Kolejne lato w wiejskim ogrodzie
- manenka71
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 28 sty 2011, o 11:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Kolejne lato w wiejskim ogrodzie
zapomniałam sie spytac o cleome
cleome mam tez i moje ma gdzies z 20 cm ,zrobiłam kilka sadzonek i wsadziłam w ziemie le fktycznie jak pisałas u kogoś staneły teraz juz troszke podrosły ,podlewam je rozrobionym krowiencem albo nawozem do kwiatow na zmiane ,
te w doniczce rosnie lepiej ,nie przesadze go zobacze co bedzie ,na razie jest zieloniutkie ale co do nasionek to na pewno nie bedzie miało ,żałuje tylko ze z tych nasionek ktore dostałam ,nie pamietam od kogo ,mogłam zostawic a nie wysiewać wszystkie ale dopiero w maju dowiedzialam sie coś wiecej o cleome że trezba wysiewac je w lutym ,no cóz na przyszłosc będę madrzejsza
cleome mam tez i moje ma gdzies z 20 cm ,zrobiłam kilka sadzonek i wsadziłam w ziemie le fktycznie jak pisałas u kogoś staneły teraz juz troszke podrosły ,podlewam je rozrobionym krowiencem albo nawozem do kwiatow na zmiane ,
te w doniczce rosnie lepiej ,nie przesadze go zobacze co bedzie ,na razie jest zieloniutkie ale co do nasionek to na pewno nie bedzie miało ,żałuje tylko ze z tych nasionek ktore dostałam ,nie pamietam od kogo ,mogłam zostawic a nie wysiewać wszystkie ale dopiero w maju dowiedzialam sie coś wiecej o cleome że trezba wysiewac je w lutym ,no cóz na przyszłosc będę madrzejsza
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Aniu wygląda, że będę miała trochę nasionek to chętnie się podzielę, tylko proszę przypomnij się!
Nie wiem jak teraz wyglądają róże , bo była burza, grad i ściana deszczu
Mariolko
dziękuję!
Marzenko dzisiaj patrzyłam - moja cleome ma pączki i ok. 30 cm, śliczna rozrośnięta więc mam nadzieję na nasionka/ Jak będą to się na pewno podzielę
Nie wiem jak teraz wyglądają róże , bo była burza, grad i ściana deszczu

Mariolko

Marzenko dzisiaj patrzyłam - moja cleome ma pączki i ok. 30 cm, śliczna rozrośnięta więc mam nadzieję na nasionka/ Jak będą to się na pewno podzielę

- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
U nas też była burza, ale na szczęście bez dodatkowych 'atrakcji'. Zaczęło się przed 18stą i przed chwilą przestało kropić. Ale w sumie dobrze, bo solidnie podlało rośliny
Jeśli tylko nie wróci 'pora deszczowa', będzie ok.
Za cleome

Za cleome

- mar33
- Od: 13 mar 2012, o 16:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Marysiu każdy w swoim ogrodzie jest znawcą bo wie gdzie co może rosnąć, u mnie nie chcą rosnąć jednoroczne i do tej pory nie wiem dlaczego
uwielbiam astry ale mają po 5 cm i jednym kwiatku to co to za atrakcja, nasturcja też byle jaka
jedynie lwia paszcze rosną tam gdzie się same zasieją a Twoja Barcarolle jest cudowna
czy u Ciebie padało dzisiaj 

Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Mój wątek personalny
- Maska
- Kontakt:
No to wkleję jeszcze parę skoro już sfotografowałam

Lobelia na wygnaniu!

Pati patrz jak się ładnie zaaklimatyzowała w moim ogródku :o lol:

Aniu moje niebo cały czas rozbłyskuje i grzmi chociaż bez deszczu, ale jak zobaczyłam po południu grad to mnie zmroziło, bo to zjawisko bardzo źle mi się kojarzy. Podobno jutro też ma być taka pogoda i dopiero w niedzielę zapowiadają poprawę. Aniu nie ma sprawy ja się bardzo chętnie dzielę!
Marysiu a ja myślę, że to nie tylko jest u Ciebie bo ja rok temu miałam śliczne astry i cynie, a w tym roku szkoda gadać, albo i szukać! Miałam siane i zbierane i kupowane ale widok taki sam!
Mój ogród co roku mnie zaskakuje

Lobelia na wygnaniu!

