Aprilkowy las cz.4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Aprilkowy las cz.4

Post »

April pisze:rude rządzi Wiesz, jesienne kolory są teraz trendy
A mój fryzjer ma teraz zajawkę na blond ;:174 . Rudy bardziej mi leżał, bardziej do charakterku pasował :twisted: ....
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Marzenko, tylko spokój może nas uratować. Nie przemęczaj się na raz. Jeszcze długo ma być ciepło, zdążysz ze wszystkim. Różyce lekko zadołowane mogą długo czekać na swoją kolej do właściwego sadzenia, nawet do wiosny ;:333 Choć oczywiście lepiej je posadzić teraz, to zdążą się jeszcze trochę zakorzenić.
To ja paczkę wyślę w przyszłym tygodniu, żeby ci roboty teraz nie dodawać....Daj znać jak się obrobisz.
Ewo ;:196 Powolutku dążę do celu. Tylko z tym Icebergiem nie wiem co robić ;:131 Czekać, czy przesadzić. Ale jeżeli u ciebie pierwszy sezon też tylko metr ma .....to może ona taka powolna na starcie a ja bez sensu się denerwuję. Ale właśnie jedzie do mnie Mme Isaac Pereire, która miała być zamiast Iceberga ;:306 To pewnie będę musiała ją w donicy zadołować....i potem wykombinować inną miejscówkę jak się Icebergi rozkręcą...I tak źle i tak niedobrze...
Asiu, ja z tym rudym od niedawna ;:306 wcześniej był blond właśnie. Ale też stwierdziłam że rudy bardziej oddaje mój charakter, co skwapliwie M potwierdził ;:183 Nie ma to jak liczyć na rodzinę ;:199

Zdjęć już nie mam aktualnych, wracam po ciemku do domu...wychodzę wraz ze słonkiem...tak więc byle do weekendu ;:173
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

No z tymi krótkimi dniami to przesada. Rano dziś pada, więc i ciemniej niż zwykle. Młody mówi, nie będę jadł śniadania, bo w nocy się nie je.
Udało mi się wczoraj 1 różę posadzić i ciemność mnie opanowała. Liczę na weekend.
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Moja rudosc jest dopiero tygodniowa ale spodobaly mi sie te dwu kolorowe fryzurki ala dlugie odrosty tzn ciemne od gory a ostatnia 1/3 jasna ale ze ja w ciemnych nie za bardzo sie czuje i przyciemniac nie chcialam. To wymyslilam sobie, ze zrobie sobie od gory jasny rudy a dol zostawie blond z lekkimi rudymi przeswitami pasemek. Wyszlo nawet nawet.
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marzenko, ty liczysz na weekend a ja na halogeny ;:306
Porozstawiam dziś i będzie kopanie dopóki sił starczy, bo potem M wyjeżdża i znów spadnie na mnie wszystko. Muszę go na maksa teraz wykorzystać :mrgreen:

Julek, ciekawie opowiadasz :wink: chciałabym to zobaczyć, masz fotki?
Ja swoje przy kolejnej wizycie muszę rozjaśnić, bo zdecydowanie za ciemne wyszły. Ale myślę że się z czasem dogadam z fryzjerem ;:306
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wiesz mnie to jeszcze synek blokuje. Mija 18ta, czasem 18.20 i on zwiewa mi do domu. Muszę kończyć pracę i iść mu kolację robić, potem bajki i spać. Mnie już o 21 nie chce się ze szpadlem działać, bo mam też sadzenie na ganku, gdzie światło jest.
Tak, tak popieram wykorzystywanie M :wink:
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Fot nie mam i nie wiem czy na fotach bylo by widac efekt, bo gora jest tylko pare tonow ciemniejsza od dolu. Z "moja" Ewa, mozna sie dogadac i dosc szybko lapie o co mi chodzi.
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Byle do weekendu ;:224
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

April pisze: Agness, nie ma na co patrzeć. Chcesz poznać bliżej, zapraszam do mojego lasku. Chętnie ugoszczę ;:173 Przy okazji nauczysz mnie robić wianuszki. Zresztą Iwonka też zdolna w tym zakresie ;:108 Obydwie możecie mnie poedukować ;:173
Jolu napisz mi kochana na PW mniej więcej lokalizację Twojego lasku.... a kto wie, kto wie.... jeśli nie bardzo daleko, to może kiedyś się zdarzy ;:224 :lol: .... ciągu najbliższego pięciolecia ;:224
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

April pisze:[(...)

