Ogród Marii cześć 2
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 kwie 2009, o 21:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Marii cześć 2
MARYSIU......powiem, że chyba wypijemy herbatkę w tym upojnym ogrodzie........na krótko ale bywam blisko Ciebie.....
...a rzeźby jakie mają znaczenie potrafię sobie wyobrazić......
...a rzeźby jakie mają znaczenie potrafię sobie wyobrazić......
Od przybytku głowa nie boli cz.4 Cz.5.aktualna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna
- Sasanka18
- Od: 1 sty 2010, o 19:25
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Sasanka18
- anym
- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Marysiu
kochana, jesteś wspaniała
takie kolorki mi odpowiadają bo mam niebieskie.
Czekam wiosny z niecierpliwością
dziękuję z całego 

Czekam wiosny z niecierpliwością

- agnesik12
- 200p
- Od: 31 sty 2008, o 10:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Marysiu,
Jak zwykle dawka przepięknych fotografii. Mąż robił Ci piękne rzeczy do ogrodu. No i te Twoje róże. Zachwycające. Dobrze mieć taki klimat jak u Ciebie. U mnie budleje co roku wymarzają do ziemi. A już w mroźniejsze zimy to w ogóle wymarzają. Róże pnące aby były pnące trzeba bardzo dokładnie okrywać.
Planuję w tym roku zasadzić różę pienną. Zobaczymy jak przeżyje zimę. Bardzo zaciekawił mnie ten jaśminowiec pnący. Czy on pachnie tak jak jaśmin?
Pozdrawiam
Jak zwykle dawka przepięknych fotografii. Mąż robił Ci piękne rzeczy do ogrodu. No i te Twoje róże. Zachwycające. Dobrze mieć taki klimat jak u Ciebie. U mnie budleje co roku wymarzają do ziemi. A już w mroźniejsze zimy to w ogóle wymarzają. Róże pnące aby były pnące trzeba bardzo dokładnie okrywać.
Planuję w tym roku zasadzić różę pienną. Zobaczymy jak przeżyje zimę. Bardzo zaciekawił mnie ten jaśminowiec pnący. Czy on pachnie tak jak jaśmin?
Pozdrawiam

Agnieszka
- Olusia
- Od: 23 gru 2007, o 21:38
Agnieszko , wtrącę się .....to jest jaśmin nagokwiatowy a nie pnący jaśminowiec.
http://galeria.swiatkwiatow.pl/zdjecie/ ... 8,721.html
http://galeria.swiatkwiatow.pl/zdjecie/ ... 8,721.html
- Sasanka18
angesik12 serdecznie witam
cieszę się,że z przyjemnością spacerujesz po moim ogrodzie
zapraszam na spacerek i herbatkę w cieniu drzew .
Chętnie wpadłabym do Ciebie ale ciągle trzymasz swój ogród w tajemnicy
może, odważysz się na ten krok wiosną a może ja nie umiem Ciebie znaleźć

Dla różo maniaków przedstawiam różę pnąca Hella -piękna czysta biel z żółtymi pręcikami i dużą ilością kwiatów
jest jeszcze młoda ale już wygląda bardzo obiecująco
Pozdrawiam spacerujących
-i zapraszam do spaceru

cieszę się,że z przyjemnością spacerujesz po moim ogrodzie
zapraszam na spacerek i herbatkę w cieniu drzew .
Chętnie wpadłabym do Ciebie ale ciągle trzymasz swój ogród w tajemnicy
może, odważysz się na ten krok wiosną a może ja nie umiem Ciebie znaleźć

Dla różo maniaków przedstawiam różę pnąca Hella -piękna czysta biel z żółtymi pręcikami i dużą ilością kwiatów
jest jeszcze młoda ale już wygląda bardzo obiecująco
Pozdrawiam spacerujących

-
MARYSIU.....to już któraś z kolei wpisana na listę z Twojego ogrodu....HELLA jak tylko się znajdzie w szkółce to na pewno ją kupię......chciałam dwie pnące posadzić przy pergoli, myślałam o białej i czerwonej, a pergola będzie usytuowana przy schodach wychodzących z tarasu do ogrodu.....co Ty mająca doświadczenie z różami i ogrodem dojrzałym o moim zamierzeniu.....
....bo właśnie siedzę i szperam za różami celem dokonania zamówienia....
....bo właśnie siedzę i szperam za różami celem dokonania zamówienia....
- Sasanka18
Krysiu -pnąca Hella jest bardzo piękna ale brdzo biała nie wiem czy nie będzie za duży kontrast
musisz sama zadecydować . Ja przed chwila byłam u Ciebie i podziwiałam ciemiernika
i nie wiem czy wiesz ,że z nasion wysianych ciemiernik kwitnie po 4-5 lat i dlatego w centrach jest taki drogi
oglądam angielskie audycje o ogrodach i właśnie się o tym dowiedziałam
musisz sama zadecydować . Ja przed chwila byłam u Ciebie i podziwiałam ciemiernika
i nie wiem czy wiesz ,że z nasion wysianych ciemiernik kwitnie po 4-5 lat i dlatego w centrach jest taki drogi
oglądam angielskie audycje o ogrodach i właśnie się o tym dowiedziałam
- terlica
- 500p
- Od: 24 mar 2013, o 07:26
Marysiu mam do Ciebie pytanie odnośnie róży Burgundy Iceberg ... jaka ona rośnie na szerokość,bo zamówiłam sobie dwa krzaczki,ale nie wiem czy nie będzie mało w miejscu gdzie planuję je wsadzić. 
znalazłam na HMF ,że 80-100 cm na szerokość,prawda li to?

