Aleja Różana 33 cz. 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Aleja Różana 33 cz. 3

Post »

MamciaTerenia pisze: .cały czas powtarza drugie kwitnienie jeden z moich floksów :lol:
Piccolino kupiłam w zeszłym roku jesienią, w tym była to całkiem ładna kępka i wyglądała w sezonie tak...
Tereniu..figle ci się trzymają ;:168 , a ja już po necie szukam floksa Piccolino. ;:131 . Znalazłam jeżówkę..takiej nie widziałam i nie znałam, ładna. ;:215 . U mnie dziś pogoda fatalna,pada. :cry: . Dobrze że zdążyliśmy pokosić trawniki, chyba już ostatni raz w tym roku. ;:oj
Awatar użytkownika
MamciaTerenia
1000p
1000p
Od: 1 lis 2012, o 14:44
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Zeniu ;:196 ale się uśmiałam ;:306 A swoją drogą bardzo podoba mi się ta jeżówka....
My również skosiliśmy trawniki i też myślę że to ostatni raz w tym roku. Zostało mi jeszcze grabienie ciągle opadających liści i okopczykowanie róż z nastaniem mrozów....

Ciąg dalszy jesieni na mojej działce, tym razem żurawki....jak one pięknie ożywiają ogród o tej porze roku....

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam, Tereska
Aleja Różana 33 cz. 3
Awatar użytkownika
justyna_gl
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2011, o 09:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

a ta czwarta czerwona przy trawce to jak ma na imię? bardzo mi się spodobał kolorek....
Awatar użytkownika
MamciaTerenia
1000p
1000p

Post »

Justynko ;:196 to jest Paprika, zeszłoroczny zakup, też ją uwielbiam za ten kolor :lol:
Pozdrawiam, Tereska
Aleja Różana 33 cz. 3
Awatar użytkownika
justyna_gl
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Czyli już zimę przeżył? to muszę zapisać i wziąć u Igi jak będziemy w maju - piękna jest.
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ładnie ci rosną żurawki, moje w tym roku kaprysiły. :wink: . Herkules, tegoroczna zdobycz mi całkiem padła..a tak bardzo mi się podobała. ;:223 . Chyba na wiosnę zmienię koncepcję i poprzenoszę je w inne miejsce. ;:224 . Czy twoje rosną w słońcu :?:
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Potwierdza, ze żurawki nie wszędzie chcą rosnąć. No i lubię luz tzn. mieć wokół siebie miejsce. Wówczas na prawdę pokażą na co je stać :D
Twoja działka Tereniu bynajmniej nie wygląda jesiennie ;:oj Ale przy takiej pogodzie trudno się dziwić.
Awatar użytkownika
jola1313
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2012, o 14:41

Post »

O Mamciu Tereniu ;:168
W końcu zawitałam do Ciebie.Monisia mi od Ciebie przysłała w lato sadzoneczki dzwonków,a ja nie pamiętam nawet,czy podziękowałam (przez córcię) :oops: ....wiesz-ja ,to ta koleżanka forumowa,co była w ciąży-może pamiętasz :wink:
Ślicznie dziękuję ;:196 .

Piękne masz rośliny,troszkę zazdroszczę tych cudnych róż,jeżówek,przetaczników,krwawników,powoi,i ...innych :lol: .
Piękne chryzantemy ;:180 .Też mam kilka,ale kupiłam maleństwa na wiosnę,to na razie niezbyt okazałe.Mam nadzieję,że przezimują mi w gruncie.Tylko mogłyby być troszkę wcześniejsze ;:223 .Nie wszystkie zdążyły pokazać kwiaty przed przymrozkami...

Lecę pooglądać poprzednie wątki ;:65 .Monika ma cuda,ale i u Ciebie nic nie mniej ;:224
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

U Ciebie Tereniu taka wczesna jesień jeszcze ;:215
Awatar użytkownika
MamciaTerenia
1000p
1000p

Post »

Zeniu ja na swoje żurawki nie mogę narzekać, no, może tylko na Gotham (zeszłoroczny zakup) która przyrasta bardzo mizernie. W przyszłym roku przesadzę ją na inne miejsce. Na swojej działce mam bardzo mało miejsc pólcienistych czy cienistych dlatego kupując żurawki wybieram takie które mogą rosnąć na stanowiskach słonecznych. Pokazane na zdjęciach żurawki rosną w pełnym słoneczku.
Wyjątkiem są dwie które pokażę poniżej, te mają słoneczko tylko rano...

