Marpy kwiatki i rabatki..CD

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Marpy kwiatki i rabatki..CD

Post »

Maryniu cudnie róże Ci kwitną, mają mnóstwo kwiatów. ;:138
Czy to ich drugie kwitnienie? Jeżówki prześliczne .
Jak tam na działce po burzy, wszystko w porządku?
W lubelskim trochę padało podobno, ale u mnie na działce deszczu nie było niestety.
Jezioro Białe jest mi bardzo bliskie, gdyż przez kolejne 20 lat jeździliśmy tam na wczasy, gdyż zakład pracy M ma dwa ośrodki .
Później, gdy dzieci podrosły i założyliśmy ogród, nie jeździmy , już mi się nie chce tego tłoku, dawniej było spokojniej. :)
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Ładna ta facelia :D Kupiłam jakiś czas temu 2 duże paczki nasion tej rośliny i mam zamiar posiać ją z samego tyłu działki, gdzie słabo mi rośnie trawa. Pomyślałam sobie, że to niezły pomysł. A teraz jak widzę, jak ładnie kwietnie, wiem, że to był świetny pomysł ;:138
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37

Post »

Maryniu facelia błękitna nadaje się na poplon ? ... nie widziałam bo u nas częsciej stosują inne i zwykle jakieś mieszanki.
Wiem,że przy pasiekach ją sieją . Czy można jeszcze teraz ja siać bo szukam czegoś na 2 małe grządki po cebuli i ziołach jednorocznych które ścinałam juz 2 razy do suszenia.
Czy Ty musisz mnie ciągle zaskakiwać i to ulubionymi kolorami - biel i niebieskości - co to za kwiaty w dwu-kolorowej odsłonie ?
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

To goryczka trojeściowa zwana przez górali świecznikiem :D
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Tereniu - nad J.Białym też byłam kilkakrotnie jeszcze z dziećmi w Okunince. Były również wczasy zakładowe .Teraz się bardzo tam zmieniło ... wiem,bo moje dzieci co jakiś czas tam wracają już ze swoimi rodzinami i oglądam zdjęcia ;:173 .W tygodniu podobno tłumów nie ma jest spokojnie na weekend wiele osób ma przyjechać...Nie dziwię się bo okolice i jezioro urocze....
Róże zbierają się do powtórnego kwitnienia ale szału nie ma , to raczej pojedyncze kwiatuszki choć są i wyjątki...Na szczęście burza obeszła działki bokiem, była sąsiadka do wieczora na działce i podlewała wężem bo deszcz nie wszędzie dotarł...

sweety,christinkrysia - facelia jak najbardziej to roślina na poplon M co roku sieje czasem na zmianę z gorczycą lub łubinem ...Krysiu dzisiaj posiał na następnych grządkach po cebuli właśnie i fasolce szparagowej . Później przekopie w jesieni .
Ania ma rację, to goryczka trojeściowa ,kupiłam jako jedną roślinę a okazały się dwie ..nie ruszam ich i sobie spokojnie kwitną w hostach w zupełnym cieniu rozłożystej jabłoni...
:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mój ogrodowy mix..cd Obrazek

MOJA PRZEPLATANKA LETNIO-JESIENNA :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

CDN... :wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Maryniu masz bardzo wczesną odmianę marcinków.... u mnie jeszcze daleko do kwitnienia..... Twoje śliczne są :D
A dzielżany...... uwielbiam je , lecz niestety nie mam miejsca..... posadziłam malutką sadzonkę w kąciku, mam nadzieję, że da radę tam rosnąć...
Kolorowo i pięknie u Ciebie.... mnóstwo gatunków i odmian zdobi Twój ogród..... a te jeżówki..... rany..... marzenie....
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agnieszko ;:196 miło,że wpadłaś - dzielżan żółty 2 lata temu też był małą sadzonką a dziś to już krzaczor ...A aster to odmiana nowoangielskiego wysokiego i on zakwita już w sierpniu inny też już mi kwitnie pierwszymi kwiatuszkami... :)
:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Maryniu, dzielżany i marcinki to fortpoczta jesieni niestety ;:174
I tylko patrzeć jak zakwitną te ostanie, witające zimę - zimowity ;:224
Jesień też ma swoje piękne, ciepłe barwy, utrwalone na fotkach, ogrzeją nas zimową porą. ;:215
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Maryniu ,jesienią mi zapachniało u Ciebie .Jakaś nutka niepokoju wkrada się w nasze ogrody ,a pająki zrobiły się bardziej pracowite .Cudownie i klimatycznie jest w Twoim ogrodzie ;:215
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