znalazłam na HMF ,że 80-100 cm na szerokość,prawda li to?
Pozdrawiam-Ewa
-
MARYSIU.....przed chwilką wyszłam z F............ i tak sobie popatrzyłam na tą biel z czerwienią.......na 3-Maja i 11 Listopada flagi bym nie musiała wywieszać
ale sama biel nie może być z obydwu stron, muszę ją czymś przełamać.....
....u mnie na ROD rozsiewają się ciemierniki białe a tych w kolorkach nigdy nie
muszę się dokładniej przyjrzeć....teraz kiedy będę miała część roślin w zasięgu wzroku też łatwiej przypilnować a tak się złożyło, że przesadzając niektóre rośliny jesienią nie zwróciłam uwagi na kolory......teraz przypilnuję....

....u mnie na ROD rozsiewają się ciemierniki białe a tych w kolorkach nigdy nie

- Madziagos
- -Moderator Forum-.
- Od: 10 kwie 2012, o 21:44
Mario,
jestem z rewizytą. Twój ogród jest jednym z najpiękniejszych, jakie widziałam. Róże (nie tylko, ale zwłaszcza) zapierają dech w piersiach (oczywiście mam na myśli ich widok, bo zapach zapewne zwala z nóg), no i te rzeźby...
Gdzieś po drodze widziałam duży krzew hortensji, czy to czasem nie jest Limelight?
jestem z rewizytą. Twój ogród jest jednym z najpiękniejszych, jakie widziałam. Róże (nie tylko, ale zwłaszcza) zapierają dech w piersiach (oczywiście mam na myśli ich widok, bo zapach zapewne zwala z nóg), no i te rzeźby...
Gdzieś po drodze widziałam duży krzew hortensji, czy to czasem nie jest Limelight?
- agnesik12
- 200p
- Od: 31 sty 2008, o 10:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj,
Widzę że oglądam ten sam program. Ja go wczoraj też oglądałam. Dziś o 21 nowy odcinek
Mnie osobiście ciemierniki jakoś nie zachwycają. Kwitną kiedy jeszcze zimno i okropnie i wtedy rzadko kiedy mam ochotę leżeć w trawie i podziwiać ich misterne kwiatuszki .
Hella rzeczywiście bardzo ładna. Taka maksymalnie bielutka. Na HMF podają strefę 5b więc może by można ją wypróbować. Marysiu Ty jej pewnie nie okrywasz?
Mojego ogrodu nie ma na FO bo na razie to nie ma czym się pochwalić. Może za 2-3 sezony. Poza tym chroniczny brak czasu na wszystko!
Pozdrawiam,

Widzę że oglądam ten sam program. Ja go wczoraj też oglądałam. Dziś o 21 nowy odcinek

Hella rzeczywiście bardzo ładna. Taka maksymalnie bielutka. Na HMF podają strefę 5b więc może by można ją wypróbować. Marysiu Ty jej pewnie nie okrywasz?
Mojego ogrodu nie ma na FO bo na razie to nie ma czym się pochwalić. Może za 2-3 sezony. Poza tym chroniczny brak czasu na wszystko!
Pozdrawiam,

Agnieszka
-
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Marysiu, przyszłam do Ciebie z rewizytą i ...nie wiem co pisać.Jestem oczarowana Twoim ogrodem.To niesamowite uczucie oglądać Twój ogród, a co dopiero go zobaczyć na żywo i utonąć w gąszczu pięknego kwiecia i upojnego zapachu. Wszystko, absolutnie wszystko mi się podoba. Nie wypowiadam się o różach,bo wszyscy już powiedzieli to co i ja myślę. Ogród niesamowity
Bardzo podobają mi się głazy z aniołkami, tak jak i tajemnicze głowy, niczym z Wysp Wielkanocnych
Myślę, że budleja zagości w moim ogrodzie, tak jak i pustynniki, pasiasta róża, i więcej róż piennych. A jak Marysiu okrywasz je na zimę? Ja swoje dwie straciłam z powodu niewłaściwego okrycia. W tamtym roku kupiłam przepiekną , kolejną pienną i na zimę ma czapkę z agrowłókniny kilkakrotnie zawiniętą, a na pień dałam okrycie z gąbki ( takiej od rur) no i kopczyk. Pozdrawiam