Pati patrz jak się ładnie zaaklimatyzowała w moim ogródku :o lol:

Aniu moje niebo cały czas rozbłyskuje i grzmi chociaż bez deszczu, ale jak zobaczyłam po południu grad to mnie zmroziło, bo to zjawisko bardzo źle mi się kojarzy. Podobno jutro też ma być taka pogoda i dopiero w niedzielę zapowiadają poprawę. Aniu nie ma sprawy ja się bardzo chętnie dzielę!
Marysiu a ja myślę, że to nie tylko jest u Ciebie bo ja rok temu miałam śliczne astry i cynie, a w tym roku szkoda gadać, albo i szukać! Miałam siane i zbierane i kupowane ale widok taki sam!
Mój ogród co roku mnie zaskakuje

- pratellina
- 200p
- Od: 23 kwie 2012, o 19:49
- Kontakt:
Marysiu z Twoich zdjęć aż bije słoneczne lato 

- zwkwiat
- Od: 12 lut 2011, o 09:30
Marysiu, jeżeli to do mnie to ta roślina, której zdjęcie tu przedstawiasz to Szkarłatka amerykańka, właśnie przed chwilą wstawiłam u siebie zdjęcie całego łanu, ona w zasadzie jest ozdobna z owoców, tzn, nasienników podobnych do owoców jeżyny.
Natomiast jest też trojeść amerykańska, którą prezentuje wspaniale nasza Misia, owocniki ma podobne do papużek nierozłączek.
Mamy takie same kolory krwawnika.
Natomiast jest też trojeść amerykańska, którą prezentuje wspaniale nasza Misia, owocniki ma podobne do papużek nierozłączek.
Mamy takie same kolory krwawnika.
- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
Mam nadzieję, że za długo padać nie będzie. Dla mnie byłoby już w sam raz
Cudowne masz te krwawniki. Zobaczymy jak moje zakwitną...

Cudowne masz te krwawniki. Zobaczymy jak moje zakwitną...
- mar33
- Od: 13 mar 2012, o 16:35
Piękne krwawniki za to rosną i wynagrodzą brak astrów 

Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Mój wątek personalny
Mój wątek personalny
- robaczek_Poznan
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Marysiu, piękne krwawniki! Moje jeszcze w pączkach..
Widać, ze róże Cię lubią
Widać, ze róże Cię lubią

- Maska
- Kontakt:
Gosiu było słoneczko, ale się zbyło. teraz roślinki schylone niebo rozbłyska i zobaczymy jak będzie jutro! Bo już mnie to wkurza parę dni ładnie i leje i leje....
Tak Zosiu zapraszałam Cię do siebie, tylko pomyliłam nazwy ale dziękuję
- nie wiem skąd ją mam muszę poszukać w listach zakupowych
Krwawniki będą jeszcze przypuszczalnie w dwóch kolorach - zobaczę?
Aniu część krwawników mam od naszego Emila jako rekompensata za rośliny które po zimie ni wyszły, mimo, że w tunelu zadołowane zimowały. Też nie chcę przedłużającego się deszczu
Marysiu astry posieję za rok i mam nadzieję, że krwawniki przetrwają do następnego
Kasiu dziękuję, skoro Ty to mówisz to coś w tym jest, widziałaś Szwedzką Królową? znalazłam ją!
Tak Zosiu zapraszałam Cię do siebie, tylko pomyliłam nazwy ale dziękuję

Aniu część krwawników mam od naszego Emila jako rekompensata za rośliny które po zimie ni wyszły, mimo, że w tunelu zadołowane zimowały. Też nie chcę przedłużającego się deszczu

Marysiu astry posieję za rok i mam nadzieję, że krwawniki przetrwają do następnego

Kasiu dziękuję, skoro Ty to mówisz to coś w tym jest, widziałaś Szwedzką Królową? znalazłam ją!
- robaczek_Poznan
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Widziałam, jest boska! Moja jeszcze nie kwitnie, przetaczniki po sąsiedzku ją onieśmielają....
W sumie trudno jej się dziwić, te Christa mają takie cudne ogony jak syreny.... 

lobelka wylewająca się z koszyczka
super pomysł 

- Maska
- Kontakt:
Kasiu widziałam są śliczne - nie mam takich
to może dlatego moja śmiało kwitnie
Iwonko to lobelka siana przeze mnie

Iwonko to lobelka siana przeze mnie