I do ogrodu dojrzeć trzeba

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
dehaef
200p
200p
Od: 3 sie 2013, o 22:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: I do ogrodu dojrzeć trzeba

Post »

Słowo daję wyrzuty sumienia mnie już zżerają, Aneczko nie dokładaj :;230

Teraz mam krótki urlopik to się ode mnie nie opędzicie!
Wszystko mi ślicznie rośnie w ogródeczku! wiciokrzewy strzeliły w górę, mieczyki są ogromne ( dosadziłam nowych) powojniczki zyskały podpórki i pięknie się pną, róże się pięknie zazieleniły i jedyne co się nie zmieniło to rozrabiający pies :;230

Przez krótką chwilkę myślałam nad warzywnikiem, ale popatrzyłam w kąt pokoju gdzie jak wyrzut sumienia stoi maszyna do szycia i przypomina, że od miesiąca nie tykana :shock: , więc tak szybko jak myśl o warzywniczku nadeszła tak szybko się rozpłynęła bo skąd brać czas i na pracę, dom, rodzinę i jeszcze hobby? trzeba wybrać coś kosztem czegoś albo mieć jedno hooby a nie tak jak ja pięć......

Jak odeśpię tą zarwaną noc to naprawdę zdjęcia wstawię, mam teraz w aparacie jakieś ale oczywiście tak się wszystko rozrosło, że już foty niekatualne :)

Paulii dziękuję za pamięć :)

mooniczek ;:167

Aneczko wynagrodzę Ci tą posuchę zdjęciową :tan

Dorfi nawet nie wiesz jaką radość mi sprawiłaś, że zlokalizowałaś mnie poza forum szyciowym ;:167

MID2006 szkoda, że Twoja trzmielina nie przetrwała, nasza się już chyba siódmy rok trzyma, żadnej zimy nie ocieplałam jej z czystej ignorancji/niewiedzy, ale widać sporo potrafi wybaczać :)

Bunia79 dziękuję :) zakupy owszem poczynione, ale na razie koniec z szaleństwami, trzeba dbać o to co już mam zanim ilość wszystkkiego mnie przerośnie i pójdzie na zmarnowanie :) teraz jedyne zakupy to płotek (z myślą o piesku :P) kilka doniczek, ziemi, ot prozaiczne zakupy :) Dziś powsadzałam w doniczki gazanie wyhodowane z nasion i ciekawa jestem jakie będą :)

Dziękuję Wam kochane za pamięć ;:167 Teraz idę Wasze ogródki podziwiać a od jutra odchwaszczam własny ( hura!) widział kto, aby tak się cieszyć na plewienie? :D
Awatar użytkownika
Dorfi
500p
500p
Od: 15 wrz 2012, o 13:13

Post »

Zazdroszczę urlopu. Ale poszalejesz. Mam nadzieję, że pod koniec urlopowania zarzucisz nas zdjęciami ogrodu :D
Mój ogródek znowu zachwaszczony. Ale pocieszam się, że jak wreszcie zamknę aktualne zlecenie (trzymajcie kciuki, żeby udało się to zrobić w tym tygodniu) to będę mieć wolny prawie cały tydzień na zabawę z ogródkiem.

P.S.
Moja maszyna też na mnie patrzy z wyrzutem. A muszę Starszemu spodnie na niedzielę uszyć, bo mu strój galowy potrzebny i jak na złość akurat teraz urósł i spodnie zrobiły się za krótkie.
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

I ja się cieszę z odchwaszczania, koszenia, zamiatania, wycinania...jesteśmy normalne ;:oj
Awatar użytkownika
kamil888
500p
500p
Od: 26 lip 2012, o 17:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witam Danuto :wit
Masz piękne powojniki i dużo róż ;:oj ;:oj
Ogród w Bieszczadach
Pozdrawiam Kamil
Awatar użytkownika
dehaef
200p
200p

Post »

