Muszę swoją koniecznie przesadzić, bo na dodatek wsadziłam 2 sztuki obok siebie

Dzięki... w tym rok wycięłam jej parę pędów najstarszych, ale ona znowu wypuszcza nowe...jol_ka pisze:Gabi, Twoja Pirouette to rzeczywiście niezły okaz
AniaDS pisze:Jeszcze nie widziałam tak dorodnej Pirouette, wow!![]()
Moja idzie tylko na szerokość.
Gabrysiu, bardzo się cieszę, że jesteś, tęskniłam za Twoimi cudnymi zdjęciami![]()
Wiolu, jeśli je posadziłaś blisko, no to faktycznie przesadzanie chyba będzie wskazane.tulipanka pisze:Piękna jest![]()
Muszę swoją koniecznie przesadzić, bo na dodatek wsadziłam 2 sztuki obok siebie
Aniu, jakoś mi to nie pasuje do Twoich róż... przecież masz wszystkie takie ładne... ale może u mnie gleba jest lepsza, no i kompost też pewnie robi swoje.AniaDS pisze:No nie jest, u mnie nie idzie w górę zbytnio, bardziej na boki, ale i tak jest prawie o połowę mniejsza od Twojej
.
anina pisze:Gabi--máš krásnu záhradu a plno nádherných rastlín![]()
![]()
Aniu... witam w moim ogródku..gardener1987 pisze:Trafiłam do Ciebie przypadkowoale na pewno będę stałym gościem w twoim ogrodzie bo ma w sobie klimat i mnóstwo pięknych roślin
dostrzegłam u Ciebie piękną kępę psiząb chyba "Pagoda", jak długo trzeba czekać na taki piękny efekt
Oj Wiolu... ja też je lubię i mam zamiar uzupełnić nimi puste miejsca....tulipanka pisze:Uwielbiam takie liście
Grażynko to prawda... te kolorowe fajnie wyglądają między zielenią...kogra pisze:Ogród z żurawkami zawsze wygląda kolorowo.
Warto więc w nie zainwestować.
Mam też kilka, ale takich starszych odmian, bo są niezawodne i dobrze się rozmnażają.
Aniu, (hi..hi.. to już trzecia Ania...) róże zaczynają powoli rozchylać swoje pąki, ale faktycznie... żurawki dodają koloru i uroku rabatkom....Annes 77 pisze:Żurawki dobrze mieć,gdy róże jeszcze nie kwitną
alana pisze:Gabi, ale narobiłaś mi smaku na Pirouette, piękny (tfu tfu) okaz. Tylko może przypnij jej czerwona wstążeczkę, bo jeszcze ją zauroczymy... ;)
Piękne są żurawki, zwłaszcza te mocno ciemne, pomarańczowe i złotawe. Przyciągają wzrok.
Grażynko, też je lubię... na razie kwitnie tylko parę, ale powoli dojdą następne.kogra pisze:Bodziszki to wspaniałe rośliny.
Też je bardzo lubię i stale dosadzam jak mi nowa odmiana wpadnie w ręce.
Teraz szukam takich niskich o dużych kwiatach.
Madziu, ja mam więcej, ale tez jeszcze nie kwitną... teraz się ochłodziło, to znowu trochę przystopuje... ale to może nawet dobrze ?Karolcia pisze:Gabi,u ciebie już takie kwitnące bodziszki?![]()
Mam dwie odmiany ale daleko im do kwitnienia![]()
Piękne
Jolu, wbrew pozorom chyba nie...jol_ka pisze:U Gabi (i u Wiolki zresztą też) to chyba jakaś podgrzewana ziemia jest![]()
jak tak patrze na Wasze orliki to mi się nasuwają takie wnioski...
moim jeszcze baaaardzo daleko do kwitnienia![]()
a fotki piękne