Uprzejmie donoszę, że przyszły już róże
Dwa ramblerki (American Pie, Alchymist), dwie okrywowe, dwie sztamowe.... Teraz jeszcze czekamy na świeżutką dostawę hortensji bukietowych, którymi chcemy oddzielic się od sąsiadów (bo została nam jeszcze jedna ściana).
Żeby oczy nacieszyc wkleję też parę wiosennych foteczek: sasanki, tulipanki ...
A tutaj powstaje lawendowe pole. Nie wiem tylko czy czasem lawenda nie jest zbyt ciasno posadzona. Nasadzenie ma jeszcze uzupełnic kocimiętka (ale na razie nigdzie jej nie ma, i różowa lawenda, tej też nie ma).
Witam Iwonko jestem u Was dopiero pierwszy raz i oczywiście jestem zauroczona Waszą pracą i estetycznym wyglądem ogródka .Mieszkam niedaleko mam u Was w J.....ach rodzinę ,zastanawiam sie w którym miejscu mieszkacie będe częściej zaglądać
Witam bardzo serdecznie i cieszę się z odwiedzin. Do nas bardzo łatwo trafic i zawsze chętnie widzimy miłych gości. Jakbyś chciała kiedyś nas odwiedzic (tak przy okazji wizyty u rodzinki;P) to daj znac, namiary wyślę na pw.
Cieszę się bardzo z kolejnych odwiedzin i już odpowiadam. American Pillar jest też różą niepowtarzającą kwitnienia (niestety), ale za to ma mnóstwo małych, różowych różyczek z białym środkiem. Sama chciałbym zobaczyc już jej kwiaty, no ale muszę trochę poczekac
Dziś całe popołudnie spędziłam na pieleniu i tworzenia kącika hortensjowo - hostowego
Zobaczymy co z tego wyniknie, bo mam obawy czy czasem hortensje bukietowe nie zagłuszą host.. Zobaczymy w jakim tempie rosną... wzdłóż i wszeż już wkrótce.... A może ktoś z was wie?
Jutro wielki dzień !!! Z mężem wybieramy się na wystawę kwiatów do Katowic!!!!!!!!! Z drugiej jednak strony wiem, że przyjedziemy z wielkim bólem głowy!!
Targi w Katowicach były dosyc ubogie...he to nawet mało powiedziane, głowa nas nie bolała z zakupów - mało stoisk jeszcze mniej nowosci. Wiec reszty nie trzeba omawiac..........
koniec z targami.... w końcu udało mi się wypięlęgnowac ładny TRAWNICZEK ahhh jestem zadowolony z niego :)
i dalej wrzosiec drzewiasty podobno rosnie do póltora metra nasz jest jeszcze drobniutki
Obejrzałam wszysko i bardzo mi sie podoba Wasz ogród. Praca godna podziwu i Wasze zaangażowanie... GRATULUJE
Jak te wszystkie roslinki sie zadomowią będzie cudnie...
Fakt ,trawniczek wypięlęgnowany,podoba mi się.Mnie bardzo dużo pracy kosztuje pielęgnacja trawników,mam bardzo złą ziemię.Na początku jest ładna,a póżniej rosnie nierówno placami,nie wiem co za przyczyna.Wasz ogród ładnie zagospodarowany,ciekawe rosliny,oby tak dalej.Jeśli się tak pracuje jak mróweczki ,to tak się ma,prawda?Pozdrawiam.Halina.
Iwciu i Patyrku Kwiaty macie piękne pierwszy raz słyszę o wrzoścu tak wysokim napiszcie jaka to odmiana bo on może być ciekawy a czy kwitnie? .Proszę mi powiedzieć czy byliście na wystawie kwiatów w sobotę w Chorzowie bo jestem ciekawa czy były jakieś nowości. Bo mnie od tygodnia nie ma na Śląsku jestem na lubelszczyżnie i ta wystawa przeszła mi koło nosa.Pozdrawiam Halina