Blues w kaktusach 2 - onectica na bis

Zablokowany
Awatar użytkownika
czarny
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2009, o 21:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Blues w kaktusach 2 - onectica na bis

Post »

Astraki na parapet i może jakoś to będzie ;)
Moje wątki: najstarszy, stary, nowy
Albumy: Mediolobivia, Aylostera
Awatar użytkownika
hen_s
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 paź 2010, o 15:24
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jest na co popatrzeć. Roślinki i kwiatuszki super ale to konstrukcja do ich hodowli mnie najbardziej się podoba. Będzie się u Ciebie działo w następnych sezonach bo warunki się zmieniły na (dużo!) lepsze! ;:333

Astro tak jak Marek pisze wyżej spróbuj do cieplejszego miejsca, może się je da troszkę oszukać... :wink:
Henryk - moje kaktusy i sukulenty 1..., 8, 9,cz. 10
W tematach roślin proszę pisać na priv.
Awatar użytkownika
banditoo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lis 2008, o 01:33

Post »

Spokojnie astrki jak nienprzyjda mrozy to jeszcze zakwitna. U mnie kwitna caly czas. A jak juz sie zimno zrobi to wstaw do cieplego. Tylko zimno to nie jest parenascie stopni tylko pare. .
Lady H
500p
500p
Od: 7 sie 2014, o 18:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dzięki ...Tak zrobię ;:108 Jak będzie chłodniej wniosę astraki na salony ...
Awatar użytkownika
brombiel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 cze 2014, o 13:35

Post »

onectica pisze:Aga - one powinny mieć wianki, tylko moje jakoś nie chcą tego przyjać do wiadomości już kolejny rok 8-)
A tam, wianki czy nie, będę się cieszyć jak pół wianka będzie, co ja gadam ... z jednego kwiatuszka będę miała też radochę ;:oj

A teraz cieszę się z kwiatów tu pokazanych...wszystkich bez wyjątku ;:138
Fajnie że inspekt działa jak należy...kwiatów będzie więcej ;:215
Awatar użytkownika
KwiAnna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2010, o 10:28

Post »

Cudne te Twoje mammillarki ;:108
Super mini szklarenka, przynajmniej jest spokój jak pada deszcz ;:215 ;:173 Ja też się czułam tak dziwnie jak swoje pozamykałam w inspekcie ;:173 ale i im wyszło na dobre i jak mam spokojną głowę, że nie muszę latać tam i z powrotem żeby je pochować przed deszczem.
Awatar użytkownika
onectica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sie 2012, o 17:31

Post »

banditoo pisze:Spokojnie astrki jak nienprzyjda mrozy to jeszcze zakwitna.
Ha! dzisiaj rano było wszędzie biało!!!! I skrobanie szyb! ;:202 szok...

Inspekt to mimo wszystko dobra rzecz, ma ten minus, że trzeba do niego zaglądać, żeby coś zobaczyć - w kosmodromie było jednak dostępniej pod tym względem, ale za to na pewno jest tam cieplej i nie musze przykrywać śpiworkiem :wink:
Swoja droga wszystko zdrowo przesuszone, bo chcę teraz podlać Bi, więc im ten spadek temperatury nie powinien zaszkodzić

edit ----------------
a! a w ogóle to dotarła ta ostatnia paczka - miały być 4 roślinki, ale nadawca okazał się bardziej hojny, no i tym oto sposobem miejsce się nieco skurczyło ;)

jak powsadzam, to się pochwalę ;:204
Blues w kaktusach cz.aktualna Do części 1-2-3 trafisz tędy,
Zielona bonanza - różne zielone.
Awatar użytkownika
Bogsaf
500p
500p
Od: 1 kwie 2014, o 13:40
Kontakt:

Post »

Inspekcik super, przydał by się taki na moim balkonie, ale balkon malutki :( Myślałem o zabudowie, ale administracja nie wyraża zgody ;:161
Awatar użytkownika
brombiel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bogsaf pisze:Inspekcik super, przydał by się taki na moim balkonie, ale balkon malutki :( Myślałem o zabudowie, ale administracja nie wyraża zgody ;:161
Bogdanie, a czy brałeś pod uwagę wykup mieszkania :?: jeśli nie to pomyśl o tym i dowiedz się ile by Cię to kosztowało...po wykupie administracja nie ma nic do gadania, no chyba że to zabytek...tak jak u mnie ;:306 wtedy nie ma co się bawić w wykup... ;:185
Lady H
500p
500p
Od: 7 sie 2014, o 18:39