No co Wy dziewczyny tu nas jakąś jesienią, zimą straszycie, jest pięknie i niech tak zostanie :wit
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

ewa_rozalka pisze:Maryniu ,jesienią mi zapachniało u Ciebie .Jakaś nutka niepokoju wkrada się w nasze ogrody ,a pająki zrobiły się bardziej pracowite .Cudownie i klimatycznie jest w Twoim ogrodzie ;:215
Zgadzam się co do tej jesieni aż strach pmyśleć ;:131 ten czas tak szybko mija jakby co rok szybciej....
Maryniu jak Ty potrafisz wydobyć piękno zdjęciami z kwiatów, niby też mam, jeżówki, róże, trawki ...nawet parasol podobny :;230 ale do pięt nie sięgam w ujawnianiu tych cudnych roślinnych tajemnic :wink:
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jakaś melancholia się wkradła ...ale to tylko taki przerywnik..mam nadzieję Obrazek

Stasiu witaj! ;:196 fotek na zimowe wieczory mi nie zabraknie a jesienne ciepłe barwy podkreślą urok naszych fotograficznych zapisów piękna natury ..Ale póki co cieszmy się latem ile tylko się da!
Ewo-rozalko- ;:100 miło,że znalazłaś czas no i chęci na odwiedziny u mnie!Za sympatyczne słowa - dzięki bardzo!
Iwonka ;:168 - miło,że jesteś !
Ewciu w ;:79 - tylu pochwał nie nawykłam zbierać! ;:180 cieszę się,że moje wypociny spodobały Ci się ...nigdy nie myślałam nawet ,że na stare lata fotografowanie tak mnie wciągnie ...to zajęcie,które uwielbiam ale doszłam do wniosku,że rzadko fotografuję coś innego niż kwiaty i ogródek ;:131 z różnym skutkiem ale w konkursach fotograficznych nie biorę udziału ..Prezentacja na FO mi wystarcza a jak się zdarzy,że ktoś grzecznościowo zwróci na nie uwagę to bardzo mnie cieszy ! :)

Wczoraj byłam na cmentarzu ponad 100-letnim a tam masakra ;:145
... powalone olbrzymie stare drzewa po ostatniej nawałnicy ,która przeszła nad miastem. Złamane jak zapałki kikuty kilku drzew na jednej wysokości w jednej kwaterze .Widok smutny,przygnębiający .. ;:110 Coraz częściej takie tragiczne skutki przychodzi nam oglądać... budzą strach i przerażenie..

Obrazek

Obrazek

bliskość nieużytków i kwitnące na nich ziele powoduje,że stale mam siewki,z którymi walczę ale jak już zakwitnie ...
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
dalie mała sesyjka
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
no i co by nie powiedzieć, to widoczek z lekka jesienny , skutki podlewania ;:131
Obrazek

cdn.. :wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

kanikuła trwa...Obrazek

ale tradycyjnie dla tych co trwają chwilowo przy ;:101

Obrazek
psianka owocki już wiąże...nie częstuję ;:185 tymi wyżej też nie - te owoce są trujące!!!
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

cdn.. :wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

Maryniu jestem i odpoczywam u Ciebie . Niesamowita ta kawowa jeżówka-znasz bazwę? No i dalie cudowne zachwycam się nimi i wiem, że tylko prawdziwy miłośnik dalii je uprawia patrząc na to ile trzeba przy nich robić.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”