"Szpital na peryferiach" Kasi

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
Galicjanka
100p
100p
Od: 16 wrz 2013, o 14:11
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: "Szpital na peryferiach" Kasi

Post »

:wit U mnie już mieszka begonia rex ze srebrzystym polotem na liściach- bardzo mi się podoba. Ciekawe czy spotkam jakieś inne na swojej drodze z pracy do domu ;:224
Pozdrawiam Gosia
emka29
200p
200p
Od: 8 lip 2012, o 17:54

Post »

Kasiu, zajrzałam w końcu do Ciebie i widzę, że szalejesz na całego :) podziwiam cierpliwość do niedomagających roślinek i talent do ich reanimacji, widać, że masz do tego rękę i serce, skoro tak się odwdzięczają :) i te wszystkie nabytki sukulentowe i begoniowe super, ja mam tylko 2 begonki rex i zamierzam na tym poprzestać :D skalniaczek na działce cudo!
Pozdrawiam, Marta
Roślinnik balkonowy
Marysiaaa
500p
500p
Od: 18 wrz 2013, o 12:41

Post »

Kasiu, bardzo mi się podobają Twoje nowości na parapecie - super sukulenty i kaktusy, doniczka z gasteriami najbardziej mi wpadła w oko, ale ja mam do nich słabość po prostu, sama mam tylko jedną dużą gasterię. ;:215
Haworsje też lubię, będę u Ciebie sobie oglądać, bo mi się już tu nie zmieszczą - właśnie rośnie mi nowe pokolenie fiołków, które mi się ukorzeniły, no i 3 skrętniki też już mają korzonki ;:224
Pozdrawiam, Marysia
moje doniczkowe
Awatar użytkownika
Katiusha
1000p
1000p
Od: 24 kwie 2014, o 13:09

Post »

;:196 soczyste wszystkim!
Pati, u mnie to chyba sam kwas :roll: W weekend zobaczę co się urodziło od ostatniego sadzenia ( albo zdechło.. ;:223 )
Asieńko, obejrzałam... :shock: :shock: :shock: KOZACKIE ;:215
Abel, posadziłabym, tylko palma to duża rośnie... Chyba na środku pokoju by wylądowała jako całoroczna choinka ;:306
Galicjanko, zaraz nie będziesz przypadkiem spotykać. Zaczniesz na nie polować ;:191 Uwaga, silnie uzależnia.Powodzenia w łowach ;:333
emko29, szaleję, kuruję..pełen serwis ;:173 To nieuleczalne...dla mnie już za późno jest na ratunek. A begonie trzymaja mnie całkiem pod pantoflem :;230
Marysiu na dniach nowe sukulenty zademonstruję, bo pierwsza partia już przybyła ;:65 A więc Ty u mnie sucholubki, a ja u Ciebie fiołki ;:304 . Bo ja z kolei fiołków nie zmieszczę...szczególnie z moją niezwykłą zdolnością do ich zabijania ;:131
Muszę jutro aparat do pracy przyciągnać, bo pytanko mam do was. Nie wiem co mi na parapet koledzy przynieśli :shock:
Awatar użytkownika
KwiAnna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2010, o 10:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj :wit
Ja bym Ci proponowała przesadzenie kaktusów od reszty sukulentów, mówię to z własnego doświadczenia. Potrzebują innych warunków zimowania jak również innej ilości wody ;)
Ja też na początku popełniłam taką gafę ;:131
Życzę powdzenia w uprawie tych wspaniałych roślin które posiadasz ;:196
Awatar użytkownika
Katiusha
1000p
1000p

Post »

:wit Aniu
Dziękuję za podpowiedź ;:180 Dziś się za to zabiorę. Mała reorganizacja sie szykuje. Idę Cię popodglądać i dowiedzieć sie czegoś pożytecznego ;:108 Tylko boje się, że znów cos mi sie spodoba :shock: ;:196
Awatar użytkownika
Nastia
200p
200p
Od: 17 lis 2012, o 11:52

Post »

Witaj Kasiu :wit przejrzałam cały wątek i muszę przyznać, że jest u Ciebie już całkiem niezła kolekcja roślin ;) szczególnie muszę pochwalić begonki i monsterkę, bo są śliczne ;:180 i życzę żeby kolejne listki u monstery były już zdrowe :)
Awatar użytkownika
maadro
1000p
1000p
Od: 17 mar 2014, o 20:21
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witam Kasiu ;:180 odwiedzam Twój wątek i podziwiam piękne zadbane rośliny.
Sama nie mam roślin domowych, poza kilkoma egzemplarzami, nie mam też działki,
dlatego uwielbiam zwiedzać ogrody (i nie tylko) na FO.
W związku z Twoim pytaniem sprzed kilku dni :
Katiusha pisze: Przy okazji Kochani:
Oto nasza działka w lesie i pytanie..Czy ktoś wie co można zapodać oprócz trawy...nic nie chce rosnąć w tych dębach..
Obrazek
zapamiętałam piękny ogród "Kamienne ścieżki pod dębem Cz.13"
http://
forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=75749&start=252
Nie wiem czy wolno tu podawać linki, ale może nikt na mnie się za to nie obrazi.

Pomyślałam, że Tobie mogą się przydać informacje z tamtego ogrodu.
Bardzo jestem ciekawa jak się Twój ogród rozwinie i oczywiście czekam na zdjęcia.