Zdjęć już nie mam aktualnych, wracam po ciemku do domu...wychodzę wraz ze słonkiem...tak więc byle do weekendu ;:173
To tak jak ja ;:145 Ale jutro już piąteczek! Jeszcze tylko fabryka i do domu :heja
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Hura, dziś piątek ;:138 . szkoda, że czas przestawiają, bo poniedzieli to już w ogóle ciemno będzie jak będziemy wracać do domu. Wczoraj róże nie doszły. CHyba dziś będą.
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marzenko, kolejne trzy dołki wykonane i kompost z ziemią przygotowany. Niestety nie zauważyłam że kończy mi się ziemia i się nie przygotowałam na weekend ;:131 A sama nie pojadę po ziemię bo nie trafię ;:223 A właśnie dostałam info że róże są już w Warszawie...Nic to, muszą się jeszcze pomoczyć, część ma dołki, reszta poczeka.
Przez weekend będę tylko kopać...
Jule, taki fryzjer to skarb. Też takiego miałam ale zamknęła salon i musiałam szukać nowego...
Aga, święte słowa. U mnie powienien zacząć się o 15 ale muszę czekać na kuriera...oby nie za długo
Agness, nie bądź taka pesymistyczna :;230 poszło na pw.
Kasiu, praca jest potrzebna ale myślę, że dodatkowy-okolicznościowy urlop na takie ważne momenty życiowe jak jesienne sadzenie róż, powinien przysługiwać ;:191 Ja już się zbroję w szpadelek ;:92
Marzenko, sprawdź śledzenie kuriera...
Awatar użytkownika
justyna_gl
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2011, o 09:38

Post »

Ale ciężko pracujesz Jolu, nie przemęczaj się tak kochana. Nie zazdraszczam kopania dołów pod różyczki. Ja na jesień nie zamawiałam róż ale muszę jedną przesadzić bo posadziłam do doniczki a okazało się że to nie ona i będzie wysoka na 2-2,5m ;:202
Oby tylko pogoda jutro dopisała....
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Urlop okolicznościowy na sadzenie róż - to mi się podoba ;:215
Współczuję grzebania w piachu..dzielna jesteś bardzo ;:168
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Weekend, weekend i po weekendzie...

Justynko, zimą będę odpoczywać. Też mi się zdarzają pomyłki, żeby tylko takie jak twoja...Pogodę miałam super, zrobiłam większość zaplanowanych rzeczy. Niestety nic do pokazania, efekty widoczne będą wiosną...Biegam po ogrodzie z krzewuszką od ciebie i nie mogę jej znaleźć wystarczająco dobrego miejsca ;:306 Moją różową muszę przesadzić z cienia bo nie kwitnie, więc pewnie obok siebie gdzieś będą. Będzie fajniejszy efekt ;:215 Ciągle koncepcja mi się zmienia... ;:223

Kasiu, nie było tak źle. Dołki miałam przygotowane więc bezboleśnie posadziłam 10 róż. Niestety na pozostałe zabrakło ziemi, czekam dziś na transport z nową dostawą...Widoki gołych badyli nie są fotogeniczne więc nie robiłam zdjęć :;230 Pogoda ciągle cudowna aż żal siedzieć w murach...ale mus to mus...

Deszczu ostatnio jak na lekarstwo, sucho jak pieprz, więc trzeba było co nieco podlać. Przy okazji dostało się i tym co już nie potrzebują ;:224
Obrazek

Obrazek

Obrazek

To już końcówka róż, te co mają pąki, a jest ich sporo, raczej nie zdążą. Ciągle pręży się Iceberg, chyba dlatego że mu groziłam wykopaniem ;:306 Dam mu jeszcze ostatnią szansę...może sobie przypomni że miał być pnący...
Obrazek

Obrazek

Obrazek ramblery już pożółkły...

Obrazek

Obrazek ostatnie mizerne kwiatki na piennej Lovely Fairy.

Obrazek Lavender Lassie jeszcze próbuje..

Obrazek Tegoroczne Liriope nie zakwitło.

Obrazek

Obrazek Justysiowy miskant już nie jest czerwony.

Obrazek

Obrazek

Obrazek Tegoroczne trawki potrzebują czasu, żeby się zaprezentować, póki co to chudziny.

Obrazek dereń zgubił liście i bezwstydnie świeci nagimi gałązkami

Obrazek kalina też już bez stroju niemal

Obrazek

Obrazek

Robi się smutno i pusto...
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”