Ogród Biedronki 641 cz.2
Re: Ogród Biedronki 641 cz.2
Witam
Pokazujesz nam super zdjęcia Swoich kwiatków, taką różnorodności rzadko spotkać, jest co oglądać,
Powodzenia
Pokazujesz nam super zdjęcia Swoich kwiatków, taką różnorodności rzadko spotkać, jest co oglądać,
Powodzenia
Pozdrawiam Stefanek
Mój W http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=64568" onclick="window.open(this.href);return false;
Mój W http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=64568" onclick="window.open(this.href);return false;
- Biedronka641
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 cze 2012, o 17:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witam w świąteczne popołudnie. Liczyłam,że w tym dniu jak co roku popada,ale chyba nie ma się na to. Wieczorem będę musiało to zrobić sama. Dobrze,że troszkę dziś polabowałam .
Mariolu to co wstawiłam to był pełnik. Zamiast podgląd wcisnęłam sobie wyślij i niepełny mój post poszedł.
Martuś to Ty jesteś szczęściara,że pięknotka Ci już zakwitła. Moje jeszcze w pąkach,ale rosną w półcieniu. I jak Ci się podoba.?
Stefanku dziękuję. Twoje pochwały są motywujące do dalszego pokazywania moich zielonych podopiecznych. Mam sporo roślin,ale żeby jeszcze wszystkie chciały ładnie rosnąć. Zapraszam ponownie. Jeszcze coś będzie kwitło. A Ty uprawiasz ogrodowe, czy tylko parapetowe?
Dzisiejsze fotki.

Jarzmianka. Martuś poznajesz?

W tym roku po raz pierwszy zagościła u mnie werbena patagońska.

Zakwitły pierwsze wyhodowane przeze mnie gazanie. Z dwóch torebek utrzymałam przy życiu parę sadzonek.

Zakwitła mi w tym roku zakupiona lilia z L.

Z maluchów zakwitła miecznica wąskolistna. Miałam jeszcze białą i niebieską. Pewnie już przekwitły, a nie pstryknęłam im fotek.

Ostróżki jeszcze kwitną.

Trytomia groniasta.

Naparstnice już powoli przekwitają.

Petunia

Teraz to czas złocieni.

Jeszcze raz róża wieczorową porą i w innym ujęciu. Fotka wczorajsza.
Maciejka wysiana przy tarasie. Pachnie niesamowicie.

Miłego oglądania i świętowania.
wszystkim. Teraz zmykam do Waszych ogrodów.
Mariolu to co wstawiłam to był pełnik. Zamiast podgląd wcisnęłam sobie wyślij i niepełny mój post poszedł.

Martuś to Ty jesteś szczęściara,że pięknotka Ci już zakwitła. Moje jeszcze w pąkach,ale rosną w półcieniu. I jak Ci się podoba.?

Stefanku dziękuję. Twoje pochwały są motywujące do dalszego pokazywania moich zielonych podopiecznych. Mam sporo roślin,ale żeby jeszcze wszystkie chciały ładnie rosnąć. Zapraszam ponownie. Jeszcze coś będzie kwitło. A Ty uprawiasz ogrodowe, czy tylko parapetowe?
Dzisiejsze fotki.

Jarzmianka. Martuś poznajesz?

W tym roku po raz pierwszy zagościła u mnie werbena patagońska.

Zakwitły pierwsze wyhodowane przeze mnie gazanie. Z dwóch torebek utrzymałam przy życiu parę sadzonek.

Zakwitła mi w tym roku zakupiona lilia z L.

Z maluchów zakwitła miecznica wąskolistna. Miałam jeszcze białą i niebieską. Pewnie już przekwitły, a nie pstryknęłam im fotek.

Ostróżki jeszcze kwitną.

Trytomia groniasta.

Naparstnice już powoli przekwitają.

Petunia

Teraz to czas złocieni.

Jeszcze raz róża wieczorową porą i w innym ujęciu. Fotka wczorajsza.
Maciejka wysiana przy tarasie. Pachnie niesamowicie.

Miłego oglądania i świętowania.

