Mam mniej w tunelu o połowę, ale nie mam połowy Twoich zbiorów.
Normalnie aż mnie w dołku ściska...
Jak często zbierasz pomidory ?
Bo jak nieczęsto to może mi się humor poprawi ?
Comcia. To jest mój trzeci zbiór na przetwory, zbieram raz w tygodniu. Nie liczę oczywiście codziennego obrywania na potrzeby bieżące (ogród mam przy domu). Muszę przyznać że jest ich dużo i są dorodne i co najważniejsze zdrowe. darbo Mam taką nadzieję, że jesień będzie ciepła. Te poukładane pojedynczo w czarnych kartonach (szt.8), idą do suszenia, pozostałe na przecier, leczo, sosy.
W domu cztery dorosłe osoby, w tym dwoje studiujących na wyjeździe, nie gardzących tego typu przetworami.
Pozdrawiam.
Moje malinówki też za kilka dni będą dojrzewać, sadzone na początku lipca
Chociaż na początku sierpnia w tunelu, gdzie posadziłem pod koniec kwietnia bardziej się prezentują.
Dzięki Jolu
A to był zaledwie początek mixa, bo w tym roku 'sfiksowałam' i wysiałam/wysadziłam ponad 70 odmian (po jeden-dwa krzaczki) i teraz 'fisiuję' zbierając nasiona na akcję (już mam 42 odmiany prawie gotowe).
A ja polecę z maleństw Snow White i Cytrynka Groniastego. No po prostu cukiereczki .
Z resztą najlepiej posadzić różne i samemu wybrać co najbardziej smakuje .
A ja pokaże jeszcze moje "cytryny".
Odmiana z nazwy Lemon Tree. Siałam z myślą, że to koktajlówka, żółta. Na oko jednak widać, że to nie koktajlówka. No i chyba odmiana biała, a nie żółta. Ale specem nie jestem, bo dopiero w tym roku eksperymentuję z "kolorami".
W smaku dobre . Spora ilość galaretki. Słodkawy, ale i kwaskowy.