Róże w ogrodzie 2014

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
daffodil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Róże w ogrodzie 2014

Post »

Majeczko widzę, że różane szaleństwo u Ciebie trwa ;:180 Ale przecież nie może być inaczej
Pytałaś czy posadziłam Pilgrima obok SOF i ASL. Oczywiście ;:108 - przecież to była Twoja rada, a ja Tobie różanie bezgranicznie wierzę ;:196 Chociaż oczywiście wszystko jest też kwestią gustu, ale chyba nasze chyba są trochę podobne.
A Chipek mnie zachwycił. Wiem, ze już to pisałam....ale nigdy za wiele :tan Dzięki ;:167
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

A już miałam napisać Majeczko, a gdzie kolejne królewny, przypuszczam, że jakieś pięknotki Ci już zakwitły w międzyczasie, a tu proszę istne różane szaleństwo, sama nie wiem, która z nich najładniejsza, oglądam te zdjęcia chyba już dziesiąty raz i nie mogę się zdecydować. Podpisz je proszę jak możesz, Tahiti robi wrażenie ciekawa jestem jak będzie wyglądała w pełnym rozkwicie?
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:wit Dziękuję Wam za odwiedzanie mojego wątku i miłe komentarze. ;:196
Słabo chodził mi internet?. i stąd jak tylko było można, to wstawiłam chociaż zdjęcia.
Dziś między jedną, a druga ulewą udało mi sie zrobić najświeższe zdjęcia?. postaram się je
wstawić. :D
W moim ogrodzie jest właśnie taki czas, że niewiadomo kiedy otwierają się kolejne pąki róż. :heja
Jeszcze są i takie, które dopiero zawiązują pąki do pierwszego kwitnienia?. :;230
Ten sezon jest zupełnie inny od poprzednich?.. ;:173

Postaram się krótko odpowiedzieć na pytania a, Ewci-majowej, Krysi-Ignis, Ani-Annes, Wandece, Wanda07, Danisi-danutab, Ani-sweety, Moniczko-Rozeta, Elwi, Alexi, Ani-An-ka, Ani-nena08, Asi-jonatanka, Justynce-justi, Iwonce-ivona44, Gosi-Margo, Ewie-ewunia7, Ilonce-imwsz, Asi-daffodil, Ilonce-Ilona2715 bardzo Wam dziękuję za miłe słowa pod adresem różyczek?
Z barku czasu mam zaległości w waszych wątkach?. a, ciągnie mnie do Was ?.. dziś pada, to może uda mi się pobuszować na forum?..

Aniu-sweety ? cieszę się, że Lady of Megginch dała radę?. ona ma ładne kwity, ale u mnie nie chciała rosnąć?. była malutka. Ciekawa jestem jaka następna zakwitnie?.

Moniczko - Rozeta Św. Swithun jak na różę Austina utrzymuje od 5 do 7 dni kwiaty. One są bardzo wypełnione i jeżeli spadnie deszcze, to te kwiaty, które kwitły już około 5 dni najlepiej ściąć, bo nie wyschną.

Elwi - z powojnikami w tym roku tak się dzieje. Nie wyrzucaj sadzonki, ja wykopałam i posadziłam do donicy?. i okazuje się, że puszcza nowe pędy. Mam zamiar kupić specjalny środek od grzyba do powojników.

Alexia - pytasz o Avalona?.. do donicy jak najbardziej, ale znając Twoje zapotrzebowanie, to tej róży bym Ci nie polecała?.. ona jest skłonna do chorób.
W ubiegłym roku ja obroniłam?., ale w tym ze względu na notoryczny brak słońca zachorowała?. musiałam ją oddać.

Ania- An-ka - poczytaj wyżej?.. wiesz, że ja mam bzika na punkcie zdrowotności róż? no niestety ta akurat mi zachorowała. Zawsze wybieram mniejsze zło?. i wole zrezygnować niż lać chemię?.. W tej chwili mam wszystkie róże zdrowe.

