Garden of my dreams :)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Koleszko
500p
500p
Od: 14 wrz 2013, o 20:23
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Garden of my dreams :)

Post »

Dziękuje bardzo . :wink: dopiero wszystko ogarniam . :wink: hahahah . ;:306 Ależ ona piękna , no zakochałem się w niej ... ;:167

Dzięki za zdj . ;:oj Takich ślicznot to bym musiał z 20 posadzić a poźniej ciach i dla dziewczyn . ;:215 ale szkoda ich by było ciąć . Ale dziewczyny by były zadowolone . ;:215

Zakupy poczynione . ;:138

Idą do mnie takie oto roślinki :

- Klon palmowy Atropurpureum[acer palmatum]
- Sosna himalajska pinus griffithii x2
- Dąb błotny[Quercus palustris]
- Jodła koreańska" Silberlocke"
- Sosna żółta[pinus ponderosa]

:heja :heja :heja

Poza tym zalałem partię kostek , 30 sztuk.Z jednego worka cementu wyjdzie około 100 sztuk kostki . :lol: Jedna kostka wychodzi 10 gr, a metr kwadratowy ok. 9 zł . :tan :tan

W week premiera . ;:191
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p
Od: 3 maja 2013, o 13:17

Post »

A kolców ona ma tyle że jakbyś wkurzył dziewczynę to zywy byś pewnie nie wyszedł :;230
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p

Post »

Ja mam silverlocke już 3 raz ją kupuje a ona ciągle usycha tegorocza teraz też ;:145
Awatar użytkownika
Koleszko
500p
500p

Post »

Hahaha .Koloce bym usunął . ;:191

Czemu usychają ? :? w tym samym miejscu je sadzisz ? u mnie mam takie pechowe miejsce gdzie mi już dwa cyprysiki zmarniały .Sadziłem raz po raz i odpuściłem . :cry:
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p

Post »

Właśnie w donicach w sloncu z ziemią którą lubi . A nie lepiej pospolote ? Ja mam przy ogrodku posadzone w 2009r miały 1, 5 metra a teraz ponad 6 metrów
Awatar użytkownika
Koleszko
500p
500p

Post »

To ciekawe czemu uschły Ci ... zobaczymy co, jak i gdzie posadzę . :wink:
Awatar użytkownika
Rozana
1000p
1000p
Od: 20 wrz 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

hej...Chciałam zapytać jak się miewa migdałek ?? piękny, cudne ma kwiaty..Rośnie łądnie?? Muszę go kiedyś nabyć...:D...Kawał ziemi masz tak poza tym..:D Jest co robić..pozdrawiam
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28

Post »

Pawle! jestem :wit Wdizę,ze masz sporo iglaczków, które nadadzą się w przyszłości do formowania. Ja eksperymentowałam
/ ze znakomitym efektem/ z thują / zywotnik/, cyprysami, cisem . Okazałe Jałowce jedynie skracaliśmy na 'płasko" . Mam kilka takich okazałych , na jednym muszę poeksperymentowac , ale to takie kłujące ;:108 Pozdrawiam serdecznie!
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
Koleszko
500p
500p

Post »

Wpadłem tylko na chwilkę , poobczajam wasze tematy niebawem . :wink:

Rozana Siemanko .Miałem dwa migdałki .Jeden wymarzł , chyba dlatego że go mocno przyciąłem a miał zaledwie rok jak dobrze pamiętam .Drugi rośnie mi bdb . :wink: Co do kwiatów to różnie ... ale śmiem twierdzić że jak go się przycina to ma bardziej okazałe kwiatki .Teraz swojego zostawiłem i ma już długie przyrosty .Będzie duża kula , lecz po kwitnięciu idzie sekator w ruch i robię sadzonki na formę krzaczastą . :D Polecam . :wink: W porównaniu do wierzby hakuro to rośnie wolniej ale wierzba to wierzba . :wink: Wiadomo , kilka lat będziesz musiała poczekać na efekty dopóki z niego nie zrobisz kulki . :)

Bogusiu troszkę tego jest . :wink: Na wiosne ogarniam thuje i dwa te jałowce eksperymentalnie jak na razie . :D Ja swoje jałowce tylko przycinałem naokoło ... ale teraz muszę się za nie wziąść bo mi cały ogród zajmą .

