Blues w kaktusach 2 - onectica na bis
- czarny
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 24 kwie 2009, o 21:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Blues w kaktusach 2 - onectica na bis
Astraki na parapet i może jakoś to będzie ;)
- hen_s
- Od: 16 paź 2010, o 15:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jest na co popatrzeć. Roślinki i kwiatuszki super ale to konstrukcja do ich hodowli mnie najbardziej się podoba. Będzie się u Ciebie działo w następnych sezonach bo warunki się zmieniły na (dużo!) lepsze! 
Astro tak jak Marek pisze wyżej spróbuj do cieplejszego miejsca, może się je da troszkę oszukać...

Astro tak jak Marek pisze wyżej spróbuj do cieplejszego miejsca, może się je da troszkę oszukać...

- banditoo
- Od: 23 lis 2008, o 01:33
Spokojnie astrki jak nienprzyjda mrozy to jeszcze zakwitna. U mnie kwitna caly czas. A jak juz sie zimno zrobi to wstaw do cieplego. Tylko zimno to nie jest parenascie stopni tylko pare. .
Dzięki ...Tak zrobię
Jak będzie chłodniej wniosę astraki na salony ...

- brombiel
- Od: 22 cze 2014, o 13:35
A tam, wianki czy nie, będę się cieszyć jak pół wianka będzie, co ja gadam ... z jednego kwiatuszka będę miała też radochęonectica pisze:Aga - one powinny mieć wianki, tylko moje jakoś nie chcą tego przyjać do wiadomości już kolejny rok![]()

A teraz cieszę się z kwiatów tu pokazanych...wszystkich bez wyjątku

Fajnie że inspekt działa jak należy...kwiatów będzie więcej

- KwiAnna
- Od: 16 gru 2010, o 10:28
Cudne te Twoje mammillarki
Super mini szklarenka, przynajmniej jest spokój jak pada deszcz
Ja też się czułam tak dziwnie jak swoje pozamykałam w inspekcie
ale i im wyszło na dobre i jak mam spokojną głowę, że nie muszę latać tam i z powrotem żeby je pochować przed deszczem.

Super mini szklarenka, przynajmniej jest spokój jak pada deszcz

- onectica
- Od: 16 sie 2012, o 17:31
Ha! dzisiaj rano było wszędzie biało!!!! I skrobanie szyb!banditoo pisze:Spokojnie astrki jak nienprzyjda mrozy to jeszcze zakwitna.

Inspekt to mimo wszystko dobra rzecz, ma ten minus, że trzeba do niego zaglądać, żeby coś zobaczyć - w kosmodromie było jednak dostępniej pod tym względem, ale za to na pewno jest tam cieplej i nie musze przykrywać śpiworkiem

Swoja droga wszystko zdrowo przesuszone, bo chcę teraz podlać Bi, więc im ten spadek temperatury nie powinien zaszkodzić
edit ----------------
a! a w ogóle to dotarła ta ostatnia paczka - miały być 4 roślinki, ale nadawca okazał się bardziej hojny, no i tym oto sposobem miejsce się nieco skurczyło ;)
jak powsadzam, to się pochwalę

- Bogsaf
- 500p
- Od: 1 kwie 2014, o 13:40
- Kontakt:
Inspekcik super, przydał by się taki na moim balkonie, ale balkon malutki
Myślałem o zabudowie, ale administracja nie wyraża zgody 

- brombiel
Bogdanie, a czy brałeś pod uwagę wykup mieszkaniaBogsaf pisze:Inspekcik super, przydał by się taki na moim balkonie, ale balkon malutkiMyślałem o zabudowie, ale administracja nie wyraża zgody

Wykup mieszkania nie jest daje pełnych praw
Ja mam własnościowe a mimo to nie wolno mi zainstalować suszarki za oknem ani anteny satelitarnej.Ścian w mieszkaniu bez zgody też nie wolno wyburzać ani przesuwać.Z zabudową balkonów nie ma problemu ale ja niestety balkonu nie mam
Korzystam z części balkonu ewakuacyjnego ..

