Przyznam się że nie miałem pojęcia, że hoye można rozmnożyć z liścia , zaraz wypróbuję tę metodę, a gasteria wygląda super. Mam nadzieję że i u mnie się ładnie przyjmie i będzie podobna do Twojej
Bogsaf mnie Hoye pięknie się przyjęły i Bella niebawem zakwitnie, a Gasteria ma już z 7 albo 8 lat. Jest mało wymagająca. Dopiero w tym roku dostała ziemię dla kaktusów. Dotąd żyła sobie w zwykłej "uniwersalnej". A kwitła kilka razy już Twoje na pewno też będą super rosły
Zajrzałam do Ciebie Marysiu i widzę że nie będzie to pierwsza i ostatnia wizyta , widać Twoją miłość do kwiatków , serce , im dajesz a one pięknymi kwiatami się odwdzięczają
Dzisiaj otworzył się kolejny pączek Skrętnika, tym razem miała to być Jessica, ale chyba trochę ciemna wyszła
Zdjęcie dokładnie nie oddaje jej barw. Jest różowa - bardzo ciemna. Co to może być?
Kwiatuszek już się całkiem otworzył, ale kolor na zdjęciach jest zupełnie inny niż w realu
Jest podobny do Hope, ale chyba ma mniejsze kwiatuszki. Zobaczę jak się otworzy kolejny pączek, czy będzie taki sam.
Niestety nie, mój jest bardzo ciemnym różem, prawie pod fiolet podchodzi. Próbowałam zrobić mu zdjęcie w różnym świetle, ale nie udało się uchwycić prawdziwego koloru Kwiatuszek jest stosunkowo mały w porównaniu z Roulette Cherry czy Nr 2 Mini.