- byna
- 500p
- Od: 18 maja 2009, o 19:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Alu, hortensja chyba w tym roku wyjątkowo szybko u ciebie zakwitła i werbena już kwitnie. Mam wrażenie, że masz w ogrodzie sterownik temperatury, wilgotności i nawadniania.
Słowem stworzyłaś swoim roślinom szklarniane warunki i stąd te szybkie kwitnienia.

- Wolusia
- 1000p
- Od: 12 sty 2013, o 17:37
Piękna róża i maciejka. Szkoda, że przekwitają już naparstnice- są takie dostojne. Moja mała sadzonka hrtensji kwitnie od dawna
Chyba tegoroczne warunki im sprzyjają 

- nifredil
- Od: 26 mar 2012, o 23:21
Alu, u mnie naparstnice już przycięte i czekam na ponowne kwitnienie
Niesamowitą masz tą niebieską hortensję, czy podajesz jej jakiś specjalny nawóz??

-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Aluś,patrzę na Twoją trojeść bulwiastą ona taka pomarańczowa ,czy zdjęcie tak pokazało,bo ja mam bardzo żółtą ,za moment zakwitnie ,a pieknotka jeszcze nie kwitnie ,ale lada dzień będzie kwitła i nie mogę jej ocenić ,piękne kwiaty u Ciebie kwitną pozdrawiam i buziaczki posyłam

Witam
Alu zdjęcia wspaniałe, różyczka bardzo ładnie obsypana kwiatkami, jest to róża parkowa czy pnąca?
Jeśli chodzi o mnie to troszkę kwiatków na balkonie i na parapetach. Mam parę lilii posadzonych w doniczkach.
Pozdrawiam
Alu zdjęcia wspaniałe, różyczka bardzo ładnie obsypana kwiatkami, jest to róża parkowa czy pnąca?
Jeśli chodzi o mnie to troszkę kwiatków na balkonie i na parapetach. Mam parę lilii posadzonych w doniczkach.
Pozdrawiam
Pozdrawiam Stefanek
- Biedronka641
Witam wszystkich w niedzielne przedpołudnie. Zachmurzyło się może coś popada, bo już bardzo mam sucho w ogrodzie.
W tej chwili ograniczam się do podlewania tylko jednorocznych i roślin nie tak dawno wsadzanych, czy przesadzanych. Inne niech sobie radzą, bo nie jestem w stanie podlewać wszystko i warzywnik i kwiaty.
W ogrodzie już wiele kwiatów przekwitło. Wczoraj pościnałam co się dało. Dziś zakwitają inne. Zapraszam do pooglądania.
Grażynko owszem mam sterownik pogodowy,ale w pokoju celem regulacjo CO w zimie. Niestety nie mam możliwości regulowania temperatury i nawadniania na zewnątrz. Hortensje kwitną i nie tylko w moim ogrodzie już.
Wolusiu dziękuję. Jeszcze czekam na kwitnienie jednej naparstnicy rdzawej,którą zakupiłam w tym roku . Tak Hortensje w tym roku mam nadzwyczaj ładne, jak żadnego roku. Maciejka choć pokłada się i w ciągu dnia nie jest atrakcyjna, to za to wieczorem pięknie pachnie.
Sabinko ja nigdy nie przycinam naparstnic, bo nie wiedziałam,że mogą jeszcze raz zakwitnąć, ale zostawiałam je ,aby się wysiały na następny rok. Słyszałam,że jest jakiś środek na zabarwienie kwiatów hortensji na niebiesko. Nie nigdy czegoś takiego nie używałam, a i tak kwitnie w tym kolorze.
Witaj Martuś moja trojeść bulwiasta ma taki kolor pomarańczowy jak na zdjęciu. Jeśli masz żółtą to jestem chętna na wymianę, bo jej nie mam. Martuś u mnie jak tak dalej będzie to zamiast lata będę mieć jesień. Wszystko podsycha.
Pomimo wszystko zapraszam ponownie . Może jeszcze będę mieć co pokazać. Czekam na kwitnienie Twoich pięknotek, bo o ile pamiętam to chyba zakupiłaś oba kolory.
Stefanku miło Cię znowu widzieć w moim wątku. Ta róża już niestety przekwita i jej płatki mam wszędzie jest to róża nn pienna, ale mi bardzo bliska. Nie myślałeś nigdy o działeczce i uprawie kwiatów na niej. Przecież masz do tego rękę., widać to po storczykach.
Dzisiejsze fotki. Zapraszam wszystkich do pooglądania i życzę miłej niedzieli.
Martuś dla Ciebie jeszcze raz trojeść bulwiasta.
Jeśli nie masz takiej to mam sadzonkę.