Oj kłujące są , nawet przez rękawiczki kłują .Zobaczymy jak nam wyjdzie to eksperymentowanie . ;:191 ;:191 ;:191 oby na dobre wyszło . :) Również Pozdrawiam . :wink:

Kolejna partia kostek zalana . :heja :heja

Produkcja idzie pełną parą .Na tydzień wychodzi ich 90 . :D Ale roboty przy nich sporo . :lol:
Awatar użytkownika
Rozana
1000p
1000p

Post »

dzięki za odp..Teraz już nie kupię, nie dam rady..ale migdałki nie zające, nie uciekną :D ...Na razie musi mi wystarczyć to co mam...Ale migdałek cudny jest, wiśnia piłkowana też tak ładnie kwitnie.. :D...Ciekawe tylko, czy u mnie w kotlinie dałaby radę. :D
Awatar użytkownika
ASK_anulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 cze 2013, o 13:44

Post »

Pawle, czekam z niecierpliwością na pierwsze zdjęcia kostek i zamówionych roślin. Podobają mi się odmiany, które wybrałeś. Ja drzewa wybieram baardzo poowooli... Zawsze mnie docelowe wymiary przerażają. Lubię moje bezludzie, ale nie chciałabym za dwadzieścia lat obudzić się w prywatnym lesie :shock: ;:306 .
Pozdrawiam, Anna.
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2
Awatar użytkownika
Koleszko
500p
500p

Post »

Marta myślę , że dałaby radę .Mi się osobiście podoba bardziej migdałek i te kwiaty mmm . :lol: Zapisz go na swoją listę przyszłych zakupów .Myślę , że każda osoba z nas taką listę prowadzi , bynajmniej ja . ;:191 ;:191 Nie mów że nie kupisz bo nigdy nic nie wiadomo .Haha ;:306 .Ja miałem zaprzestać w tym roku juz zakupów a widzisz co się dzieje . :D

Aniu z kostek jestem bardzo zadowolony .Metodą prób i błędów robię je 100 razy lepiej niż za 1 razem . :lol: Teraz to juz leci produkcja na całego .Jak będą chętni to wrzuce manuala łopatologicznego jak zrobić foremki a potem kostki , krok po kroku .Uniknie się wtedy moich pierwszych błędów . :wink:
Dobrze ,że tak wybierasz .Trzeba planować , by potem nie wyszło wiesz co .Nie przesadzimy kilku metrowego drzewa ... :wink: Twoje podejście mi się podoba .Sam mam tak samo .Osobiście mi w dużych drzewach przeszkadza cień i liście ... większość roślinek lubi słońce i to mi koliduje troszkę.I właśnie ja stawiam na iglaki bo nie śmiecą tak . :D

Roślinki przyszły i jestem bardzo zadowolony .Dodam , że zakupy robiłem w ciemno na allegro . :lol: Jutro posadze kilka i zrobie fotki wszystkich . :wink:
Awatar użytkownika
Rozana
1000p
1000p

Post »

Migdałek na pewno będę mieć :) ale następnym razem.. Ale już nie mogę się doczekać..
Awatar użytkownika
Koleszko
500p
500p

Post »

Rozumiem Cię doskonale . :wink: Kasa nas wszystkich ogranicza . :?
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28

Post »

Pawle! pamiętam lata 90- te kiedy produkowaliśmy swoje kostki. Smarowanie olejem form ;:108 - wytworzyliśmy wtedy około 400 metrów kw.- 1/3 jeszcze nie wykorzystana . Teraz wykorzystuję na obrzeża rabatek, choć ten kształt nie jest satysfakcjonujący ;:108 Migdałek bardzo mi się podoba - też mam zamiar kupić.Pozdrawiam serdecznie!
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”