Ogrodowe początki.
Re: Ogrodowe początki.
Kobietki,
jak to jest z zamówieniami w sklepach internetowych, które się tu na FO ciągle przewijają, czy ja sama sobie wybieram kiedy chcę przesyłkę, czy termin będzie narzucony przez sklep?
jak to jest z zamówieniami w sklepach internetowych, które się tu na FO ciągle przewijają, czy ja sama sobie wybieram kiedy chcę przesyłkę, czy termin będzie narzucony przez sklep?
- aneczka1979
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 14 cze 2010, o 21:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Bea dziś zajrzę do Ciastoramy, to sprawdzę czy jest obornik w szarych worach. A masz może już jego nazwę?
Szamanko w większość sklepów możesz się dogadać co do terminu wysyłki, które standardowo zaczynają się od połowy marca.
Szamanko w większość sklepów możesz się dogadać co do terminu wysyłki, które standardowo zaczynają się od połowy marca.

no tak, tylko trudno mi stwierdzić kiedy ja się wyrobię z robotą, żeby było miejsce na róże czy hortensje, których jeszcze nie zamówiłam 

- dorcia7
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
Musisz napisać do nich i określić się jeśli chcesz wysyłkę później niż standardowo zaczynają,sklepy dostosowują się ,nie ma problemu
- Beaby
- Od: 16 lut 2014, o 13:16
Szamanko - no ja tak np z brunnerą zwlekałam aż będę jej mogła przygotować stanowisko - no i już potem brakło... Teraz wiem, że brać jak się nadarzy perełka i najwyżej daną roślinkę do przedszkola a potem przenieść na właściwe miejsce.
Aneczko - dopiero teraz przeczytałam Twój post odnośnie obornika - tak mam go już "przy sobie"
i mogę nawet zdjęcie pstryknąć by wiedzieć czego szukać. Ale nie wiem czy akurat nie poczyniłas owego zakupu 
Aneczko - dopiero teraz przeczytałam Twój post odnośnie obornika - tak mam go już "przy sobie"

- renzal
- Od: 13 maja 2011, o 12:33
Ja to już w zeszłym roku miałam normalnie,,przechowalnik" , bo nazamawiałam jak szalona, a z gołym korzeniem to raczej nie przetrwają nawet kilka dni, a co dopiero kilka tygodni jak będę gotowa... 

pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja
)Nadzieja umiera ostatnia...
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja

- nifredil
- Od: 26 mar 2012, o 23:21
W tamtym roku trafiłam na promocję hortensji i kupowałam mimo, że nie miałam miejsca przygotowanego. Siedziały biedulki przez całe lato w donicach i co dziwne nawet obficie zakwitły. Tak więc moim zdaniem trzeba kupować póki jest wybór i upychać do doniczek
. Później może się okazać, że zostaną przebrane, małe albo chorowite sadzonki, które oczywiście szkółki również chcą wypchnąć 

- sweetdaisy
- Od: 15 sty 2015, o 19:21
Hortensje bardzo dobrze sobie radzą w donicach, oczywiście muszą być wtedy porządnie dokarmiane. A jak na zimę trafią np. do garażu, to latem obficiej kwitną 

- Rozana
- 1000p
- Od: 20 wrz 2014, o 09:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ja kupiłam hortensję Nikko blue i na razie w donicy mam. I jeszcze nie wiem gdzie ją posadzę.
hmmm...
chyba rzeczywiście macie rację, kwiatki zamówię, a potem będę się zastanawiać
Renzal,
chyba wniosek jest taki, że trzeba się szybko i solidnie wziąć za robotę, żeby przygotować rabatki na czas
Nifredil,
upchanie do doniczek to też jakaś alternatywa.. dzięki za pomysł
Sweetdaisy,
jednak nie ma to jak forum
co 2 głowy to nie jedna 
Rozana,
a kiedy kupiłaś tę hortensję? Jakieś miejsce z pewnością się znajdzie
chyba rzeczywiście macie rację, kwiatki zamówię, a potem będę się zastanawiać

Renzal,
chyba wniosek jest taki, że trzeba się szybko i solidnie wziąć za robotę, żeby przygotować rabatki na czas

Nifredil,
upchanie do doniczek to też jakaś alternatywa.. dzięki za pomysł

Sweetdaisy,
jednak nie ma to jak forum

Rozana,
a kiedy kupiłaś tę hortensję? Jakieś miejsce z pewnością się znajdzie

- Rozana
- 1000p
Niedawno kupiłam tę hortensję. Mam ją na pewno ponad tydzień. Tylko chyba muszę jej miejsce przygotować, bo chyba lubi kwaśną ziemię. Listeczki mi już łądnie puśćiła.
- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Szamanko plany wiosenne zrobione.
Trawnik to najdroższa część ogrodu. Trzeba go powoli zmniejszać.
Też zanim mogłam sadzić w ogrodzie, wszystko wsadzałam do doniczek. Rośliny zawsze ładnie się ukorzeniały i potem szybko rosły w gruncie. Jedyny problem to podlewanie.

-
- 50p
- Od: 15 lut 2015, o 10:47
Szamanko ja siałam kilka lat temu nasionka poziomek co prawda trzeba mieć cierpliwość do ich pikowania są bardzo drobniutkie kiedy skiełkują ale opłaca się trochę cierpliwości.Mam te sadzonki poziomek juś około 6 lat.Bywa ze po zimie kilka krzaczków wypada ale te które przezimowały po prostu wykopuję i rozdzielam na mniejsze i sadzę ponownie.W ten sposób co roku jakgdyby odmładzam krzaczuszki poziomek.Życzę Ci cierpliwości naprawde opłaca się i będziesz miała satysfakcję ze od zierenka wychodowałaś je sama.Pozdrawiam Irena 

Rozana,
widzę, że Tobie jeszcze bardziej spieszno do wiosny
A kupowałaś w sklepie stacjonarnym czy internetowym?
Soniu,
trawnik jest najdroższy chyba jak się go obsadzi kwiatkami
Bardzo się cieszę, że podsunęłyście mi pomysł z doniczkami
Irenko,
za nasionka płaciłam 1,99 zł, więc jeśli nawet się nie udadzą - nie będę płakać
Wiadomo jednak, że jak sobie człowiek sam wyhoduje, to nie tylko satysfakcja, ale też więcej roślinek małym kosztem
Dziękuję za przydatne info

widzę, że Tobie jeszcze bardziej spieszno do wiosny

Soniu,
trawnik jest najdroższy chyba jak się go obsadzi kwiatkami

Irenko,
za nasionka płaciłam 1,99 zł, więc jeśli nawet się nie udadzą - nie będę płakać

Dziękuję za przydatne info

- Rozana
- 1000p
Kupiłam w sklepie internetowym. stoi w doniczce i już pąćzki ma.Szamanka pisze:Rozana,
widzę, że Tobie jeszcze bardziej spieszno do wiosnyA kupowałaś w sklepie stacjonarnym czy internetowym?