Witam Was słonecznie w nowym tygodniu!
Na termometrze tylko -3 stopnie, a dzięki promieniom słońca z pewnością się jeszcze ociepli. Świat wygląda bardzo optymistycznie, mimo że okolica wciąż pod śniegiem. Czuć jednak jakąś zmianę w powietrzu, w sercu chyba też - wszak to już 3 lutego w kalendarzu i do marca coraz bliżej.
Dobrego tygodnia Wam życzę!
Lusiu, witam Cię serdecznie w swoim ogrodzie!
Bardzo mi miło, że zaglądasz z ochotą do moich zakątków... blog wraz z wiosną nabierze powtórnie rumieńców - obiecuję

Za to dzięki Twojemu foto_bajaniu miałam możliwość przenieść się nad zimowe morze i obejrzeć fantastyczne ujęcia z okolic plaży.
Dziękuję za to! Móc mieszkać nad samym morzem - marzenie.
Nie wiem, co się stało z Twoim ogródkiem, ale postaram się doczytać. W każdym razie, jaki by nie był powód, przykro mi! Może jest szansa na inny kawałek ziemi?
Serdecznie pozdrawiam i do napisania!
Ejko, dzień dobry! Cieszę się, że mój ogród ma kolejnego gościa - zapraszam do częstych odwiedzin, zwłaszcza że wiosna niemal za pasem i z pewnością u każdego z nas zacznie się ciekawy ogrodowo okres wytężonych prac. Nie mogę się ich doczekać!
Mój ogród rzeczywiście miejscami jest ocieniony, na tyle jednak jasny, że promienie słoneczne przebijają się przez korony ażurowych brzóz. Sporo roślin przepada za takimi warunkami wystawowymi.
Ciekawa jestem bardzo jak to jest u Ciebie - wpadnę z ochotą obejrzeć Twój zakątek.
A zatem do napisania! Dzięki za słowa uznania pod adresem mojego ogrodu
Boniu, witam słonecznie!
Dobrze, że jesteś już w domu - to tu przecież najszybciej dochodzi się do zdrowia, wśród przyjaznego otoczenia i rodziny. Zdrowiej
Piękną dziś mamy aurę - oby była zapowiedzią przedwiośnia już w lutym.
Kochana, nie wiem jeszcze jak mi te wysiewy wyjdą, ale na pewno posieję orliki, łubin, pomidorki koktajlowe, macierzankę i może heliotrop. A Ty co planujesz?
Pozdrawiam serdecznie!
Pat, dziękuję za zdjęcia! Wydaje mi się, że ten fioletowy orlik jest nieco jaśniejszy od mojego, a różowy prześliczny - jeśli dałoby się coś uszczknąć z Twoich nasionek dla mnie, będę szczęśliwa

Z góry dziękuję!
Wiem, że nasiona nie powtarzają cech rośliny matecznej... może wyjdą mi cudne biało-różowe falbanki, zamiast tych zielonych w czerwone paski, którymi straszysz ;-))
Bogusiu, witam w nowym tygodniu, który pięknie się rozpoczyna... czujesz tą energię płynącą ze słońca?

Dzięki za info o cenach... spojrzę najpierw na ceny szklarenek u siebie, a potem porównam z Obi - chyba mają też ceny w Internecie.
Co będziesz siać? Kwiaty i warzywa?
Miłego dnia!
Marysiu, dziękuję za wspierający wpis! Tak, wiem o właściwościach nasion, o których wspominasz... to dzięki temu powstaje tyle interesujących odmian. Jeszcze ze dwa tygodnie i zacznę wysiewy

Czy zebrałaś nasiona cleome? Mnie się w ubiegłym roku same rozsiały i nawet zakwitły
Robaczku, bardzo się cieszę z Twoich odwiedzin! Cenię sobie Twoje rady ogromnie, stąd jesteś dla mnie ważnym gościem

Zdjęć w sezonie robimy dużo i zawsze można odkryć zaprzyjaźniony ogród na nowo. Miło mi, że masz takie wrażenia z obejrzenia ostatnich ujęć.
U mnie wciąż ogród pod śniegiem, ale się ociepliło i wyszło słońce. Liczę na szybką wiosnę!
Do zobaczenia