A w planach był tylko trawnik...
Re: A w planach był tylko trawnik...
Kasiu, tutaj możesz kupić Novalis http://e-ogrodnictwo.pl/66-roze-rabatowe-wielokwiatowe
Ładne liliowce maja w sadzawce lub cebulekwiatowe Częstochowa
Ładne liliowce maja w sadzawce lub cebulekwiatowe Częstochowa
Dorotko dzięki za podpowiedź, poczytałam o Lavender Ice i okazała się strzałem w dziesiątkę. W dodatku pojawiła się jako nowość w F, więc jedna przesyłka.
Mam już w koszyczku 13 krzaczków, w tym 2 dla mojej mamy i 2 dla przyjaciółki.
Ewo dzięki za namiary, ale jednego liliowca nie opłaca mi się zamawiać, a na więcej nie mam miejsca, bo królowe się nie zmieszczą. Wyszukałam że u Dębskich mają duży wybór, a do ich sklepu mam blisko. Mają też ciekawe odmiany jeżówek.
Mam już w koszyczku 13 krzaczków, w tym 2 dla mojej mamy i 2 dla przyjaciółki.
Ewo dzięki za namiary, ale jednego liliowca nie opłaca mi się zamawiać, a na więcej nie mam miejsca, bo królowe się nie zmieszczą. Wyszukałam że u Dębskich mają duży wybór, a do ich sklepu mam blisko. Mają też ciekawe odmiany jeżówek.
Ogród pełen pięknych kwiatów i roślin- to marzenie, które zamierzam spełnić
Kasia
Kasia
- gosiak132
- 100p
- Od: 21 wrz 2013, o 23:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witam Kasiu.Trafiłam do twojego wątku przeglądając inne .Jestem pod dużym wrażeniem twojego ogrodu. Super tylko tak dalej. Niestety mi mało zostało w głowie z dzieciństwa o pielęgnacji roślin na działce, bardzo nie lubiłam na nią chodzić ,a teraz mam swoją działkę . Będę Cię tutaj odwiedzać jeśli pozwolisz i trochę podglądać.
Jeszcze raz powodzenia
Jeszcze raz powodzenia

Pozdrawiam Małgosia
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kasiu, o bezpiecznym stosowaniu nawozu od gołębi obszernie napisałam u siebie.
Jeśli masz zamiar podsypać, to teraz.
Jeśli masz zamiar podsypać, to teraz.
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Lucynko dzięki za podpowiedź.
Rozszerza mi się zakres działań, siostra stwierdziła, że nie ma głowy do kwiatków i mam jej zamówić i rozplanować. W związku z tym lista w F. rośnie jak na drożdżach, a ja się doszkalam w różach czerwonych, bo siostra ma sporo miejsca i czerwone jej się podobają najbardziej.
Rozszerza mi się zakres działań, siostra stwierdziła, że nie ma głowy do kwiatków i mam jej zamówić i rozplanować. W związku z tym lista w F. rośnie jak na drożdżach, a ja się doszkalam w różach czerwonych, bo siostra ma sporo miejsca i czerwone jej się podobają najbardziej.
Kasia
Kasia
Kasiu, daj namiary na te odmianowe jeżówki
Moja różana lista w trakcie, a liliowa za bardzo naładowana.
Zarażaj pasją zarażaj! Będzie się z kim dzielić i wymieniać
Moja siostra - zwolenniczka tujek i trawy - też ostatnio stwierdziła, że jak będzie na swojej działce to kwiaty też się u niej pojawią..

Moja różana lista w trakcie, a liliowa za bardzo naładowana.
Zarażaj pasją zarażaj! Będzie się z kim dzielić i wymieniać

Moja siostra - zwolenniczka tujek i trawy - też ostatnio stwierdziła, że jak będzie na swojej działce to kwiaty też się u niej pojawią..