Post »

Wykup mieszkania nie jest daje pełnych praw :( Ja mam własnościowe a mimo to nie wolno mi zainstalować suszarki za oknem ani anteny satelitarnej.Ścian w mieszkaniu bez zgody też nie wolno wyburzać ani przesuwać.Z zabudową balkonów nie ma problemu ale ja niestety balkonu nie mam :( Korzystam z części balkonu ewakuacyjnego ..
Awatar użytkownika
brombiel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No cóż, to znaczy że każda administracja czy spółdzielnia sama ustala prawa i obowiązki jak i regulamin...faktycznie teraz sobie przypominam, że u mnie w każdej części miasta jest inaczej, pomimo iż mieszkanie jest własnościowe np. Retkinia i Dąbrowa - dwa różne światy, nie wspominając o Śródmieściu :-( pozostaje kupienie domku na obrzeżach miasta... ;:333
Awatar użytkownika
banditoo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lis 2008, o 01:33

Post »

Lady H pisze:Wykup mieszkania nie jest daje pełnych praw :( Ja mam własnościowe a mimo to nie wolno mi zainstalować suszarki za oknem ani anteny satelitarnej.Ścian w mieszkaniu bez zgody też nie wolno wyburzać ani przesuwać.Z zabudową balkonów nie ma problemu ale ja niestety balkonu nie mam :( Korzystam z części balkonu ewakuacyjnego ..
Ale bojazliwi. Kto by sie pytal czy mozna cos zrobic we własnym mieszkaniu. Jezeli nie naruszasz konstrukcji budynku ani nie zmieniasz elewacji to smialo. Nie raz przesuwlem scianki dzialowe i nikt sie nie pytal o zgode, mozna sobie ich nastawiac ile dusza zapragnie. Suszarka jezli jest demontowalna to ni ma problemu.
onectica pisze:Ha! dzisiaj rano było wszędzie biało!!!! I skrobanie szyb! szok...
Jednio dniowe poranne przymrozki nie zaszkodza. U mnie dzisiaj 2 astraki kwitly i jakies gymno tez
Awatar użytkownika
Arkadius121
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2011, o 13:34

Post »

Piękny widok kwitnących kaktusów-ładne ujęcia ;:138
Pozdrówka :wit
Awatar użytkownika
mataan
500p
500p
Od: 26 sie 2013, o 19:45

Post »

Przeglądając Twoje zdjęcia przypomniałem sobie, że muszę posadzić gratisową M. sp. Siuba, która od ponad 2 tygodni leży na werandzie. :wink: A gdzie kwiatki C. flame? Pokazuj! :D
Mateusz
Awatar użytkownika
onectica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sie 2012, o 17:31

Post »

No tak, moje też czekaja już ponad tydzień - uwielbiam kaktusy! Żadne inne nie byłyby tak wyrozumiałe ;:173

Bardzo wszystkim dziękuję, że zaglądacie i że mogę się z Wami podzielić moimi skromnymi radościami :D
a w sumie codziennie jakaś mała radość się znajduje ;:204

Crassula flame coś przystopowała - być może to wynik kiepskiej pogody, a może one tak maja, nie wiem, mam ja od tego roku dopiero. W dodatku podczytałam, że jakiejś nie powinno się dać zakwitnąć, bo zginie, ale jakiej, to już nie pamiętam... :oops:
Dziś wygląda tak:

Obrazek

Kwitna jeszcze niezawodne turbinicarpusy ;:167

Obrazek

Schlumbergery całe w paczkach, wniosłam je już do domu

Obrazek

a po chwilowej przerwie znów ładnie wybarwia się Euphorbia trigona rubra
(btw. starej zwykłej poparzonej zeszłego roku trigonie uciachałam czubeczki jakiś czas temu)

Obrazek Obrazek

Poza tym powolutku zbliża się jesień i chociaż litopsy u mnie zwykle strajkuja i z tej okazji nie zakwitają, to widać to choćby po tym, że obudził się żółw, a to wyraźny znak, że lato się kończy ;:173
Blues w kaktusach cz.aktualna Do części 1-2-3 trafisz tędy,
Zielona bonanza - różne zielone.
Zablokowany

Wróć do „Moje kaktusy i inne sukulenty !”