anym Dziękuję. Dostałam wiosną różne siewki kwiatuszków i już myślałam, że jakiś chwast , a raczej dwa chwasty pielęgnuję
Anna11 Nie potrafię uchwycić prawdziwiej barwy tej dalii, ale dla mnie kolor jest jeszcze ładniejszy jak na foto, wpada w taki pomarańczowy, a nie różowy jak na zdjęciu. Jest najładniejsza i formą i barwą. Podobny kolor ma moja mini różyczka i też nigdy nie zrobiłam jej realnego foto
Co do PW, to jakbyś mogła to nie edytuj. Bardzo ciekawy tekst.
Constancja ... ta dalijka o której mowa wyżej, to od Ciebie

Tak sobie pomyślałam, że może wiosną wysłać Ci bulwkę, bo jest na prawdę śliczna. Mogłabym też podsyłać Ci callę, bo mocno się rozrosła

Czyli ja przechowuje a potem razem uprawiamy
Misiu a ja tak się zastanawiam, po co kłącza przechowywać, skoro siewki mam ładniejsze niż te z kłączy

i praktycznie razem mi kwitną.
A co do dalii... nigdy za nimi nie przepadałam, ale w zeszłym roku dostałam bulwki miniaturek, w tym roku kilka sadzonek miniaturek i już wiem, że miniaturowe dalie będą w moim ogródku co roku. Wysoka mam jedną i jak będzie tą którą widziałam w tamtym roku, (olbrzymi żółty pompon... cudo) to jako jedyna też pozostanie. Nie lubię wysokich dalii ale dla tej zrobię wyjątek.