AgaNet - mój kawałek Szkocji, cz.7

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
maryna45m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 gru 2009, o 17:02
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: AgaNet - mój kawałek Szkocji, cz.7

Post »

Aguś Ty zawsze pokażesz coś ciekawego z widoków Szkocji a to najbardziej cieszy oko.Bo u nas w mojej okolicy tego nie spota się .Lubię to !!!!!!!!! ;:180 ;:180 ;:180 ;:180
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ty to masz dobrze, z tymi ogrodami.
Czy w Szkocji też są organizowane dni otwarte w prywatnych ogrodach?
Słyszałam o takiej akcji w Anglii.
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Przepiękny park :D Ciekawa jestem, jak wygląda o innej porze roku ;:173
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Aga wspaniałe są widoki w tym parku, te łąki krokusów, żonkili to coś wspaniałego ;:215
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36

Post »

Zazdroszczę i podziwiam te łany krokusów i żonkili ,cudownie to wygląda ;:138
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
Steasi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2010, o 20:47

Post »

Oj przepiękny ten park. Rzeczywiście każdy coś dla siebie tam znajdzie. Daleko masz do niego? Bo jak w pobliżu domu to bardzo zazdroszczę :)
Wiesz Agatko, wydaję mi się, że te tuje to są sadzone żeby mieć prywatność. I tylko po to. Nawet ostatnio od moich znajomych którzy urządzają teraz przed domem usłyszałam 'tuje żeby zasłoniły i jakaś trawa', Może w Szkocji nie ma takiego silnego parcia na prywatność? Albo macie inne płoty :D
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00

Post »

Aage - Aguś, widziałam ze w Polsce pogoda na weekend nie dopisała... szkoda, ale deszcz też był potrzebny. Podobno ma byc lepiej od czwartku ?
A wiosna w tym parku jest bardzo kolorowa ;:108
Obrazek

Geniu - u mnie tylko jeden rh kwitnie - to bardzo wczesna, kwitnąca właśnie w marcu odmiana ;:108
Kupowałam go w lidlu, bez nazwy. Ale ostatnio w sklepie ogrodniczym widziałam właśnie takie rh pod nazwą 'Christmas cheer' - myslę ze to on ;:108
Obrazek

Rudominka - Aniu, myślę ze z czasem przybędzie kolorków w sąsiednich ogrodach. Może ty zapoczątkujesz modę na barwniejsze akcenty ???
Muszę kiedyś zrobic tak z daleka fotkę mojego osiedla (które też jest bardzo młode i ciągle się rozbudowuje) to zobaczysz tylko ściśnięte domki, wysokie płoty na tyłach i malutkie trawniki !!! Cena ziemi jest tu niebotycznie wysoka, wiec deweloper upycha na max ile się da domów, a na zieleń miejsca zostaje tyle co kot napłakał :(
Na poprawę nastroju trochę koloru :)
Obrazek
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Na chwilę obecną wszystko zmienia się jak w kalejdoskopie, jednak stabilizacja ma nastąpić od jutro...a piątek zapowiada się iście letni...a u Ciebie? wiatr ustał?
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lulka - tu w zasadzie wieje ciągle :;230 tylko raz słabiej, raz średnio, a czasami bardzo mocno... Do morza mam przysłowiowy rzut beretem, więc klimat nadmorski nie daje o sobie zapomnieć. Dni bezwietrzne to rarytas.
A skwery w Polsce duzo zyskały na urodzie na przestrzeni kilku ostatnich lat ;:108 Moze i nie ma cebulowych, ale latem jest kolorowo.

