,dobrze osłania przed sąsiadami ;:303

Pozdrawiam serdecznie :D
Awatar użytkownika
jode22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 14:07
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Przepięknie kolorowo. Rośliny coraz bujniej rozrośnięte ;:215 . Niestety na wyrośnięcie drzew trzeba czekać. Z Dorotką mogłybyście się uśrednić - tobie przydałoby się trochę wysokich drzew a jej więcej niezarośniętej przestrzeni ;:224 :;230 .
Wiesz może jak się nazywa twoja pysznogłówka - bardzo podoba mi się kolor jej kwiatów i liści ;:173
Pozdrowienia, Jola, Utile dulci miscere Spis aktualnych wątków
Ogród przydomowy Joli
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Aniu ale rabaty się zagęściły, fantastycznie wyglądają. ;:oj Lilie cudne, a Edenka niech spełni oczekiwanie, ma przepiękne kwiaty. Czerwona, pnąca dała popis, ślicznie zdobi ogród. Red Baron lubi bardziej mokre stanowisko, jeśli zimą nie będzie miał zbyt mokro, poradzi sobie. Podziwiam opiekę nad gerbera, pięknie przechowałaś. ;:180 Odpoczywaj spokojnie. :wit
Awatar użytkownika
Margaret2014
1000p
1000p
Od: 20 maja 2014, o 08:21

Post »

Piękne rabatki, super skomponowane, i ile ich jest????
Mam też pytania o roślinki.
Co to za różowe kwiatuszki na zdjęciu pod hortensją bukietową, a na ostatnim zdjęciu to monarda?
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Aniu :wit rabaty ślicznie się zapełniły...puste przestrzenie zniknęły ;:333 Dalie Masz w ładnych kolorach, u mnie została tylko jedna...odstraszyły mnie ogromne karpy, które trzeba wykopać i przechować. Z tym ostatnim są problemy :| Wierzba nie choruje Ci z powodu suszy :?:
smolka
1000p
1000p
Od: 19 paź 2012, o 15:24
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Widzę, że zagęszcza się Twój ogród. ;:oj Niedługo będziesz miała niezły busz ;:306

Wszystko rośnie jak na drożdżach - piękne widoki. ;:167
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Aniu,jestem oczarowana Twoim ogrodem ,pamiętam ,niedawno nic nie było,a teraz pełno kwiatów i jakich ślicznych i zadbanych i super posadzonych ,jestem pod wielkim wrażeniem ,co to znaczy młodość ,wielkie marzenie i pracowitość,wielkie ukłony dla ciebie za to co stworzyłaś,pozdrawiam ;:196
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”