- brombiel
No cóż, to znaczy że każda administracja czy spółdzielnia sama ustala prawa i obowiązki jak i regulamin...faktycznie teraz sobie przypominam, że u mnie w każdej części miasta jest inaczej, pomimo iż mieszkanie jest własnościowe np. Retkinia i Dąbrowa - dwa różne światy, nie wspominając o Śródmieściu
pozostaje kupienie domku na obrzeżach miasta... 

- banditoo
- Od: 23 lis 2008, o 01:33
Ale bojazliwi. Kto by sie pytal czy mozna cos zrobic we własnym mieszkaniu. Jezeli nie naruszasz konstrukcji budynku ani nie zmieniasz elewacji to smialo. Nie raz przesuwlem scianki dzialowe i nikt sie nie pytal o zgode, mozna sobie ich nastawiac ile dusza zapragnie. Suszarka jezli jest demontowalna to ni ma problemu.Lady H pisze:Wykup mieszkania nie jest daje pełnych prawJa mam własnościowe a mimo to nie wolno mi zainstalować suszarki za oknem ani anteny satelitarnej.Ścian w mieszkaniu bez zgody też nie wolno wyburzać ani przesuwać.Z zabudową balkonów nie ma problemu ale ja niestety balkonu nie mam
Korzystam z części balkonu ewakuacyjnego ..
Jednio dniowe poranne przymrozki nie zaszkodza. U mnie dzisiaj 2 astraki kwitly i jakies gymno tezonectica pisze:Ha! dzisiaj rano było wszędzie biało!!!! I skrobanie szyb! szok...
- Arkadius121
- Od: 30 kwie 2011, o 13:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Piękny widok kwitnących kaktusów-ładne ujęcia
Pozdrówka

Pozdrówka

Przeglądając Twoje zdjęcia przypomniałem sobie, że muszę posadzić gratisową M. sp. Siuba, która od ponad 2 tygodni leży na werandzie.
A gdzie kwiatki C. flame? Pokazuj! 

Mateusz
- onectica
- Od: 16 sie 2012, o 17:31
No tak, moje też czekaja już ponad tydzień - uwielbiam kaktusy! Żadne inne nie byłyby tak wyrozumiałe
Bardzo wszystkim dziękuję, że zaglądacie i że mogę się z Wami podzielić moimi skromnymi radościami
a w sumie codziennie jakaś mała radość się znajduje
Crassula flame coś przystopowała - być może to wynik kiepskiej pogody, a może one tak maja, nie wiem, mam ja od tego roku dopiero. W dodatku podczytałam, że jakiejś nie powinno się dać zakwitnąć, bo zginie, ale jakiej, to już nie pamiętam...
Dziś wygląda tak:

Kwitna jeszcze niezawodne turbinicarpusy

Schlumbergery całe w paczkach, wniosłam je już do domu

a po chwilowej przerwie znów ładnie wybarwia się Euphorbia trigona rubra
(btw. starej zwykłej poparzonej zeszłego roku trigonie uciachałam czubeczki jakiś czas temu)

Poza tym powolutku zbliża się jesień i chociaż litopsy u mnie zwykle strajkuja i z tej okazji nie zakwitają, to widać to choćby po tym, że obudził się żółw, a to wyraźny znak, że lato się kończy

Bardzo wszystkim dziękuję, że zaglądacie i że mogę się z Wami podzielić moimi skromnymi radościami

a w sumie codziennie jakaś mała radość się znajduje

Crassula flame coś przystopowała - być może to wynik kiepskiej pogody, a może one tak maja, nie wiem, mam ja od tego roku dopiero. W dodatku podczytałam, że jakiejś nie powinno się dać zakwitnąć, bo zginie, ale jakiej, to już nie pamiętam...

Dziś wygląda tak:

Kwitna jeszcze niezawodne turbinicarpusy

Schlumbergery całe w paczkach, wniosłam je już do domu

a po chwilowej przerwie znów ładnie wybarwia się Euphorbia trigona rubra
(btw. starej zwykłej poparzonej zeszłego roku trigonie uciachałam czubeczki jakiś czas temu)

Poza tym powolutku zbliża się jesień i chociaż litopsy u mnie zwykle strajkuja i z tej okazji nie zakwitają, to widać to choćby po tym, że obudził się żółw, a to wyraźny znak, że lato się kończy