Ewo (Rewi)! To może spodoba Ci się także seria z motylami?
Linetko! Owszem mam jeszcze sporo do zagospodarowania, ale będzie o tyle łatwiej, że tam już jest uporządkowane. Sama widziałaś jak wyglądała działka po budowie i samo porządkowanie zajęło mi około 8 miesięcy. Teraz mam już zdecydowanie z górki. A zdjęć robię wiele, więc dokumentacja jest. Dla Ciebie jedna z lilii, która wczoraj pokazała swoje piękno
Stasiu (stasia_ogród)! Lubię fotografować, a budowę i tworzenie ogrodu mam nieźle udokumentowane. M. na stałe pracuje za granicą, więc początkowo było to na jego potrzeby. Teraz tworzenie ogrodu obserwuje na forum

Dla Ciebie alstromeria. Miała być Red Hybrid, a wyszło jak wyszło...
Loki! U mnie też miał być mix tygrysówek. Miejmy nadzieję, że mnie uda się je przechować, a i dokupię. Może się uda? Mój M. pracuje w Irlandii. Zostały posadzone na jego część - dzwonki irlandzkie
Piotrze (Misiaczek)! Nazbierało się tego w 2 lata

I masz rację, zdecydowanie jak na jedną osobę mam co robić. Skoro Ci się spodobały: Nostalgie i Red Leonardo, to może jeszcze raz?
Marysiu (Maska)! Zdecydowanie będzie dużo zdjęć

Co do psów, nie wiem jak tak można. To żywe stworzenie, które się do Ciebie przywiązuje i ty się do niego przywiązujesz... A grzywacze chińskie są fajnymi przytulnymi pasami, więc może już im powiedz, że jakby go nie chcieli to mogą Ci go dać? Są to psy niewielkie i na prawdę mało kłopotliwe. Za to tyle jest w nich radości i miłości... Dla Ciebie moja nowa różyczka - Ghita. Ma cudny liliowy kolor, a zapach - starych róż. Jestem nią zachwycona.
Krysiu (Christinkrysia)! To faktycznie są ulotne chwile i tak szybko się zapomina jak to było. Wręcz wdaje się, że zawsze tak było, wszystko wolno rośnie i niewiele się zrobiło. A zdobywanie roślin? Wiele kupiłam na forum, część posiałam, inną zdobyłam sadzonki i rozmnożyłam, a teraz jak widzę coś ciekawego - kupuję. Jak widzisz, mam gdzie sadzić i jeszcze trochej tego potrzebuję. Dle Ciebie mam jednego z moich najpiękniejszych liliowców. Nie wiem, jak się nazywa, ale to chyba nie szkodzi.
Pati (survivor26)! Tak znowu bez chwastów to przesadzasz. Ale teren jest uporządkowany i regularnie koszony. Zagospodarować tak do końca mi się go nie udało, ale porządek MUSIAŁAM zrobić. Pedanteria męczy, ale się przydaje... Tak to wyglądało po uporządkowaniu, ale przez nawiezieniem ziemi, względnym wyrównaniem i posianiem trawy.
Zrobiło się szaro, więc dodatkowo Baronesse
Misiu (lora)! Oj mam. I swoją skarpę - także... Dla Ciebie Mr Lincoln. Płatki róż ułożyły mu się w ... serce?
Kubasiu! Darń Cię pokonała? Zaraz widać, że nie jesteś góralką. Musisz zobaczyć, jak trudno się ją drze na kamienistym gruncie, a wówczas zaraz zrobi Ci się lżej

Kuszenia ciąg dalszy, a zatem Stephanie Baronin zu Guttenberg
Aniu (anabuko1)! 
Ostatni kwiat penstemonu będzie dla Ciebie
Krysiu (Ignis05)! Skoro dałam radę dotychczas, to i teraz sobie poradzę. Plany już w sumie są konkretne. Teraz już wiem, jak będzie wyglądał tył. Będzie tam dodatkowy placyk na stół i krzesła, bo moje dorosłe (już 5 VIII!) dziecię miewa coraz częściej gości, a i tam jest więcej cienia. A nad nim łukowata rabata ( w kształcie rogala) na całej szerokości domu czyli 13 m. Będzie pięknie

Za jakieś 2 lata... Dla Ciebie mam jedną z nowości - Biedermeier. Jestem z niej bardzo zadowolona.
Agness! Ty też kiedyś miałaś tyle miejsca, więc i ja kiedyś będę innym zazdrościć