Lilia w towarzystwie trojeści

Gailardia oścista

Dzwonek skupiony biały co roku jest taki sam,. Czemu nie przyrasta.?

Aminek. Ponoć jednoroczny, ale ciekawy i po raz pierwszy mam go w ogrodzie. Macie i oprawiacie go?
Zefirant posadzony w doniczce.
W tej chwili ograniczam się do podlewania tylko jednorocznych i roślin nie tak dawno wsadzanych, czy przesadzanych. Inne niech sobie radzą, bo nie jestem w stanie podlewać wszystko i warzywnik i kwiaty.
W ogrodzie już wiele kwiatów przekwitło. Wczoraj pościnałam co się dało. Dziś zakwitają inne. Zapraszam do pooglądania.
Grażynko owszem mam sterownik pogodowy,ale w pokoju celem regulacjo CO w zimie. Niestety nie mam możliwości regulowania temperatury i nawadniania na zewnątrz. Hortensje kwitną i nie tylko w moim ogrodzie już.

Wolusiu dziękuję. Jeszcze czekam na kwitnienie jednej naparstnicy rdzawej,którą zakupiłam w tym roku . Tak Hortensje w tym roku mam nadzwyczaj ładne, jak żadnego roku. Maciejka choć pokłada się i w ciągu dnia nie jest atrakcyjna, to za to wieczorem pięknie pachnie.

Sabinko ja nigdy nie przycinam naparstnic, bo nie wiedziałam,że mogą jeszcze raz zakwitnąć, ale zostawiałam je ,aby się wysiały na następny rok. Słyszałam,że jest jakiś środek na zabarwienie kwiatów hortensji na niebiesko. Nie nigdy czegoś takiego nie używałam, a i tak kwitnie w tym kolorze.
Witaj Martuś moja trojeść bulwiasta ma taki kolor pomarańczowy jak na zdjęciu. Jeśli masz żółtą to jestem chętna na wymianę, bo jej nie mam. Martuś u mnie jak tak dalej będzie to zamiast lata będę mieć jesień. Wszystko podsycha.
Pomimo wszystko zapraszam ponownie . Może jeszcze będę mieć co pokazać. Czekam na kwitnienie Twoich pięknotek, bo o ile pamiętam to chyba zakupiłaś oba kolory.
Stefanku miło Cię znowu widzieć w moim wątku. Ta róża już niestety przekwita i jej płatki mam wszędzie jest to róża nn pienna, ale mi bardzo bliska. Nie myślałeś nigdy o działeczce i uprawie kwiatów na niej. Przecież masz do tego rękę., widać to po storczykach.

Dzisiejsze fotki. Zapraszam wszystkich do pooglądania i życzę miłej niedzieli.
Martuś dla Ciebie jeszcze raz trojeść bulwiasta.

Lilia w towarzystwie trojeści

Gailardia oścista

Dzwonek skupiony biały co roku jest taki sam,. Czemu nie przyrasta.?

Aminek. Ponoć jednoroczny, ale ciekawy i po raz pierwszy mam go w ogrodzie. Macie i oprawiacie go?

- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Alu
Piękne liie.i super zestawienie z trojeścią
U mnie jeszcze trojeść jeszcze nie kwitnie .Piękne łany Gailardii ościstej

Piękne liie.i super zestawienie z trojeścią

U mnie jeszcze trojeść jeszcze nie kwitnie .Piękne łany Gailardii ościstej

Jestem zachwycony ilością i różnorodnością roślin, że o jakości wspominać nie będę 

- byna
- 500p
- Od: 18 maja 2009, o 19:18
Alu dzięki tobie się przekonałam, że trojeść to piękna roślina. Już sobie co nieco poczytałam na jej temat i postaram sie zdobyć do swojego ogródka. A można kupić sadzonkę na forum? słyszałaś może, że ktoś odsprzedaje?
- nemezja
- Od: 18 kwie 2007, o 10:59
Alu trojeść cudna. Pieknie ten kolor prezentuje się na rabacie i na pewno przyciąga wzrok
. A gailardię wyysiewałaś, kupiłaś sadzonkę czy samosiejka? marzyły mi się w tym roku, miałam z dwóch źródeł z akcji wymiany, zebrane od koleżanki w zeszłym roku i ani jedno nasionko nie wzeszło
. Nie dane mi są. Ale cudne!

