Moje doniczkowe - sucholubki i inne :)
-
- 1000p
- Od: 16 cze 2013, o 15:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje doniczkowe - sucholubki i inne :)
Dzięki za info 

- elcia1974
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 lip 2009, o 18:25
Bardzo ciekawie prowadzone Fikusy 

Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Dziękuję
Kinga - pw

Kinga - pw

- hanka101
- Od: 31 mar 2013, o 09:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Agnieszko fikusy

- madusia
- 1000p
- Od: 19 paź 2013, o 20:15
- Kontakt:

Madziu - dziękuję
Tobie Hania też
Ale wiesz, jeden fikusik już niedługo będzie miał nowy domek 
Ehh...moja "Silna wola" poszła w las dziś
Mój M zaproponował mi jazdę do pewnego marketu budowlanego w Skierkach, któregoż to nazwa zaczyna się na C
No i na moje (nie) szczęście mieli tam też jeden gatunek Crassuli którego nie miałam w domu - oczywiście jedna doniczusia wylądowała w mych rękach
To jakaś Crassula "a la" C. Ovata Red Horn Tree, ale trochę inna od tej co mam ( ta wcześniejsza ma dosyć krókie listki, a ta ma takie długaśne i uszka trochę inne ). Zdjęcia wstawę może w poniedziałek/wtorek ;)

Ehh...moja "Silna wola" poszła w las dziś

Oto jedna z 3 ukorzenonych szczepek Crassula Red Horn Tree ( w wakacje zamówiłam od forumowiczki ponad 20cm roślinkę, niestety złamała mi się w pół i 3 szczepki małe udało się ukorzenić ;)

A na tym zdjęciu Crassula którą ostatnio nabyłam (myślałam, że są 4 roślinki w doniczce, jednak były dwie pojedyńcze i jedna rozgałęziająca się tuż przy korzeniach ;) Tej drugiej fotki nie pstryknęłam, ale wygląda jakby te dwie przykleić ;)

Wygląda jak mieszaniec Red Horna jakiś, być może to jakaś inna odmiana- nie wiem. Liście ma niemal 2 x dłuższe od pierwszego, ma inne "uszka" i nie wszystkie liście są takie uwypuklające się jak u pierwszego ;)

A na tym zdjęciu Crassula którą ostatnio nabyłam (myślałam, że są 4 roślinki w doniczce, jednak były dwie pojedyńcze i jedna rozgałęziająca się tuż przy korzeniach ;) Tej drugiej fotki nie pstryknęłam, ale wygląda jakby te dwie przykleić ;)

Wygląda jak mieszaniec Red Horna jakiś, być może to jakaś inna odmiana- nie wiem. Liście ma niemal 2 x dłuższe od pierwszego, ma inne "uszka" i nie wszystkie liście są takie uwypuklające się jak u pierwszego ;)
- madusia
- 1000p
- Kontakt:
O ładne hobbitki widzę 

Dziękuję Madziu
Właśnie hobbitki zwykła to to nie są, a takiego też mam, z tej odmiany co ten pierwszy widziałam u paru osób i w Goglach jest jako Crassula Ovata Red Horn Tree, a druga tu z tych crassulek jest dla mnie zagadką ;) Coś takiego widziałam u Żanetki (piasek pustyni)
Choć i Red Horn ten pierwszy i to drugie coś to wyglądają mi na "mieszańce" jakby ovaty zwykłej z hobbit/hobbit special 

- madusia
- 1000p
- Kontakt:
Agnieszko a może klonowanie było 

Co by to nie było - takiej crassulki jak ta druga tu na zdjęciach nie miałam także cieszę się jak głupia

- madusia
- 1000p
- Kontakt:
A ja ciągle wzdycham do Twoich fikusów są takie dopracowane w każdym calu 

- Milenaa
- 200p
- Od: 9 lis 2013, o 18:30
Bardzo ciekawa kolekcja gruboszy...są ładnie rozrośnięte i bardzo zadbane podobają mi się one strasznie
wszystkie Twoje rośliny są ładne ale najbardziej zaciekawiły mnie grubosze

" Możesz być dziś nikim dla całego świata, pamiętaj dla niewielu jesteś całym światem "
Moje wątki :Rośliny doniczkowe
Moje wątki :Rośliny doniczkowe
- hanka101
- Od: 31 mar 2013, o 09:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Widzę Aga, że u Ciebie sezon na crasulowe przedszkola i żłobki też otwarty

Milena - dziękuję za miłe słowa
Na moich skromnych parapetach faktycznie dominują crassulowate i raczej się to szybko nie zmieni
Haniu - jako żeby "resztkom" z Red Hrona nie było smutno to ma do towarzystwa 2 maleństwa z Crassuli Blue Waves ;) I tak sobie "siedzi" czwórka towarzyszy razem ;) No troszke tych maleństw mam ;) Ale za rok ze żłobka pójdą do przedszkola

Haniu - jako żeby "resztkom" z Red Hrona nie było smutno to ma do towarzystwa 2 maleństwa z Crassuli Blue Waves ;) I tak sobie "siedzi" czwórka towarzyszy razem ;) No troszke tych maleństw mam ;) Ale za rok ze żłobka pójdą do przedszkola