Kwiatki prawie wszystkie

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kwiatki prawie wszystkie

Post »

Irminko, no rozśmieszyłaś mnie opowieścią o dali sąsiedzkiej ;:333 Ale na twoim miejsu pewnie też bym się uparła by dostać ją wcześniej. Choć pytanie czy jestem aż tak asertywna :;230
Jest zachwycająca ;:167 Warto było...
Awatar użytkownika
irminka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2010, o 19:08

Post »

Kasiu, w przyszłym roku będziesz nas czarowała kompozycjami z werbeną, jestem tego pewna :D
Kasiu, przejrzę jeszcze raz Twój wątek, bo nie zapamiętałam róży z patio i popatrzę też na jednopłatkowe. A czy planujesz nowe rabaty bylinowe?

Pelagio Agnieszko, też uwielbiam trawy, połączenie z floksami jest przypadkowe, ale wygląda to tak naturalnie. Mam dwa nowe floksy i obowiązkowo dosadzę przy nich Morning Light :wit

Masko, wszystkie onętki, które są od początku bardzo grube, zielone, silne i mają dużo tych marchewkowych liści, usuwam zdecydowanie, bo wyrastają z nich potem wielkie krzaki, które nie dopasowują się do niczego, a wręcz potrafią w brzydki sposób zdominować rabatę i wcale nie mają też za dużo kwiatów. Pozostawiam liche, słabo na pozór wyglądające roślinki, a one potem pięknie rozkwitają i mają właściwe proporcje. Nie dajmy się zatem zwieść niektórym onętkom :lol:

Historii 'sąsiedzkiej' dalii ciąg dalszy. Jolu, moja śmiałość ma swoje uzasadnienie, bo czasami patrząc na ogród sąsiada ulegam złudzeniu, że znalazłam się u siebie. Jestem 'zdesperowana' zarówno w rozdawaniu kwiatów, ale też w ich zdobywaniu ( na wsi jestem 'pani kwiatowa' :;230 choć można różnie to odbierać, mi się podoba). Mam nadzieję, że mimo lipcowego przesadzania Różowa Dalia będzie miała bulwy do podziału :D

Niestety, zniszczyłam kartę pamięci i chyba nie będę miała sierpniowych zdjęć ;:222

Obrazek
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Ups, z tą kartą to źle, ale chyba masz zarchiwizowane na jakiejś "chmurce"? Nie możesz ich skopiować? Chyba że miałaś jeszcze nie publikowane to wtedy klops :(
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

To wielka strata cały sierpień, kiedy tyle się działo w ogrodzie! Irminko tutaj też jesteś Pani Kwiatowa ;:63
A za opiekę nad onętkami serdecznie dziękuję! już mam ochotę w przyszłym roku zastosować Twoje skracania roślin, tym bardziej że potwierdzili tą metodę Anglicy w GW.
Awatar użytkownika
irminka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jolu, już wiem, że nie odzyskam zdjęć. Kwiaty to trudno, ale koty polujące na dachu nie powtórzą się, niestety :)

Masko musiałam brać korepetycje u tych Anglików, sama z siebie niczego jeszcze nie wymyśliłam ;:306 Przycinam dzielżany, floksy, marcinki, nie tylko później kwitną, ale są dzięki temu mocniejsze, bardziej zwarte i nie wykładają się po burzy :D Zdjęcia dzisiejsze
Deszcze były tak silne, że werbena prawie leży. Ale dzięki temu dobrze widać, jak długo jeszcze trzeba czekać na nasiona :lol:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Irminko no to masz układy z górą skoro Ci podlali ;:306 moja werbena w takim samym stanie, a nasionka to dopiero koło listopada zbierałam! a takie śliczne dzielżany u mnie też rosną! ;:63
Anglicy cięli jeszcze rozchodnika okazałego.
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

Irminko przyszłam nałapać obrazków na dobre sny ;:173 U Ciebie można napaść oko ;:167 Cudowne ,sielskie zestawienia ;:173
Raj na ziemi ;:196
marzenia się spełniają! Dana
Awatar użytkownika
irminka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Masko, rozchodniki potrafią rozłożyć się jak wachlarze, więc spróbuję cięcia :D

Danusiu, co prawda straciłam dużo zdjęć, ale dzisiaj nadrobiłam z nawiązką. Kolorowych i pachnących snów ;:196

Zapachowe kwiatki, maciejka i tytoń

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Oba pachnidła śliczne. Tytoń miałam rok temu i liczyłam, ze sam się wysieje, ale zrobił mi ksikusa i się nie wysiał. Mam nasionka i sama go posieję za rok. Zapach...ach.
Mistrzymi kompozycji, zwiewnych rabat, no jak ulał PANI KWIATOWA ;:167
Awatar użytkownika
irminka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marzko, tytoń powinien był się wysiać, może go przegapiłaś, lubi przytulić się do innych roślinek, jest wtedy mało widoczny, trzeba go przesadzić. Podobnie było z werbenami, widzę, ile teraz mam niewielkich siewek przy innych kwiatach :D

Rutewkę Delavaya wszyscy już oglądali, a może nie? :lol:

Obrazek
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

Za wczorajsze cudności dziękuję ;:196
Rutewka piękna ...muszę poczytać o niej co nie co ,bo nie znam tej roślinki a widzę ,ze warto ja zaprosić do ogrodu .Cudna ;:167
marzenia się spełniają! Dana
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Rutewka bardzo delikatna jest i wręcz koronkowa! W wielu miejscach by pasowała ;:173
Piękne zdjęcie!
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

Irminko i ja zawitałam do Twojego królestwa. :wit
Pozdrawiam - Justyna
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Rutewka prześliczna, zakochałam się w rutewkach ;:167
Tytoń mam pierwszy rok i też mnie zauroczył tylko trzeba go będzie podciąć w przyszłym roku, bo zdominował grządkę - jest podobno też niski :| a te białe czosnki (?) to teraz Ci kwitną?
Awatar użytkownika
irminka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Danusiu, rutewka pójdzie wzwyż, w boki, ale kwiatki będą jak najmniejsze klejnociki :)

Miłko, ale ile miałam podejść do tego drobiazgu :lol:

Masko, podzielam miłość do rutewki :lol: Chciałabym, żeby tytonie zdominowały mój ogród, tak było wczesną jesienią dwa lata temu, teraz mam ich za mało. Białe czosnki właśnie teraz kwitną, mam je po raz pierwszy, wyciągnęłam od koleżanki, ale bez nazwy. Może ktoś wie, są dość wysokie :D
Justynko, gościsz często na Wyspie, prawda? A ja Was podczytuję bezustannie i ślę Wyspiarkom pozdrowienia ;:3

Zdjęcie-niezdjęcie, wejście do domu

Obrazek

;:3
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Nowa jeżówka Leilani
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”