Barwy jesieni , wspomnienie lata- część 8

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Barwy jesieni , wspomnienie lata- część 8

Post »

No to nowe wyzwania na nową rabatę ;:215 Zazdroszczę Ci tyle miejsca ;:108 No ale czy bym dała radę to obrobić nie wiem ;:7
Ty jesteś w swoim żywiole oj ja kiedyś też tak bym reagowała ;:196
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
ewunia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2012, o 15:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

:wit
I ja dołączam się do tych cieszących się Twoja nagrodą.
Twój ogród dojrzały, przepięknie prowadzony, z ciekawymi aranżacjami po prostu musiał tą nagrodę zdobyć. Wielkie brawa ;:138
Co ja czytam nowe różyczki ;:113
Awatar użytkownika
semper
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 lis 2011, o 10:12

Post »

Zaraz lecę do kioskuObrazek
Pozdrawiam! ,Jurek z górek ;)
Moje górki
Rojnikowisko i nie tylko
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28

Post »

Kochani , serdecznie dziękuję Wam,ze dzielicie moją radość z powodu 'ogrodowego' wyróżnienia. ;:180
Milenko!/Vamila/ ;:196
Pawle ! będzie kilka rabatek kolorystycznych / obowiązkowo kwitnących przez niemal cały rok ;:108
Wiesz, celowo posadziłam np. trawy dosyć gęsto , aby zapełniły wiosną puste pole/ w razie potrzeby będzie selekcja/.
Wiosną gęsto obsadzę jednorocznymi , będą tylko kamienne ścieżki i "burza "kwiatów ;:108
Oczywiście 300 złotych - tez przyda się Przebarwienia berberysów- fakt- imponujące .
Kasiu! :wit skorzystałam z Twojej podpowiedzi kochana, i dosadziłam do tej rabatki"krwistej", rozchodniki. Jako,że posadzone teraz róże, trawy i rozchodniki, wiosną nie zapełnią jeszcze pustych miejsc , obsadzę czerwonymi szałwiami i pelargoniami rabatowymi . Co sądzisz? Nie toleruję pustych plam ziemi.Bukszpanowe kulki miałam już posadzone na obrzeżach tejże rabatki/ kształt ma " łezki" ;:306
Dzisiaj u mnie cały dzień mgliście i tylko 7C, wczoraj w ogrodzie robiłam w krótkim rękawku ! 19C w słońcu.
Grażynko! dziękuję kochana ;:168 Motywację i chęci to ja mam - moi bliscy aż się dziwią, skąd mam tyle energii i zapału?
Ja im na to -Najważniejsze aby chciało się "chcieć". O dziwo! im więcej jestem w ruchu , tym mniej odczuwam dolegliwości z kręgosłupem/ a mam poważne/. Kochana , ja dopiero po przejściu na emeryturę na poważnie połknęłam bakcyla ogrodowego. Wcześniej nie miałam czasu , więc dbałam tylko o porządek w ogrodzie. Dominowały drzewa , krzewy i trawniki. Teraz najchętniej nie wychodziłabym z ogrodu/ na pewno dodatkowym atutem jest to ,ze mam go pod 'nosem". Nawet gdy aura nie sprzyja,siedzę w oknie i snuję plany ;:306
Eluniu!koniecznie musiałam przenieść warzywnik . Po pierwsze : bliskie sąsiedztwo szpaleru brzóz, które były sadzone ot tak, bo na pewno nie wszystkie przyjmą się/ przyjęła się każda/ sprawiły ,ze warzywa były mizerne Brzozy mają płytki ale bardzo rozgałęziony system korzeniowy..Warzywnik będzie teraz w miejscu gdzie sadziliśmy ziemniaki . Niestety jako ,ze u nas uprawy ekologiczne w tym roku niemal tyle samo wykopaliśmy ziemniaków, ile posadziliśmy ;:108 Narobiłam się przy nich niesamowicie a wystarczy nam ich może do końca listopada. Nie powiem kilka rajek posadzę wczesnych , a resztę zajmą warzywa. Przy nowej rabatce, najdalej od brzóz pozostaną na razie truskawki , ponieważ posadziłam je jesienią ubiegłego roku. Dobrze wykompostowane podłoże dało rezultaty. Sadzonki są dorodne a i owoców było sporo.
Ewuniu! dziękuję , nie powiem - satysfakcjonujące to wyróżnienie.
Jurku! :wit ojej, ostrożnie -nie zrób sobie krzywdy ;:306
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2009, o 12:23
Kontakt:

