Ogród w dolinie część 7 - wakacje w ogrodzie

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród w dolinie część 7 - wakacje w ogrodzie

Post »

Aniu, witaj na urlopie. :D Ale powiem ci, kochana, że zaskoczyłaś mnie swoim postem o godzinie 6 rano. Będąc na urlopie, wstajesz tak wcześnie ;:oj Myślę, że to chyba jednak z rozpędu i przyzwyczajenia do życia w takim tempie. Pewnie za dwa dni to już obudzisz się około 8.00. :D
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

Oj, szczenę zbieram, ale zmiany i jak szybko, jestem pod wrażeniem Aniu Twojej ogrodniczej ręki ;:138
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aniu słodka Aniu,
Zgubiłam się dawno z Twoimi wątkami :oops: ale teraz juz doczytałam i jestem na bieżąco. Wpisać się muszę, bo na wielki ukłon zasługujesz Dziewczyno ;:180
Pierwsze zdjęcie mnie zszokowało. Trzeci sezon funkcjonowania ogrodu i już taki efekt twojej pracy. Zdjęcia bardzo dobre i przyjemnie się ogląda każde z nich i za kazdym razem.....A wracałam dzisiaj kilka razy do twojego ogrodu, bo przecież po raz drugi go odkryłam.
Myślę, że będziesz powiększać kolekcję różaną, i liliowcową, zadziwiając nas nie jeden raz ;:196
Pozdrawiam
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wspaniałe zdjecia Aniu :)
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Na dowód że nie jestem skrytoczytaczem się wpisuję. Zdjęcia wspaniałe, roślinki ślicznie kwitną i rosną ;:215 a tego wolnego terenu masz jeszcze dość sporo, jest gdzie poszaleć ;:138
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Purpurea Plena Elegans jedno z niewielu moich "chciejstw" po tym jak zobaczyłam kilkuletni w znajomym ogrodzie na żywo ;:173
:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
jode22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 14:07

Post »

Czasem jestem skrytoczytaczem, a czasem się odezwę ;:224 . Bardzo lubię tamaryszki w ogólności a twoje zdjęcia w szczególności ;:65
Pozdrowienia, Jola, Utile dulci miscere Spis aktualnych wątków
Ogród przydomowy Joli
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Ale masz plany :D
Teraz już wiem, że zmieścisz prawie wszystkie rośliny ;:306
Masz przepiękną hortencję Wim's Red.
I bardzo podoba mi się werbena christata
Awatar użytkownika
Lisica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2013, o 19:27

Post »

Witaj Sweety! :wit
Napisałaś niedawno: "Jestem pedantką i w bałaganie nie umiem odpoczywać. Ale to nie zawsze jest zaleta... "
Otóż, dla mnie, osoby chaotycznej w działaniu, to ogromna zaleta. Podziwiam u ludzi zwłaszcza te cechy, których mi akurat brakuje.
Twój ogród jest coraz piękniejszy. Baw się dobrze na urlopie! :twisted: :twisted:
Lisica
"Tylko błękit wciąga nas..."
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Ewo (Rewi)! To może spodoba Ci się także seria z motylami?

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Linetko! Owszem mam jeszcze sporo do zagospodarowania, ale będzie o tyle łatwiej, że tam już jest uporządkowane. Sama widziałaś jak wyglądała działka po budowie i samo porządkowanie zajęło mi około 8 miesięcy. Teraz mam już zdecydowanie z górki. A zdjęć robię wiele, więc dokumentacja jest. Dla Ciebie jedna z lilii, która wczoraj pokazała swoje piękno

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Stasiu (stasia_ogród)! Lubię fotografować, a budowę i tworzenie ogrodu mam nieźle udokumentowane. M. na stałe pracuje za granicą, więc początkowo było to na jego potrzeby. Teraz tworzenie ogrodu obserwuje na forum :;230 Dla Ciebie alstromeria. Miała być Red Hybrid, a wyszło jak wyszło...

Obrazek

Loki! U mnie też miał być mix tygrysówek. Miejmy nadzieję, że mnie uda się je przechować, a i dokupię. Może się uda? Mój M. pracuje w Irlandii. Zostały posadzone na jego część - dzwonki irlandzkie

Obrazek

Piotrze (Misiaczek)! Nazbierało się tego w 2 lata ;:306 I masz rację, zdecydowanie jak na jedną osobę mam co robić. Skoro Ci się spodobały: Nostalgie i Red Leonardo, to może jeszcze raz?

Obrazek

Obrazek

Marysiu (Maska)! Zdecydowanie będzie dużo zdjęć :wink: Co do psów, nie wiem jak tak można. To żywe stworzenie, które się do Ciebie przywiązuje i ty się do niego przywiązujesz... A grzywacze chińskie są fajnymi przytulnymi pasami, więc może już im powiedz, że jakby go nie chcieli to mogą Ci go dać? Są to psy niewielkie i na prawdę mało kłopotliwe. Za to tyle jest w nich radości i miłości... Dla Ciebie moja nowa różyczka - Ghita. Ma cudny liliowy kolor, a zapach - starych róż. Jestem nią zachwycona.