Tylko ja mogę mieć takie szczęście, że jak trochę wolnego się trafi to leje :/ Nie zrobiłam wiele bo i nie było jak niestety, pokażę tylko odrobinę i trzymam kciuki za ładniejszą pogodę :)

Moje pierwsze powojniczki już wysoko się powspinały :)

Obrazek

Mieczyki nie dały się przymrozkom

Obrazek

oraz trzeba dobrze się przypatrzeć, aby zauważyć, że wiciokrzewy pną się w górę i zaczynają kwitnąć :)

Obrazek

Jutro z rana jadę do sklepu ogrodniczego i jak pogoda pozwoli to porobię coś w końcu :)
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Danusiu trzymam kciuki za powojniki,donicę masz czymś wyłożoną?
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Danusiu wreszcie! Już miałam nakrzyczeć :lol: a tu wpis i zdjęcia. No cieszę się bardzo, że jednak żyjesz ale lanie cię nie ominie. Obrazek
:twisted:
Kochana wiciokrzewy to zdolne bestie. I do tego nie strzelają focha jak powojniki.
Muszę u siebie na giełdzie ze starociami poszukać jakiejś balii, beczki czy coś w tym stylu. Bardzo mi się podoba.
Awatar użytkownika
dehaef
200p
200p

Post »

Aniu kochana mam w stodole 4 obłędne drewniane beczki (ogromne) gdzie mieszkasz? ;)
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

O matko! Chyba zdecydowanie zbyt daleko od Ciebie! ;:145 ;:145 ;:145 W Kaliszu. Ależ bym przygarnęła taką beczkę. O rety! Teraz to mi narobiłaś... :oops:
Awatar użytkownika
dehaef
200p
200p

Post »

Ja nawet jedną będe wydzierać, wymysliłam sobie że zasypię całą ziemią na górze posadzę rośliny zwisające, po bokach wytnę kwadraty 20 cm na 30 i tez tak wsadzę małe zwisające rośliny, moi teściowie tak mają wygląda to niesamowicie :)
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Przestań proszę mnie dobijać...
Nie masz przypadkiem jakiegoś zaprzyjaźnionego kuriera? Odkupiłabym tę beczkę.
Awatar użytkownika
dehaef
200p
200p

Post »

Ja bym ci i za darmo dała tylko nie wiem jak takie cos wysłać, zapakowac tego nie idzie nijak :/ Wagowo wyjdzie ogromnie dużo a beczki stare jak rozłozy to już nie złoży do kupy :/ może taniej byłoby poszukać na aaaaalegrooooo wpisz frazę beczka drewniana za 130 litrów chcą 130 zł np wysyłka 38 zł ja mam beczki ogromne :/
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wiem Danusiu... dlatego pytałam czy nie znasz kuriera, co by to przewiózł "przy okazji" za kasę oczywiście.
Awatar użytkownika
dehaef
200p
200p

Post »

:)
Awatar użytkownika
dehaef
200p
200p

Post »

Aniu poszłam zobaczyć te beczki, mąż mi "wydarł" najmniejszą czyli 130 litrów i najbardziej zniszczoną, ale sobie trochę odnowię ( pomaluję płozy) reszta beczek to ponad 200 litrów.
Ta na mój ogródek jest taka

Obrazek

dość zniszczona, ale lubię mieć wokół siebie rzeczy z "historią" :) bardziej mnie kręci taka beczka niz nowa wylakierowana ze sklepu ;)

Oraz mam dwie nowiny jedna świetna, róża Mary Rose ma już pąki!

Obrazek

a druga wiadomość przykra bo cos mi róże niszczy :( , załozę w wątku różanym prośbę o pomoc, ale może Wy będziecie szybciej wiedzieć?
na rózy szczepionej w ciągu 2-3 dni pojawiła sie pleśń chyba

Obrazek

a na innej biały nalot ale chyba przejdzie w to samo

Obrazek

przepatrzyłam wszystkie róże i na szczęście na razie zdrowe ale poradźcie proszę czym te ratować :(
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”