Ogrodowo u MORANGO cz. 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
MORANGO
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2011, o 00:05
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Ogród południa cz.2

Post »

Jeszcze jedna odsłona koralika

Obrazek

Stara poczciwa babcina malinówka- wysoka owoce do 700g ;:173

Obrazek
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Kasiu , miło Cię widzieć :D
Papryczki fiu , fiu ;:63 Pomidory jak z żurnala , nie widać nawet śladu chorób ;:185
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Miałaś co robić w sezonie, miałaś dziewczyno ;:215 sporo tego było ;:215
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Kochanie jak ja Ci zazdroszczę tych pomidorków ;:138 i takie zadbane bez chwaściorków ;:138
Papryczka smakowita i do tego taka piekna.
Planuj i w tym roku bo smak jest nieoceniony , sama też miałam kilka krzaków pod chmurka i nie żałuję :wit
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kasiu, fajnie że wróciłaś ;:168
Oby 2015 był łaskawszy , spokojny bez dodatkowych atrakcji ;:108 ;:167
Jak tak patrzę na zdjęcia to odnoszę wrażenie , że ogród nie sprawiał Ci problemów . Miałaś piękne pomidorki i papryki ;:215 gdzie wystawiałaś swoje zbiory ?
Pięknie wygląda koralik pomarańczowy , to naprawdę koralik ;:oj ja mam koralika malinowego , wspaniały smak a jak Twój ?
Oczu od zdjęc nie mogę oderwac , swoje mi się przypomniały , zatęskniłam :oops:
Jakieś nowości na ten rok zaplanowałaś ? możesz uchylic rąbka tajemnicy :wink:
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 lis 2006, o 12:35

Post »

Witaj Kasiu jak ty to robisz, że masz takie zdrowe pomidorki? ;:oj A te fotki papryki to z jakiejś wystawy? :lol:
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Awatar użytkownika
MORANGO
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2011, o 00:05
Kontakt:

Post »

tade k- Witam Ciebie Tadziu :) trochę mnie nie było, wiec bedę powoli nadrabiać zaległości :) dziękuję za komplemanty, rzeczywiście pracowity to był rok, papryczki w tym roku wyjątkowo zajmowały mi dużo czasu, ponieważ prowadziłam nie tylko u siebie plantację, ale i doświadczenie w pracy. A pomidorki troskliwie sie nimi opiekowałam :)

Iwonko- to jeszcze nie wszystko, żebyś ty widziala jaką ja miałam plantację papryki i kapusty...w pracy...+ działeczka hihih byłam lekko wyczerpana sezonem :;230

Jadziu- oj u mnie co roku cały tunel pomidorków i papryczek, bez nich nie ma dla mnie lata i działeczki :)

Elu- dziękuję, za tak miłe życzenia, mam nadzieję, że ten rok bedzie dla nas łaskawy i obfity. Kochana moje zbiory wystawiałam w pracy, była to Noc Naukowców, miałam w tym roku bardzo dużo papryki ponieważ prowadziłam badania nad niektórymi odmianami. No a swoje papryczki, zakonserwowałam na zimowe dłygi dni, a teraz jak znalazł :tan Koralik żółty, to odmiana o bardzo małych owocach jak wisnienka, coś w stylu megagroniastego. Napisze na pw :wink:

Aniu- :) Witam pomidorki są uprawiane w foliaku, opryskiwane w pierwszej fazie miedzianem, a potem cały czas monitoruję, przerywam liście, by rośliny mogły oddychać, podlewam gnojówką z żywokostu, no i czasami gadam do nich...taki to mój pomidorowy swiat, a papryczki wystawiałam na Europejskiej Nocy Naukowców :)
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2009, o 12:23
Kontakt:

Post »

Kasiu A ja tą noc przegapiłam, a szkoda. Może w tym roku będę bardziej spostrzegawcza.
Piękne wspomnienie lata, ja też już tęsknię za uprawą i za zapachem lata.
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2011, o 12:31

Post »

Kasiu co roku obiecuję sobie,że będę mieć zadbane warzywo i nigdy mi się nie udaje :roll: Jak ty to robisz?Papryczki przed wysianiem moczysz?Teraz jeszcze mogę wysiać? Jak je wykorzystujesz potem,suszysz?Jarmuż i ja kończę zjadać,jaszcze dwa krzaczki zostały,czyli jedna porcja kotletów :D
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15

Post »

Kasiu , dziękuję pięknie za informacje o papryczkach ;:180 swoją ostrą suszyłam , mroziłam i konserwowałam ale nie samą a z ogórkami ;:108 tak mi smakują że w tym roku zrobię powtórkę ;:65 słodka słabo owocowała , wystarczyło na bieżące potrzeby .
Kiedy siejesz papryki ? ja ostre w lutym .
Awatar użytkownika
KLEO1
1000p
1000p
Od: 12 paź 2011, o 08:36

Post »

Jak to dobrze że wróciłaś na FO. Bez Ciebie i Twoich warzywek jakoś monotonnie było, tylko kwiatki i kwiatki.... :;230 :;230 :;230
No ale wreszcie jesteś i miejmy nadzieję, że nas już nie zaniedbasz. Musimy na Tobie takie postanowienie noworoczne wymusić. A tak w ogóle to apetycznie się zrobiło, chyba pójdę coś przekąsić. ;:306 Te papryczki tak smacznie wyglądają. O pomidorkach nie wspomnę, prawie czuję ich zapach.
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Kasiu piszesz, że byłaś lekko wyczerpana, ale za to humorek dopisuję, przy takiej ilości jest na prawdę dużo pracy ;:215
Awatar użytkownika
oxalis
1000p
1000p
Od: 24 mar 2012, o 00:47

Post »

Kasiu :wit , jak fajnie że wróciłaś ;:138 .
Stoły suto zastawione Twoimi plonami robią wrażenie ;:oj .
Pomidorki wciągają, zresztą papryki też...i jak się raz posmakuje swoich to się wciąż myśli o nowym sezonie.
U mnie miłości strzała poleciała w stronę zielonych, w zeszłym roku do czarnych, więc ten rok będzie kompromisem ;:3 .
Zielone, czarne i trochę czerwonego, no może z odrobinką żółtego :lol: .
Oby ten rok był łaskawy w pogodę dla nas wszystkich, co by zbiory były zadowalające ;:333 .
Parrocja
200p
200p
Od: 10 gru 2014, o 17:59

Post »

Kasiu z wielką przyjemnością przeczytałam Twój wątek.
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Aniu wpisuję się z wielką przyjemnością,pobieżnie jak na razie przewertowałam kilkanaście stron 1 części Twojej przygody z ogrodem i jestem pod wielkim wrażeniem ;:oj
Masz wszystko to co lubię....róże,piwonie,tulipany...warzywka...wspaniale ;:167
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”