Życzę pomyślności Tobie i Twoim zielonościom ... Serdeczności ;:197
Pozdrawiam serdecznie - Ewa
balkonowo i doniczkowo
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Kasiu - jestem kupiona! Zachwycają mnie wszystkie Twoje kwiaty, bez wyjątku! Niektóre te ratowane to aż nie do uwierzenia, że tak zostały wypielęgnowane. Super są te odmiany o pstrych listkach.
Utrzymać tak piękne begonie to wcale nie jest tak łatwo - więc ;:180
Pięknie!!!!
Awatar użytkownika
doromichu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 mar 2011, o 18:41

Post »

:wit Bardzo fajne masz roslinki,i reke do ratowania umarlakow,
tez mialam monstere variegate do ukorzenienia i tez mi sie nie udalo ;:223 ,moze kiedys ;:224
Awatar użytkownika
Bogsaf
500p
500p
Od: 1 kwie 2014, o 13:40
Kontakt:

Post »

:wit Nie mogę się doczekać zdjęć Twoich nowych kaktusików i sukulentów, przyszły już?
Awatar użytkownika
Katiusha
1000p
1000p

Post »

;:138 Witajcie
Trochę mnie nie było a tu nowi goście i to niektórzy z bardzo daleka ;:168
Joasiu witaj. Cieszę się, że podobają się moje zieleniny. Za monsterkę trzymam kciuki, aż mi palce bieleją ;:333 Zamyśliła się po amputacji.
Witaj Ewo. Miło mi, że zaglądasz ;:196 . Trafiłaś w dziesiątkę z tym linkiem do ogródka pod dębami ;:180 Czytam i zapisuję roślinki.
Jeszcze spooro czytania przede mną ;:132 Z pewnością skorzystam z pomysłów gospodyni ogródka. Zdjęcia uczynię, jak tylko pojedziemy do domku. Ja się rwę w ten weekend, ale mój A jeszcze się nie zdecydował ;:223 Na pewno długi weekend tam spędzimy. Nie mogę się doczekać.
Dorotko witaj. Ale Cię wywiało daleko :shock: Jak tą dorotkę z Krainy OZ :D Fajnie, że jest to forum. Nadal możemy Cię podglądać.
Umarlaczki staram sie ratować, jak mogę, choć czasem i moją ręką wysyłam je do nieba ;:118
Bea :oops: Dziękuję za uznanie. Twój ogródek, dom, ich styl i pomysły też mnie kupiły :uszy A begonie to faktycznie france kapryśne ;:150 Ale chcesz mieć pięknisie, to kombinuj - tak sobie powtarzam...
Bogdanie mówisz i masz, tylko Panie przodem i dla nich (i Ciebie) dwie zbiorówki parapetowych begonek. Wszystkie już mają pod nogami mokre kamyczki, bo marniały jakoś w tym upale. Teraz wilgotniej mają w powietrzu dookoła i lepiej się im zrobiło ;:173
Obrazek Obrazek

A teraz reorganizacja sukulentów i kilka nowych. Aniu, jeśli mnie pilnujesz, oceń fachowym okiem ;:180
Obrazek Obrazek Obrazek

Nowe bydło..znaczy krasule ;:306 na jednej łączce z drapieżnikiem Faucaria Tigrina czyli szczękami tygrysa... :shock: Dobrze, że jeszcze mały Obrazek Obrazek

Kolejne krasule pasą się na jednej łączce. Tabliczki jeszcze muszę z nazwami dorobić wszystkim nowościom
Obrazek

No i futerkowce :;230 Niektóre z Biedry bezimienne, więc poszukuję nazwy... Kochani pomożecie? Obrazek

Buziole ;:196 i czekamy na begonki, bo wysyłanie wznowią po tym upale :wit
Awatar użytkownika
Bogsaf
500p
500p
Od: 1 kwie 2014, o 13:40
Kontakt:

Post »

No, no Kasiu pełny szacun i ;:180 Masz się czym pochwalić, a ja chyba ściągnę od Ciebie pomysł, żeby po parę kłujaczków umieścić w kaktusiarkach, ale to dopiero na przyszłą wiosnę, bo te które mam dopiero przesadzałem, więc nowa przeprowadzka mogła by im nie wyjść na zdrowie :wink:
Na razie mam jedną kaktusiarkę z opuncjami, stoi na korytarzu i zupełnie o niej zapomniałem ;:14
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Kaktusy i grubosze - też w pięknych kompozycjach.
Uwaga na tego kaktusa na ostatnim zdjęciu po prawej stronie. jest piękny, wysoko rośnie i sybko się rozrasta. Niestety - ukłucie może się skończyć kilkumiesięcznym leczeniem.... Bo te po lewej, niby podobne ale są dużo przyjaźniejsze.
Kaktusiki będą kwitły ;:303
Awatar użytkownika
Marcin01988
500p
500p
Od: 23 gru 2010, o 21:05

Post »

Begoniowy parapet super się prezentuje ;:138 Pięknie wyglądają i ta najnowsza wśród nich :wink:
Sukulentowy tygrys ma piękne prążki i rozwartą paszczę, ale jest bardzo oryginalny i te wełniane kaktusy sam mam jednego takiego:D
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”