Obrazek

Krysiu (Christinkrysia)! To faktycznie są ulotne chwile i tak szybko się zapomina jak to było. Wręcz wdaje się, że zawsze tak było, wszystko wolno rośnie i niewiele się zrobiło. A zdobywanie roślin? Wiele kupiłam na forum, część posiałam, inną zdobyłam sadzonki i rozmnożyłam, a teraz jak widzę coś ciekawego - kupuję. Jak widzisz, mam gdzie sadzić i jeszcze trochej tego potrzebuję. Dle Ciebie mam jednego z moich najpiękniejszych liliowców. Nie wiem, jak się nazywa, ale to chyba nie szkodzi.

Obrazek

Obrazek

Pati (survivor26)! Tak znowu bez chwastów to przesadzasz. Ale teren jest uporządkowany i regularnie koszony. Zagospodarować tak do końca mi się go nie udało, ale porządek MUSIAŁAM zrobić. Pedanteria męczy, ale się przydaje... Tak to wyglądało po uporządkowaniu, ale przez nawiezieniem ziemi, względnym wyrównaniem i posianiem trawy.

Obrazek

Obrazek

Zrobiło się szaro, więc dodatkowo Baronesse

Obrazek

Misiu (lora)! Oj mam. I swoją skarpę - także... Dla Ciebie Mr Lincoln. Płatki róż ułożyły mu się w ... serce?

Obrazek

Kubasiu! Darń Cię pokonała? Zaraz widać, że nie jesteś góralką. Musisz zobaczyć, jak trudno się ją drze na kamienistym gruncie, a wówczas zaraz zrobi Ci się lżej :D Kuszenia ciąg dalszy, a zatem Stephanie Baronin zu Guttenberg

Obrazek

Aniu (anabuko1)! ;:196 Ostatni kwiat penstemonu będzie dla Ciebie

Obrazek

Krysiu (Ignis05)! Skoro dałam radę dotychczas, to i teraz sobie poradzę. Plany już w sumie są konkretne. Teraz już wiem, jak będzie wyglądał tył. Będzie tam dodatkowy placyk na stół i krzesła, bo moje dorosłe (już 5 VIII!) dziecię miewa coraz częściej gości, a i tam jest więcej cienia. A nad nim łukowata rabata ( w kształcie rogala) na całej szerokości domu czyli 13 m. Będzie pięknie :heja Za jakieś 2 lata... Dla Ciebie mam jedną z nowości - Biedermeier. Jestem z niej bardzo zadowolona.

Obrazek

Agness! Ty też kiedyś miałaś tyle miejsca, więc i ja kiedyś będę innym zazdrościć ;:173 A tymczasem zapraszam na kawę. Podaną oczywiście na tarasie...

Obrazek

Asiu (Jonatanka)! Oj w planach to jestem konsekwentna. Pracuje tak długo aż skończę. Ale etapami, by nie mieć wszystkiego rozgrzebanego. Tobie też się uda. A hosty lepiej rosną w cieniu, którego w nowych ogrodach brakuje. U mnie rosną w cieniu ogrodzenia i domu. Ale szybko dużych kęp nie można się doczekać. Cierpliwości... Polecam liliowce. Śliczne i niekłopotliwe.

Obrazek

Obrazek

Helenko (Helios)! Błędów i ja się nie ustrzegłam. Nie jestem przy tym wyjątkiem. Parę zmian już było. Ale jak się zaczyna, to nie ma na to siły, by człowiek wiedział wszystko... A czy mój ogród jest uporządkowany? Nie sądzę. Ale pozbyłam się kompleksów. Byłam w innych ogrodach i nie ma takiego, który nie wymagałby w jakimś choć jednym miejscu zrobienia zwykłego porządku. Staram się utrzymywał ład, ale jak każdemu - różnie to wychodzi. Pink Anabelle też przewiesza pędy, ale u mnie trzyma ją w ryzach taka obręcz i kwiaty pięknie stoją do góry. Zresztą sama zobacz

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Teresko (terlica)! A ja mogę brać trawnika ile chce :D Nie ma u mnie nikogo, kto by uważał, że trawnik musi być duży, a nawet - by w ogóle musiał być. Więc zazdrość jest jak najbardziej na miejscu... Tym razem dla Ciebie mam różę. Nie wiadomo jak się nazywa, bo to prezent. Ale zapowiada się całkiem całkiem.