Obrazek

Marysiu - dziękuje :) Ciesze się ze fotki sie podobają :D
Dla ciebie widok na rzekę Dee, a w tle za mostem port w Aberdeen :)

Obrazek

Margo - tak, też są takie dni. Nie widziałam tych ogrodów w mojej najbliższej okolicy, ale można gdzies dalej podjechać :D Niestety nie byłam w żadnym, czasowo się nie wyrabiam ;:224 A i pogoda czasem taka, że lepiej z domu nowa nie wystawiac :lol:
Obrazek

Sweety - według mnie ten park wygląda dobrze o każdej porze roku ;:108 A jak nie dopisuje pogoda to można wejść do ogrodów zimowych i tam w ciepełku podziwiac rośliny :D
Dla ciebie kilka ujęc tego parku z października:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

i latem:
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Majeczko - masz rację, widoki super :) Park jest spory, w sezonie bywają tam organizowane spotaknia, niewielkie koncerty :)
Ale można też się i zaszyć w jakimś zakątku :lol: Albo wejść pod szklany dach i tam się zanurzyć w tropiki ;:224 i podziwiać takie owocostany:
Obrazek

albo napawać sie kolorem :)
Obrazek

Elu - powiem ci, że wiosna w szkocji jest faktycznie fajna. Oczywiście jak pogoda dopisuje !!! Bo żonkilami i krokusami jest obsadzone praktycznie całe miasto, skwery, drogi przy dwupasmówce ;:108 Czy brzegi nad rzekami ;:108
Obrazek

Paula - mieszkamy na przedmieściach, wiec do parku mam blisko - samochodem to kilka minut. Na piechotkę za daleko !! Ale w weekend nie ma korków, wiec jak pogoda dopisuje to miło jest tam podjechac :) Przy parku jest parking i wejście jest bezpłatne, nawet do ogrodów zimowych, więc park bywa oblegany ;:108
A jeśli chodzi o prywatne ogrody to myslę ze prywatnośc chce mieć każdy ;:108 Tutaj ogródki sa bardzo małe, a płoty z tyłu domów wysokie ! Wyższe odemnie ! Muszę zmierzyć, ale przypuszczam ze mają wysokoć blisko 1,90 m. Trochę to klaustrofobiczne, ale tak wygląda cale osiedle :;230 Taki płot jak ja mam w swoim ogrodzie króluje na całym osiedlu :;230 Deweloper tak buduje i jest jednakowo ;:209
Obrazek

-- 19 mar 2014, o 13:53 --
aage pisze:Na chwilę obecną wszystko zmienia się jak w kalejdoskopie, jednak stabilizacja ma nastąpić od jutro...a piątek zapowiada się iście letni...a u Ciebie? wiatr ustał?
Aga, wiatr dokucza i dziś, ale jeszcze pokazuje się słońce. Niestety prognozy na popołudnie nie są dobre, ma lać.... całą noc... i cały jutrzejszy dzień... :?
Oby wypogodziło sie do niedzieli, bo chcialabym na zamek podjechać ;:173
Obrazek
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

U Nas wiatr ustał, jednak deszcz nie ustępuje...tłumaczę sobie tak, trwa oczyszczenie się zieleni ;:170
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agnieszka - bardzo dobre to twoje tłumaczenie ;:215 ;:215 ;:215
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Obejrzałam u ciebie z przyjemnością widoki z wiosennych parków. U nas też jest już z tym o niebo lepiej niż przed laty.
Czekamy tu jednak nadal wszyscy na piękną wiosnę, którą zapowiadają od jutra, tzn. od czwartku. Na razie bardzo kiepściutko. Myślałam, że już dzisiaj będę mogła swobodnie rozsypać nawóz, ale jest zimno i niezachęcająco. :( Nadal hula wiatr i ciągle widzę w ogrodzie jakieś dziwne przedmioty rozrzucone po rabatach ni stąd, ni z owąd.
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Myśli pozytywne trzymam obok siebie, zawsze ;:168
Awatar użytkownika
Rudominka
200p
200p
Od: 9 wrz 2010, o 21:10

Post »

Piękna szkocka wiosna, u nas zdecydowanie buro jeszcze...ale właśnie zaświeciło słońce ;:138
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”