Aniu ? nena08 - dziękuję za odpowiedz?. kwiat już ścięłam, a sadzonkę oddam komuś na jesieni.

Justynak-justi - dopiero się zagęści i będę musiała kasować jednoroczne?
Czekam dalej na Twój wątek?.

Iwonko ? ivina44 pytasz o Constanze Mozart?. cudna róża?. zdrowa i mocno się krzewiąca, kwiaty mają cudowny zapach? kolor taki jak na zdjęciach.
Jest, to na pewno róża, która warto mieć. Moje w tej chwili jest po pierwszym kwitnięciu ?. czekam na odbudowę krzewu.

Gosiu-Margo - zdecydowałam, że kupię specjalny środek przeciwgrzybiczny dla powojników. Wczoraj ścięłam kolejne pędy z uwiądem?.
Powojniki żyją dalej, mam je przekopane do donic.

Ewa-ewunia7 - Genevieve Orsi ma grube pąki i lada moment się rozwiną? zdjęcia będą natychmiast. Natomiast Monicue Bouygues nie dała rady po zimie? bardzo żałuję?? a, tak ładnie przetrwała samą zimę.

Ilonko-imwsz tak, Natasha R. ma kwity 3 do 4 dni, ale jej kolor jest dla mnie idealny.

Moniczko-Rozeta - róża o którą pytasz, to Św. Swithun?. piękna z bardzo dużymi kwiatami i na prawdę robi wrażenie?. Zdjęcia tego nie oddają.

Asiu-daffodil, pytałam, bo jestem ciekawa jak podoba Ci się to połączenie kolorystyczne. Ja mam już Pilgrima ( na razie w donicy ) ale będzie rósł właśnie koło Spirita?. Czekamy Twoje na zdjęcia.

Ilonko2715 staram sie podpisywać?. tylko czasami czasu brak.
Obiecuję, że każdą nową różyczkę będę podpisywać?.. Wiesz jak ja czekam żeby obejrzeć każdą, która pierwszy raz otwiera kwiatuszek?. Zaglądam w ich środeczki po kilka razy dziennie?.

cd..... zdjęcia .... będą :D
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Lady of Megginch, jak i reszta na razie malutka, ale kwiaty a solidne. Wygląda to nieco śmiesznie. Malutki krzaczek i dwa wielkie kwituchy :;230 Kwiaty mi się niezwykle podobają. Kilka następnych od Ciebie ma pąki, ale trudno mi je zidentyfikować w pąku, a szaleńcze sadzenie i kopczykowanie pobawiło ich tymczasowych, Twoich znaczników ;:306 Z tego powodu nie tylko nie jestem 100% pewna, że to CPM padła, ale i co tak na prawdę kwitnie. Tylko Doktorkowi i Lady ostały się znaczniki :;230 No i My girl, która rośnie nieco w innym miejscu i też już ma pąki.
Generalnie rosną nieźle, jak na trudne ich początki. A jak będą rosły, jak reszta (oj byłabyś ze mnie dumna), to w przyszłym roku zasłużą na Twoje pochwały!
PS/ Po przeglądnięciu rozpiski róż od Ciebie myślę, że jedną z tych, które pokazały kolorek jest Louis Clements :D
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obiecane zdjęcia z dzisiejszego dnia ;:196

Obrazek

Od dołu Cream Abundance ;:167 Lavender Pinocchio ;:167 Charles Darwin ;:167
Obrazek

Tahiti ciągle do niej zaglądam :;230
Obrazek

Pierre de Ronsard - Eden Rose 88 ;:167 i Nelson Manfort ;:167
Obrazek

Mary Ann ;:167 ;:196
Obrazek

;:167
Obrazek

Nelson Manfort ;:167
Obrazek
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:wit Aniu - sweety a, no właśnie z L of M tak miałam i ja.... dużo ładnych kwiatów ale zawszy do oglądania z poziomu krasnoludków. :;230 :;230

c.d. :wit
Cream Abundance ;:167 Jubilee Celebration ;:167 zasłonięta przez Aphrodite ;:167
Obrazek