A tymczasem zapraszam na kawę. Podaną oczywiście na tarasie...
Asiu (Jonatanka)! Oj w planach to jestem konsekwentna. Pracuje tak długo aż skończę. Ale etapami, by nie mieć wszystkiego rozgrzebanego. Tobie też się uda. A hosty lepiej rosną w cieniu, którego w nowych ogrodach brakuje. U mnie rosną w cieniu ogrodzenia i domu. Ale szybko dużych kęp nie można się doczekać. Cierpliwości... Polecam liliowce. Śliczne i niekłopotliwe.
Helenko (Helios)! Błędów i ja się nie ustrzegłam. Nie jestem przy tym wyjątkiem. Parę zmian już było. Ale jak się zaczyna, to nie ma na to siły, by człowiek wiedział wszystko... A czy mój ogród jest uporządkowany? Nie sądzę. Ale pozbyłam się kompleksów. Byłam w innych ogrodach i nie ma takiego, który nie wymagałby w jakimś choć jednym miejscu zrobienia zwykłego porządku. Staram się utrzymywał ład, ale jak każdemu - różnie to wychodzi. Pink Anabelle też przewiesza pędy, ale u mnie trzyma ją w ryzach taka obręcz i kwiaty pięknie stoją do góry. Zresztą sama zobacz
Teresko (terlica)! A ja mogę brać trawnika ile chce

Nie ma u mnie nikogo, kto by uważał, że trawnik musi być duży, a nawet - by w ogóle musiał być. Więc zazdrość jest jak najbardziej na miejscu... Tym razem dla Ciebie mam różę. Nie wiadomo jak się nazywa, bo to prezent. Ale zapowiada się całkiem całkiem.
Teresko (tesia39)! Widzę, że zapadłaś na ciężką chorobę .... różyczkę. Więc może jakaś inna - Kosmos
Judyta (judyta)! Praca byłą mordercza, szczególnie na początku. Moja Mama ciągle powtarzała, że to nie sa prace dla kobiety. Ale co zrobić, jak jestem jak dziecko "ja sama"

Fajnie, że wstąpiłaś.
Zgapiaj ile Ci się podoba...Wydaje mi się, że lubisz floksy
Grażynko (kogra)! Nie wiem dlaczego wszyscy myśleli, że nie mam miejsca... No i masz rację. Już jeszcze 12 liliowców. A reszta? Jeszcze nie wiem. Powoli, ale dam radę. Pomysły mi przychodzą do głowy w trakcie robienia. Dla Ciebie moje róże z serii Haze. Miała być Sweet Haze i Satin Haze, ale chyba tak nie jest...
Kasiu (margenta)! Najważniejsze, że jesteś

A eukomisowi nóżka rośnie w trakcie, więc się nie martw. Czyli kuszę... To może jeszcze budleja?
Sasanko100! Cieszę się, jeśli Ci się podoba. Niekiedy skromne kwiaty mają wiele uroku, jak np. jarzmianka
Wandziu (wanda7)! Tak to jest, jak wstaje się codziennie o 530. Trudno odwyknąć. Ale dziś wstałam już po 8

Dla Ciebie jedna w moich lilii, o której zapomniałam, że ją posadziłam...
Aniu (AniaDS)! Nie przesadzaj... Mój ogród nie jest dokonały, tylko lekko szalony. Jak ja
Różami Ci nie zaimponuje, to może lilia Landini?
Justynko (justi177)! To miłe, co mówisz. Ale faktycznie pierwsze zdjęcie pokazuje jak wiele zostało już zrobione. Cieszę się, że jesteś

Dla Ciebie pąk clematisa Rooguchi
Mariolu (kropelka)! Dziękuję! To może Princess Diana. Jednak ją mam, tylko pomyliłam miejsca... No i mam kolejne powojniki: Multi Blue, Warszawską Nike i Summer Snow. Czekają na pergole
Majeczko (edukot)! Skrytoczytaczy też lubię

Ale cieszę się, że się odezwałaś i ... chwalisz. Róża White Cover trafiła do mnie przez przypadek, ale się cieszę, bo jest urocza. Zapłaciłam Ewie Gloriadei o 16 zł za dużo i na szybko musiałam sobie coś wybrać. Ewa chciała mi zwrócić pieniądze, ja wolałam różyczkę
Marysiu (marpa)! Moja Purpurea Plena jest młodziutka, ale już mi się podoba. A zaraziłam się nią na forum... Jak jeżówkami
Jola (jode22)! I ja nie zawsze mam czas, żeby się odezwać. Ale przyznam, że regularnie bywam na Twojej działce. Ostatnio zachwycałam się liliowcami. I ja dokupiłam w tym roku nowe, a zaczęłam od zwykłego rdzawego...
Gosiu (Margo2)! Cos tam na pewno zmieszczę. Werbenę hastatę wysiałam z nasion od Krysi (Christinkrysia) i jestem z siebie bardzo dumna. A Wim's Red to pierwsze hortensja, jaką mam. Jest u mnie kolejny sezon i muszę przyznać, że ona pięknieje z czasem. Hortensji nie mam, ale może rudbekię? Uwielbiam różne jej odmiany. Nie dalej jak wczoraj posadziłam mała sadzonkę maximy.
Lisico! Ale pedanteria męczy pedantkę. Odpocząć w bałaganie nie umiem, a samo układanie, pucowanie itp. męczy

Jest coraz piękniej, a teraz jeszcze pachnie liliami

Ta pachnie najpiękniej...