Kasia - dokładnie takie widziałam, a nawet i żółtą, cudeńka
Dobre pytanie Karola zadała, ciekawe czy można ją też na sałatkę, czy tylko do wazonu
Tylko pewnie droga byłaby taka sałatka, bo to pewnie droga odmiana kapusty
Kasiu cudowne te bukieciki.. raz chyba je tylko sadziłam U mnie też mokradło w nocy jeszcze lało na dodatek..mech się panoszy mimo ze 10kg dolomitu na jesieni wysypałam.. Kochan jest słoneczko i u mnie:)pozdrawiam
Kasiu piękne te kolorowe kapusty - siałam 2 lata temu i nie doczekałam się żadnej bo larwy bielinka wszystko zjadły ...
Wysiewy skiełkowane az Ci zazdroszczę takiego widoku.
Ja tylko robię próby kiełkowania na wacikach aby wiedzieć czego sie spodziewać jak przyjdzie czas.
Kasiu, tak sobie przeglądam Twój pierwszy wątek i koniecznie musisz na wiosnę zrobić zdjęcie murka oporowego przy wejściu na Twoją posesję będzie cudnie z tymi poduchami floksów:)
Kasiu
Jakie prymulki wysiałaś?Ja w zeszłym roku wysiewałem mieszankę pt.pierwiosnek ogrodowy.Eksperyment zakończony sukcesem.Kwitną do tej pory.Właśnie dostałem katalog z Florexpolu.W nim jako nowość jest pierwiosnek omszony.Chyba spróbuje.
Czarnuszkę posiałem kilka lat temu i co roku kwitnie.Już teraz są nowe siewki.
Ja bardzo proszę o dokładne relacje z wysiewów.
Witam kochani, miałam gości dziś koleni się zapowiadają i głupio tak siedzieć na necie.
Murek oporowy pokaże ale jak zakwitną floksy Kapustka i u mnie została zjadana masowo przez gąsienice ale dzielnie walczyłam.
Co u mnie? no właśnie zobaczcie.
Wysiewy trojeść bulwiasta wysiałam z moich nasion mam jej porostu za mało.
Tak kwitła w 2014...zakwitnie za rok już z nasion.
A tu na razie początki
Co za gęsto? wiem To nasiona datury Inoxia -Bieluń indiański moczone 24 godziny- wsypane i wymieszane z ziemią,,,jak widać zaczęły kiełkować więc dałam je do większej donicy.
A tu kolejne siedzą na razie ale pysznogłówka kropkowana już zaczyna się pojawiać..
A tu w ogrodzie masakra wszystko wychodzi, kilka z nich.Prosze nie zerkać na trawkę miałam na jesieni czyto teraz wszystko zarośnięte.
Oraz inne lilie i wszystkie cebulowe co posiadam w ogrodzie..
Ale kolor też mam jeden suchy drugi bardziej żywy.
Dziewięćsił
I wrzosiec
Kasiu kochana u mnie podobnie cebulowe się pchają... jednak myślę że to za wcześnie..co do trawki na rabatkach to ja nie wiem ale u mnie też wszędzie zieloniutko...szok.. Podziwiam Twoje zasiewy,,ja w tym roku odpuszczam...bo w kwietniu muszę wyjechać..i wrócę znowu w sierpniu więc lato mam z głowy... czekam na szybką wiosnę aby choć trochę obrobić wszytko przed wyjazdem.Pozdrawiam w szaro bury dzień.Zimno i mokro.
Kasiu mnóstwo tego masz - wysiewy i kiełkowanie idą pełna parą a jak zima wróci to co zrobisz ?
Trojeść bulwiasta ładnie wzeszła , ja tez planuje siać ją i 2 krwiste oraz amerykańską ... sama nie wiem kiedy z terminem się wstrzelić ?
Chyba po niedzieli przygotuję pojemniki i wsieję, nasiona już się chłodzą . Potem wyniesie się na działkę bo strych też ma ograniczoną powierzchnię
Trojeście mają korzenie palowe i niezbyt lubią przesadzanie ... dlatego trzeba siać więcej aby w razie kapryszenia mieć na zastępstwo.
Kochana moje są w ogrodzie zimowym i zima im niestraszna, mają jasno a nocą chłodniej od razu się hartują.
Trojeść również ślicznie kiełkuje w ogrodzie