Fiołkowe Love

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Melasa
100p
100p
Od: 25 lip 2014, o 18:47
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Fiołkowe Love

Post »

mycha_paulina,

ja też od grudnia mam swojego pierwszego amarylisa, chociaż w domu rodzinnym zawsze jakiś jeden był i w zasadzie nie wiem co się z nim stało :( Jakoś tak znikł z parapetu, a pojawiły się storczyki. Teraz widzę, że wraca do łask, więc i ja zażyczyłam sobie takiego na Mikołaja. Dla mnie cudo kwiat, ale mógłby dłużej trzymać kwiaty...
Futrzaki super! Obydwoje mają fajne umaszczenie, całkiem podobne do siebie :)
Bardzo grasują w kwiatach? ;) Piesio to pewnie nie aż tak, ale kocica z tym leżingiem na parapecie... pewnie potrafi zrobić porządek wśród doniczek :D
Awatar użytkownika
mycha_paulina
200p
200p
Od: 13 paź 2013, o 21:10

Post »

Justynko- szkoda, że nie znalazłaś ładnego okazu- niektóre były bardzo piękne.
Melasko- piesio na szczęście nie pcha się na parapety, ale kicia już tak-jak schodzi z "kaloriwiery" to zdarza jej się wejść na parapet i obserwować gołębie i sroki za oknem, a ja wtedy zamieram na chwilę w strachu, po czym powoli ściągam ją na ziemię. Na szczęście jest ostrożna i bardzo rzadko zrzuca coś na ziemię. Za to wszystkie fiołki mają na liściach mnóstwo sierści :shock:
Zapraszam do mojego wątku Fiołkowe love http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=77233" onclick="window.open(this.href);return false;
Nie cierpię małych parapetów!
Awatar użytkownika
Melasa
100p
100p

Post »

Kicia pewnie doskonali nie tylko leżenie na kaloryferze, ale właśnie i slalom pomiędzy doniczkami.
A, tam sierść na listkach! Ja mam wiecznie zakurzone. Mam w ogóle wrażenie, że liście fiołków przyciągają kurz specjalnie ;)
Awatar użytkownika
mycha_paulina
200p
200p

Post »

Coś w tym jest :) Kurzą się okropnie! A kicia jest jak baletnica na polu minowym :;230 - zgrabnie krąży między doniczkami. No chyba, że zobaczy gołębia... Wtedy już traci grację i zmienia się w polującego tygrysa :D
Zapraszam do mojego wątku Fiołkowe love http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=77233" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Gracjella
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 kwie 2014, o 20:01

Post »

Melasa pisze:Kicia pewnie doskonali nie tylko leżenie na kaloryferze, ale właśnie i slalom pomiędzy doniczkami.
A, tam sierść na listkach! Ja mam wiecznie zakurzone. Mam w ogóle wrażenie, że liście fiołków przyciągają kurz specjalnie ;)
Próbowałaś myć pod bieżącą wodą?

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... 26YvWDUVkY

:wit
Zapraszam do moich wątków:
Kwiaty w sercu; Kwiaty w sercu II Sprzedam, wymienię nadwyżki
Jeśli w Twoim ser­cu wy­rośnie kwiat- świat wokół Ciebie sta­je się ogrodem.
Awatar użytkownika
Melasa
100p
100p

Post »

Gracjella,

ja tak właśnie myję co jakiś czas :) Ale u mnie w ogóle się jakoś wszystko kurzy szybciej :(
Awatar użytkownika
mycha_paulina
200p
200p

Post »

Gracjello, jeszcze nie próbowałam, ale będę musiała, bo po opryskach jeszcze zimowych zostały plamy na niektórych listkach :( Dzięki za podpowiedź ;:215
Awatar użytkownika
justyna111
200p
200p
Od: 1 kwie 2014, o 21:32

Post »

Ja myję i polecam, różnica jest ogromna. Najgorzej tylko jak fiołek ma mało liści, bo woda się wypłukuje z doniczki trochę na brzegach.
Mając wolność, kwiaty, książki i księżyc, któż nie byłby w pełni szczęśliwy? Oscar Wilde
Fiołki i reszta zielonej ferajny
Awatar użytkownika
Melasa
100p
100p

Post »

mycha_paulina,

żeby jagodzie1 nie zaśmiecać wątku, to odpowiem w Twoim - nic nie szkodzi, tzn. nie szkodzi, że nie zauważyłaś linka do mojego wątku.
To zaślepienie barwami, odmianami, kwiatami potrafi namieszać tak, że człowiek głupieje na dobry moment ;:60 :D
Awatar użytkownika
mycha_paulina
200p
200p

Post »

;:173 Ech dla mnie już nawet za późno na ratunek... ;:14 Dziś dostałam paczkę od Gracjelli z nowymi sadzonkami i listkami. Bziku- trwaj :heja
Awatar użytkownika
Iwona 0103
500p
500p
Od: 9 sie 2014, o 16:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

No a dlaczego niema zdjęć nowości :cry:
Awatar użytkownika
mycha_paulina
200p
200p

Post »

Proszę bardzo: :lol:

Sadzoneczki od Gracjelli:
Obrazek

Parapet:
Obrazek

Parapet :P Już ledwo co dałam radę upchnąć tam kubeczek z listkami skrętników do rozmnożenia. A te sadzonki w białych doniczkach są od Justynki :)
Obrazek
Awatar użytkownika
Iwona 0103
500p
500p
Od: 9 sie 2014, o 16:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Śliczne te sadzoneczki ;:138 Ścisk jest już... a co będzie jak te maluszki urosną :;230 Ja też mam zapchane parapety, ale nie fiołkami tylko storczykami. Mam chcicę na jeszcze parę okazów, tyle że z tym wolnym miejscem to jakaś masakra jest ;:223
Awatar użytkownika
mycha_paulina
200p
200p

Post »

Iwona, Twoje storczyki są przepiękne! U nas w domu mój tato jest specem w ich uprawie :) Jak znajdę chwilkę, to wrzucę zdjęcia jego okazów :) A parapety rzeczywiście coś mi się kurczą ;:202
Awatar użytkownika
Gracjella
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 kwie 2014, o 20:01

Post »

mycha_paulina pisze:;:173 Ech dla mnie już nawet za późno na ratunek... ;:14 Dziś dostałam paczkę od Gracjelli z nowymi sadzonkami i listkami. Bziku- trwaj :heja
Mycha, wiem po sobie, że to jest nieuleczalna choroba.... ;:108
Ciągle szukam nowych odmian...ciągle gonię przysłowiowego króliczka...Ot, chociażby teraz mam na oku dwie odmiany fiołków: Wild Irish Rose i Ness' Pink Feather ...o skrętnikach już nie wspomnę ;:173
Zapraszam do moich wątków:
Kwiaty w sercu; Kwiaty w sercu II Sprzedam, wymienię nadwyżki
Jeśli w Twoim ser­cu wy­rośnie kwiat- świat wokół Ciebie sta­je się ogrodem.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”