- Biedronka641
Aniu u mnie jeszcze w pąkach,ale trojeść krwista. Ta kwitnie wcześniej.
Olku 40 miło,że pooglądałeś moje kwiaty i jeszcze napisałeś same miłe słowa. Dziękuję i cieszę się .Zapraszam ponownie.
A ty masz ogród?
Grażynko trojeść bulwiasta tak to ładna roślina, jest miododajna. Może tylko niezbyt długo kwitnie. Po przekwitnieniu zdobią ją jeszcze ładne nasienniki. Nie wiem, kto na forum ma ją do sprzedania. Wiem,że ja mam.
Jak wrócisz z sanatorium to się dogadamy. Tylko jeszcze napiszę,że ma długi korzeń i nie lubi przesadzania. A masz inne trojeście?
Karolinko tak ładnie się prezentuje, bo nie jest zbyt wysoka,a jej kolor przyciąga nie tylko wzrok ludzki,ale pszczoły uwielbiają na jej przesiadywać upajać się.
Gailardia to stare nasadzenie. Mam ją od dawna. U mnie lubiła się też wysiewać i może przez to jej nie lubię zbytnio, choć w porze kwitnienia przyznaje się jest ładna. Nie bardzo rozumiem ,żeby nasiona z dwóch źródeł Ci nie powschodziły. Może ziemia była do kitu. Resztę na pw.

Początek kwitnienia jarzmianki w takim kolorze.
Zaczynają kwitnąć liliowce

Olku 40 miło,że pooglądałeś moje kwiaty i jeszcze napisałeś same miłe słowa. Dziękuję i cieszę się .Zapraszam ponownie.
A ty masz ogród?
Grażynko trojeść bulwiasta tak to ładna roślina, jest miododajna. Może tylko niezbyt długo kwitnie. Po przekwitnieniu zdobią ją jeszcze ładne nasienniki. Nie wiem, kto na forum ma ją do sprzedania. Wiem,że ja mam.

Karolinko tak ładnie się prezentuje, bo nie jest zbyt wysoka,a jej kolor przyciąga nie tylko wzrok ludzki,ale pszczoły uwielbiają na jej przesiadywać upajać się.
Gailardia to stare nasadzenie. Mam ją od dawna. U mnie lubiła się też wysiewać i może przez to jej nie lubię zbytnio, choć w porze kwitnienia przyznaje się jest ładna. Nie bardzo rozumiem ,żeby nasiona z dwóch źródeł Ci nie powschodziły. Może ziemia była do kitu. Resztę na pw.

Początek kwitnienia jarzmianki w takim kolorze.
Zaczynają kwitnąć liliowce

-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Aluś, popatrzyłam na moją trojeść ,jest w dużych pączkach ,zobaczymy jak zakwitnie ,jaki jest rzeczywisty kolor,u mnie też bardzo sucho ,ale podlewam przynajmniej tegoroczne nasadzenia,pięknotki mam w dwóch kolorach ,nie wiem ,bo nie czytałam ,czy ona ma róść w cieniu ,bo troszkę liście jakby przysuszyło ,ale ,może przy podlewanie pomoczyłam liście i słońce przy parzyło,chociaż bardzo staram się lać tylko ziemię,pozdrawiam i buziaczki dla Ciebie 

Witam
Alu widzę u Ciebie ładnie kwitnące liliowce, ile ich masz odmian?
Będę musiał się do ciebie uśmiechnąć jak będziesz je sprzedawać.
Pozdrawiam
Alu widzę u Ciebie ładnie kwitnące liliowce, ile ich masz odmian?
Będę musiał się do ciebie uśmiechnąć jak będziesz je sprzedawać.
Pozdrawiam

Pozdrawiam Stefanek