Natasha Rochardson ;:167 + pąki Mrs. John Laing ;:167
Obrazek

Obrazek

Crocus Rose ;:167
Obrazek

Nowa różyczka Henrietta Barnett ;:167
Obrazek

Princess Alexandra of Kent ;:333
Obrazek
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A Shropshire Lad
Obrazek

nn ;:167 Parky i A.P.of Kent ;:167
Obrazek

Creame A. i Claire Marshall ;:167 a, te grube pączusie, to Genevieve Orisi ;:oj
Obrazek

Chippendale i Charles Darwin ;:167
Obrazek

Lacre i jej część pączusiów ;:168 ;:167
Obrazek

Pączusie Apricot Graham Thomas i Sweet Revelation ;:167
Obrazek
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A Shropshire Lad ;:167
Obrazek

Obrazek

Chandos Beauty ;:167
Obrazek

Mój młodszy Spirit of Freedom ;:333
Obrazek

Coral Palace i Jet Set ;:167
Obrazek

:D
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mariatheresia ;:333
Obrazek

St. Swithun ;:167
Obrazek

Obrazek

Obrazek
:lol:
Obrazek

Lavender Pinocchio i Charles Darwin ;:167
Obrazek

Obrazek

Obrazek

;:196
Niestety wygonił mnie kolejny deszcz z ogrodu?? do miłego popisania :wit
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ale ona powinna mieć 120 cm ;:oj :evil:
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu ja to wiem, ale ta róża startowała u mnie od wysokości 5 cm z 5 dużymi kwiatami. :;230 :;230
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Już ja jej dam takie numery ;:124
Awatar użytkownika
alexia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2011, o 18:19
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Majeczko, ;:180 za foty ,to jest to co tygryski lubia najbrdziej ;:108 .
Szkoda, ze bylam u Ciebie miesiac za wczesnie....... ;:145 , ale co sie odwlecze to nie uciecze.....
majka411 pisze: Alexia - pytasz o Avalona?.. do donicy jak najbardziej, ale znając Twoje zapotrzebowanie, to tej róży bym Ci nie polecała?.. ona jest skłonna do chorób.
Dzięki za info., eliminuje, te chorwite, nie chce na ich miejsce nastepnych.........., no i moze zafunduje sobie cos w kolorze, nie same bladawce. Zafascynowala mnie Venilo, co o tym myslisz? ;:196
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 96&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38

Post »

Majeczko, wiesz, chyba każda z nas ma ten sam problem z czasem :( Szczególnie w lecie, kiedy i na rabatach praca non stop, i obowiązki domowe, i praca, i zdjęcia do zrobienia/wybrania/ zmniejszenia... W swoim wątku wypada zabawiać gości i tak się jakoś składa, że stale nam się wydaje, że mamy zaległości w zaprzyjaźnionych ogrodach - przynajmniej ja takie wrażenie ciągle mam :oops:
Maju, jak znajdziesz środek na grzyba dla powojników to proszę o informację. Ja też postaram się czegoś poszukać.
Cudowne zdjęcia nam zafundowałaś ;:167 i dobrze, że ciut większe ;:333 Widzę, że serduszko przy Cream Abundance - to mnie cieszy, bo u mnie też jest jedną z faworytek. Mariatheresia mnie nie zachwyciła w pierwszej chwili ale zmieniłam zdanie. Bardzo długo trzyma kwiaty i kwitnie gronami - a to lubię.
Tahiti tak Cię złapała za serce, że ciągle biegasz ją oglądać? Znam to, też tak mam :;230 Jaki naprawdę kolor ona ma? Morelowy?
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Majeczko coraz śmielej rozkwitają Twoje królewny a każdy kwiat cieszy i oko i serce ;:215 :heja
Ja już powoli ścinam róże po pierwszym kwitnieniu które zaczęło się 5 maja pierwszymi kwiatami Louise Bugnet, która zresztą znowu kwitnie po króciutkiej przerwie ;:138
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”