Lime Marmolade...rosnąc na słoneczku trochę przypalała się....

Obrazek

i NN...

Obrazek

Aniu sadząc swoje żurawki dałam im dosyć dużo miejsca wokół siebie i masz rację, pokazały na co je stać :lol:
Na wiosnę muszę porobić sadzonki ....
Bardzo długa, słoneczna pogoda tej jesieni pozwoliła naszym kwiatkom na dłuższe kwitnienie a my mogłyśmy dłużej cieszyć oczy tym widokiem..

Joluś ;:196 witam Cię w moich skromnych progach i zapraszam do odwiedzin w miarę możliwości. Tak, wiem i pamiętam, Monia dużo mi o Tobie opowiadała :D Cieszę się że mogłam obdarować Cię roślinkami, niech zdrowo rosną.
Jak jeszcze coś przypadnie Tobie do gustu pisz śmiało, będziemy wysyłać :lol:
Dziękuję za uznanie w imieniu kwiatków, trochę ich przez te 3 lata od powodzi uzbierałam. Moje chryzantemy są zimujące w gruncie, to będzie ich druga zima. Masz rację, mogłyby kwitnąć troszkę wcześniej, np Green u mnie dopiero w listopadzie zaczęła się rozwijać...

Obrazek

Iwonko w tym roku jesienna pogoda nas rozpieszczała :lol:

No to jeszcze kilka jesiennych obrazków z początku listopada.....

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam, Tereska
Aleja Różana 33 cz. 3
Awatar użytkownika
justyna_gl
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No ślicznie Mamcia, ślicznie. a ta pierwsza żurawka to Lime?
Awatar użytkownika
MamciaTerenia
1000p
1000p

Post »

Justyś tak, to Lime Marmolade...ta dla Ciebie rośnie w innym miejscu :lol:
Pozdrawiam, Tereska
Aleja Różana 33 cz. 3
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tereniu...moje żurawki mają cienia sporo ;:7 tak sobie myślę czy nie aż nadto . ;:224 . Oby zimę przetrwały a wiosną dostaną inną miejscówkę. Widzę że u ciebie ciągle jeszcze jesiennie i oby tak jak najdłużej. ;:333 . U mnie paskudnie...deszcz, gdyby nie on także zajrzała bym na swoją działeczkę. Tęskno mi już a co dopiero do wiosny. :(
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

A ta NN to nie przypadkiem Electra ??
Awatar użytkownika
MamciaTerenia
1000p
1000p

Post »

Zeniu u mnie nieśmiało wychodzi słoneczko ale od wczorajszego wieczoru wieje zimny wiatr. W sobotę byliśmy na naszej działce i poczyniliśmy ostatnie przygotowania do zimy, zostało nam tylko bielenie drzew....

Dorotko po wstawieniu tego zdjęcia z tą żurawką NN miałam trochę czasu i zaczęłam sprawdzać i porównywać z moją na zdjęciach w różnych porach roku i stanęło też na Twoim typie (myślałam jeszcze o Electric Lime ale ona ma chyba inny kształt liścia i nie ma tak mocnego czerwonego unerwienia które wzmaga się na jesieni).

Także masz rację Dorotko to BYŁA Electra a dlaczego BYŁA...... bo już jej nie mam jak i kilka innych żurawek i dwóch traw ozobnych (jedna z nich rosła obok Electry). Mieliśmy złodziejaszków na działce ;:145 i jak zobaczyłam że ukradli moje ślicznotki normalnie podłamałam się. Jak do tej pory złodzieje kradli raczej rzeczy które mogli oddać na złom. Kwiatów-nigdy. Bardzo długo nie mogłam dojść do siebie bo kilka z ukradzionych żurawkek to były nowości, tego- i zeszłoroczne.

A to puste miejsca po moich ulubienicach....

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Tu rosła Paprika...

Obrazek

Obrazek

A tu odcisk buta złodzieja....

Obrazek
Pozdrawiam, Tereska
Aleja Różana 33 cz. 3
ODPOWIEDZ