W tym roku wyjątkowo się udały,u mnie z narcyzami i żonkilami zawsze było kiepsko bo miały nie za dobrą ziemie właściwie sam piach

ale teraz mnie bardzo zaskoczyły,za to z ok kilograma cebulek tulipanów które sadziłem wtedy jak powstawał ogródek zakwitł tylko jeden

,w tamtym roku kwitły jak zaczarowane tak jak w poprzednich latach i dlatego cebulki ich powykopywałem wczoraj i teraz się suszą,bulwa dracunculasa zrobiła się dziwna w środku jest taka dziura a poza tym jest bardzo sucha nie wiem chyba nic z niej nie będzie,a helicodicerosa też wykopałem cebulkę ma twardą,to już wiem co trzeba robić jak będe sadzić cebulowe rośliny obrazkowate otóż trzeba wymieszać ziemię ogrodową z piachem wtedy cebulki nie gniją

,a z pierwszej cebulki pałczychy będzie guzik tylko z mojej winy ponieważ uciąłem uschnięty kwiatostan wtedy cebulka zaczeła płakać z miejsca ucięcia aż w końcu rana się rozwaliła prawie na całej cebulce i zaczeła gnić a drugiej cebulki chyba coś z niej będzie ale żeby mnie nie podkusiło i nie uciął znowu kwiatostanu bo będzie to samo jak z pierwszą cebulką.Oj się rozpisałem się