Obrazek

Teresko (tesia39)! Widzę, że zapadłaś na ciężką chorobę .... różyczkę. Więc może jakaś inna - Kosmos

Obrazek

Judyta (judyta)! Praca byłą mordercza, szczególnie na początku. Moja Mama ciągle powtarzała, że to nie sa prace dla kobiety. Ale co zrobić, jak jestem jak dziecko "ja sama" :;230 Fajnie, że wstąpiłaś. Zgapiaj ile Ci się podoba...Wydaje mi się, że lubisz floksy

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Grażynko (kogra)! Nie wiem dlaczego wszyscy myśleli, że nie mam miejsca... No i masz rację. Już jeszcze 12 liliowców. A reszta? Jeszcze nie wiem. Powoli, ale dam radę. Pomysły mi przychodzą do głowy w trakcie robienia. Dla Ciebie moje róże z serii Haze. Miała być Sweet Haze i Satin Haze, ale chyba tak nie jest...

Obrazek

Obrazek

Kasiu (margenta)! Najważniejsze, że jesteś ;:196 A eukomisowi nóżka rośnie w trakcie, więc się nie martw. Czyli kuszę... To może jeszcze budleja?

Obrazek

Sasanko100! Cieszę się, jeśli Ci się podoba. Niekiedy skromne kwiaty mają wiele uroku, jak np. jarzmianka

Obrazek

Wandziu (wanda7)! Tak to jest, jak wstaje się codziennie o 530. Trudno odwyknąć. Ale dziś wstałam już po 8 ;:oj Dla Ciebie jedna w moich lilii, o której zapomniałam, że ją posadziłam...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Aniu (AniaDS)! Nie przesadzaj... Mój ogród nie jest dokonały, tylko lekko szalony. Jak ja :;230
Różami Ci nie zaimponuje, to może lilia Landini?

Obrazek

Obrazek

Justynko (justi177)! To miłe, co mówisz. Ale faktycznie pierwsze zdjęcie pokazuje jak wiele zostało już zrobione. Cieszę się, że jesteś ;:168 Dla Ciebie pąk clematisa Rooguchi

Obrazek

Mariolu (kropelka)! Dziękuję! To może Princess Diana. Jednak ją mam, tylko pomyliłam miejsca... No i mam kolejne powojniki: Multi Blue, Warszawską Nike i Summer Snow. Czekają na pergole :tan

Obrazek

Majeczko (edukot)! Skrytoczytaczy też lubię ;:162 Ale cieszę się, że się odezwałaś i ... chwalisz. Róża White Cover trafiła do mnie przez przypadek, ale się cieszę, bo jest urocza. Zapłaciłam Ewie Gloriadei o 16 zł za dużo i na szybko musiałam sobie coś wybrać. Ewa chciała mi zwrócić pieniądze, ja wolałam różyczkę

Obrazek

Marysiu (marpa)! Moja Purpurea Plena jest młodziutka, ale już mi się podoba. A zaraziłam się nią na forum... Jak jeżówkami

Obrazek

Jola (jode22)! I ja nie zawsze mam czas, żeby się odezwać. Ale przyznam, że regularnie bywam na Twojej działce. Ostatnio zachwycałam się liliowcami. I ja dokupiłam w tym roku nowe, a zaczęłam od zwykłego rdzawego...

Obrazek

Gosiu (Margo2)! Cos tam na pewno zmieszczę. Werbenę hastatę wysiałam z nasion od Krysi (Christinkrysia) i jestem z siebie bardzo dumna. A Wim's Red to pierwsze hortensja, jaką mam. Jest u mnie kolejny sezon i muszę przyznać, że ona pięknieje z czasem. Hortensji nie mam, ale może rudbekię? Uwielbiam różne jej odmiany. Nie dalej jak wczoraj posadziłam mała sadzonkę maximy.

Obrazek

Lisico! Ale pedanteria męczy pedantkę. Odpocząć w bałaganie nie umiem, a samo układanie, pucowanie itp. męczy :;230 Jest coraz piękniej, a teraz jeszcze pachnie liliami ;:167 Ta pachnie najpiękniej...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

:wit
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 08:01

Post »

Aniu, okropnie podobają mi się twoje poduchy na fotelach ;:180
Patrze i patrze ciagle na nie i te ozdóbki na stole.......... cudnie ;:167
Wpraszam się na kawcie :wink:
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam :-) Renata
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Aniu :wit
Ładnie uchwyciłas motylki,ja tez lubie sie im przygladac i wszystkiemu co fruwa :D
Lilie .liliowce,róże wszystko piekne,i wszystko i ja kocham ;:167 :D
Piękne hortensje sie puszą i zdawać by sie mogło ,że mówią---mu tu teraz królujemy :D
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Aniu okolice tarasow piękne, wpraszam się na kawkę.
Poduchy rewelacyjne, kupione w siecowym P.? CUDOWNE miejsce do wypoczynku.
Właśnie miałam pytać o Pink Anabelle jak z pokładaniem kwiatów....a więc jednak ma taką tendencję?
Awatar użytkownika
Locutus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2010, o 16:48
Kontakt:

Post »

Dzwonki irlandzkie też mam ? ale jeszcze mi nie zakwitły.

Pozdrawiam!
LOKI
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Post »

Aniu ja też mam różyczkę White Cover i jest śliczna prawda, bardzo mi się podoba, szczególnie że mały krzaczek a dosłownie obklejony był kwiatkami ;:215
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”