Post »

Bogusia, przyjmij i ode mnie gratulacje. Podziwiam Twój ogród i zapał do pracy. Ciekawe w jakiej kondycji ja dotrwam do emerytury? Na razie aby do wiosny. :wit
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Bogusiu gratulacje ;:138 ;:138 ;:138 ,będę się chwaliła znajomym ,że Cie znam :D
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Danusiu! ;:168 szczerze Ci powiem,ze gdy przeszłam na emeryturę, powera mam ;:215
Dziękuję za gratulacje!
Alu!miło mi ;:108 ;:108 ;:108 Mam nadzieję,ze poznamy się kiedyś w realu,nie tylko wirtualnie ;:196
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

No to może i mi się udzieli Twój power ;:172
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Betinko, na wszystkich przyjdzie czas. Jeszcze rok temu nie chciałam słyszeć o emeryturze. Planowałam dodatkowe zajęcia, a teraz nie mogę się doczekać. Dość mam szarpania się w pracy. Zdecydowanie mogę już przejść za zasłużony odpoczynek. Będę odpoczywał w domu i w ogrodzie.
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzień dobry ;:108 , choć nieco przymglony ale z satysfakcjonującą temperaturą(12C)
Danusiu! wierzę,ze po przejściu na emeryturę, mając tak cudowne pasje / obcowanie z naturą/ wstąpi tez w Ciebie solidny power.
Wiem co mówię, przekonałam się. ;:108
Beatko! zleci ,jak z bicza strzelił ;:306
Bałam się "piekielnie" emerytury, dzisiaj wiem ,ze niepotrzebnie. Warunek - mieć pasje, zainteresowania i nadal samorealizować się, rozwijać ;:215 Na bezczynność i leniuchowanie - wbrew pozorom -nie mam czasu ;:306
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

A ja nigdy nie bałam się emerytury ;:185 pracowałam solidnie, ale gdy zbliżał się czas emerytury nawet podpisałam stosowna umowę o przejściu za dwa lata co wiązało się z uposażeniem. Bez cienia żalu zamknęłam drzwi mojej instytucji, która niestety przechodziła ostatnio niekorzystną metamorfozę ;:oj Najważniejsze, że pozostały mi dwie solidne koleżanki w tym jedna to moja była pracownica. Praca wiązała się z pewną sztywnością (zachowanie, kontakty, ubiór, makijaż), którą z dziką rozkoszą zrzuciłam. Teraz liczy się tylko natura i oczywiście ludzie, ale Ci których chcę widywać, a nie muszę.
Bogusiu u mnie też dzień zamglony, ale ciepło i zaraz zmykam do ogrodu, bo winorośle czekają na posadzenie. Serdeczności ślę ;:196
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu! moje obawy co do emerytury głównie dotyczyły "nadmiaru wolnego czasu". Jakże myliłam się, ciągle mi go brakuje. ;:108
U mnie po południu zdecydowanie ochłodziło się a tym samym odeszła mi chęć pozostania dłużej w ogrodzie. ;:168
bebeluch
1000p
1000p
Od: 26 gru 2010, o 16:35

Post »

Bogusiu a ja jeszcze tulipanów nie posadziłam
no jasna cholewcia nie mam kiedy , chyba z latarka to będę robić ;:306
Mędrzec potrafi uczyć się nawet od Głupca. Głupiec nie uczy się nigdy.
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36

Post »

No powiem szczerze jak pracowałam to miałam więcej czasu jak mam teraz ;:7 Dzisiaj posadziłam ostatnie tulipany i wiele innych rzeczy w ogródku zrobiłam i jestem padnięta ale zadowolona że coś zrobiłam bo wiem że zima tuż ,tuż i oby było jeszcze długo ciepełko ale ze wszystkim trzeba się liczyć ;:196
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
Ewa_tuli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 22:03

Post »

Bogusiu, gratulacje.
Twój piękny ogród widziałam w gazecie :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”