Agnieszko, Dębscy mają teraz w Lublinie sklep Grin Pojnt- na Okólnej. Wprawdzie obsługa kiepska, nie zna się na roślinach, nie jest zainteresowana sprzedażą, ale można ciekawe roślinki upolować. Jak pytałam na jesieni to jeżeli chce się coś konkretnego co w Młynkach mają to można zamówić.
Ja na lilie się nie skuszę, za bardzo przy nich kicham. Ech ta alergia...
Tak jak mówi nazwa wątku, też miałam w planach tylko trawę
, więc pewnie niedlugo i Twoją, i moją siostrę na forum witać będziemy.
Ja na lilie się nie skuszę, za bardzo przy nich kicham. Ech ta alergia...

Tak jak mówi nazwa wątku, też miałam w planach tylko trawę

Kasia
Kasia
- Dorota71
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 cze 2011, o 14:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Kasiu przejrzałam cały wątek. Pięknie tu u Ciebie.
Tylko gdzie ten trawnik?
Zostaję.

Zostaję.

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Kasiu, jak to? Lilie są zagrożeniem dla Twego zdrowia?
Współczuję, bo to piękne kwiaty.
Są wśród nich bezwonne, a równie ładne. To może chociaż takie?

Współczuję, bo to piękne kwiaty.
Są wśród nich bezwonne, a równie ładne. To może chociaż takie?

Pozdrawiam. Lucyna
Dorotko zapraszam, rozgość się.
Lucynko mam alergię na trawy i lilie. Więc podziwiam je na forum, a w ogrodzie musiałam wykluczyć. Mam uczulenie na pyłek więc każda, która ma pylniki, w okresie kwitnienia nie pozwoli mi podejść do rabaty. Kiedyś zdarzyło się, że musiałam uciekać z kaplicy, w której były bukiety lilii.
Lucynko mam alergię na trawy i lilie. Więc podziwiam je na forum, a w ogrodzie musiałam wykluczyć. Mam uczulenie na pyłek więc każda, która ma pylniki, w okresie kwitnienia nie pozwoli mi podejść do rabaty. Kiedyś zdarzyło się, że musiałam uciekać z kaplicy, w której były bukiety lilii.
Kasia
Kasia
- Alania
- Od: 17 lip 2008, o 21:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Nie zazdroszczę takiej alergii. Sama jestem uczulona na pyłki traw, ale raczej te łąkowe
potrafią mnie dopaść takie duszności, że muszę stosować wentolin. Na lilie raczej nie zauważam alergii, choć nie wiem, bo czasami w sezonie mam wrażenie, że wszystko mnie uczula.
Zamiast lilii możesz mieć za to piękne liliowce - ja osobiście wolę je od lilii.

Zamiast lilii możesz mieć za to piękne liliowce - ja osobiście wolę je od lilii.
Kasiu, dzięki za namiary na sklep

Fakt z tym sklepem Kasia, byliśmy tuz po otwarciu. Wiedza o sprzedawanym produkcie była na poziomie mojej, wczesnodziałkowej
, czyli praktycznie zerowa. Z tym uczuleniem to rzeczywiście niefart bo lilie to wg. mnie najmniej zajmujące czas kwiaty na działce. Pozdrawiamy

- Tolinka
- Od: 1 mar 2013, o 23:30
Kasiu czytam że masz dylemat co do Novalisa ,pamiętam że Daysy dłuuugo nie mogła się do niej przekonać
ja ze swojej strony jeżeli chcesz coś fioletowego to polecam ci Blue Girl to zdrowa i piękna różyca już po paru miesiącach u mnie rozkochała serducho na maxa ma ładny pokrój kompaktowy jest nie wysoka,błyszczące zdrowiutkie liście i cudne kwiaty w kolorze trudnym do opisania od lawendowego do pudrowo-rózowo-lawendowego i ładnie kwitnie.
Aaa jeżeli chcesz cebule to polecam sklep cebulekwiatowe z częstochowy często robię u nich zakupy i cebule mają na prawdę ładne

Aaa jeżeli chcesz cebule to polecam sklep cebulekwiatowe z częstochowy często robię u nich zakupy i cebule mają na prawdę ładne

Witam.Róże n a pniu w koszu wyglądają super.Napisz proszę co tam jeszcze za niebieskie kwiatki w nich rosną.