Mój ogród- nie tylko lawenda.

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Gayaruthiel
200p
200p
Od: 25 kwie 2008, o 17:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Re: Mój ogród- nie tylko lawenda.

Post »

Jestem zachwycona twoim ogrodem, jest taki bujny i roznorodny :)
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p
Od: 22 sty 2012, o 19:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Lawędo kolorem Coral sanset zadziwia wiem bo też ją mam dziś prawie po tygodniu jest w kolorku białym
Kolekcja irysów bardzo ładna warto mieć chociaż po małej kepce ale każdego kolorku
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
Awatar użytkownika
Esterka
100p
100p
Od: 12 maja 2011, o 11:46

Post »

Śliczny kawałek ogrodu i pięknie ujęty na zdjęciach i sad już taki "dojrzały". Zostawiam swój wpis, żeby od czasu do czasu podglądać zmiany.
Pozdrawiam serdecznie :) Gośka
Nasz ogrodowy plac budowy
"Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los." Oscar Wilde
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38

Post »

Ula, faktycznie bardzo lubię czosnki :D Ale jeszcze bardziej piwonie ;:167 Miss America zwiewna i delikatna, a Coral Sunset bardzo oryginalna ;:108 Kilka razy już zwróciłam na nią uwagę w sklepach internetowych. Nie zdecydowałam się na zakup bo bałam się, że kolor jest zbyt żarówiasty :(
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Ula Piwonia Miss Amerika jest piękna, a ta koralowa ciekawy kolor, wydaje mi się, że ją także zamówiłam. Ta pomyłkowa także śliczna, ;:138 ostatnio strasznie lubię piwonie. :)
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p
Od: 22 sty 2012, o 19:30

Post »

Ulu twój ogród tętni kolorami uwielbiam takie ogrody gdzie można sadzić roślinki aby uzyskać takie plamy kolorystyczne
ja muszę się z tym ograniczać
irysy bardzo ładne a piwonie cudo
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
lawenda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 mar 2007, o 19:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Zenku, może jakiegoś iglaka wyrzucić i zrobić miejsce na piwonie? :) Ja do iglaków nie mogę się zbliżać, małżonek mi zakazał :wink: Sad mam, a jakże, ale wstęp ograniczony, z powodu złego stanu użytkowania :oops:

Gayaruthiel, witam po raz pierwszy chyba i zapraszam serdecznie, dziękuje za miłe słowo :)

usa1276 - Ula, widziałam Twoją Coral Sunset :) mamy po jednym kwiatku, już wiem jak się przebarwia, ciekawa jestem jak to wygląda w dużej kępie z wieloma kwiatami w różnych odcieniach :) Nowe odmiany irysów słabo mi przyrastają, zauważyłaś to samo u siebie?

Esterko, witaj :wit Zmiany zachodzą u mnie niestety bardzo powoli, ale zaglądaj proszę, to niezły doping dla mnie

Elwi, kupuj śmiało tę piwonię, ja jestem w niej zakochana :) Niezwykły kolor jak na piwonię i wcale nie jest żarówiasty, uwierz mi. Co ciekawe, to kolor przebarwia się, jaśnieje z każdym dniem aż w końcu staje się kremowy, kiepskie zdjęcie ale takie tylko mam

Coral Sunset pod koniec kwitnienia
Obrazek

Coral Charm, bardziej w różowym odcieniu
Obrazek

Teresko, Coral Sunset masz, widziałam :) I tak przez całe lato, co kwitnie to kusi :) a ogrody nie z gumy

Ula, nie mam dużo roślin, więc robię duże kępy żeby było je widać ;:3

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Ula piwonia Coral Sunset pod koniec kwitnienia robi się taka kremowa?
A moja to nie była Coral Charm, gdyż taką zamawiałam?
lawenda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Coral Charm masz w takim razie, wiedziałam, że któraś z tych :wink: Tak, Twoja bardziej różowa była, ale obie są śliczne, ja już się rozglądam za następnymi ;:oj
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38

Post »

Ja już nic nie rozumiem Obrazek... Która jest Coral Sunset a która Coral Charm? I która się wybarwia do kremu??? Obrazek
lawenda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Coral Sunset pod koniec kwitnienia jest jaśniutka, jak na pierwszym zdjęciu ;:oj
Awatar użytkownika
Daria_Eliza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lut 2013, o 01:30

Post »

Ja też jedną koralową odmianę kupiłam niedawno, taką małą "marchewkę" dostałam, że pewnie dopiero za 3 lata zakwitnie.

Ciekawie się przebarwia ta Twoja.

W ogóle Twoje kwiaty mają piękne tło z tych dorodnych iglaków i reszty drzew. Bardzo ładnie są dzięki temu wyeksponowane. Zazdroszczę, tak pozytywnie. ;:3
Gayaruthiel
200p
200p
Od: 25 kwie 2008, o 17:39
Kontakt:

Post »

Nie wiem, jak pisac, zeby sie nie powtarzac w kolko, ze twoj ogrod jest zachwycajacy :D
Awatar użytkownika
drozd
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2009, o 21:12

Post »

Ula. Rododendrony to Twój nowy nabytek? Kolory wyraziste. Ładnie będą wyglądać w śród zieleni. U mnie za dobra ziemia. Nie sprzyja kwasolubnym roślinom. Azalie są bardziej tolerancyjne co do podłoża ale też będą wdzięczne za kwaśną glebę. Mam jedno i drugie ale odnoszę takie wrażenie,że ich męczę. Niby kwitną ale ale słabo się rozbudowują i takie anemiczne.
Miłego weekendu ;:3
Pozdrawiamy. Krystyna i Janusz
lawenda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzisiaj udało mi się popracować kilka godzin w ogrodzie, wylałam resztę gnojówki z pokrzyw na pomidorki, Ewcia jeśli tu zajrzysz to ;:196
Polałam też mszyce, na koperku, na buraczkach i na bobie, zawsze to lepsze niż chemia. Zrobiłam też zdjęcia, zuch jestem :) Pracowałam do 21:00

Dario, cieszę się że zaglądasz :) wszystko bardzo szybko rośnie, za 3-4 lata i Twoje zielone podrosną. Ja Tobie mogę pozazdrościć tego, że sama decydujesz gdzie sadzisz i co sadzisz. U mnie ogród już wiekowy, a ja zaczynam robić się sentymentalna i szkoda mi ruszyć niektórych nietrafionych nasadzeń, a przydałoby się trochę odmłodzić ogród... Obie koralowe piwonie przebarwiły się na jasny kolor

Obrazek

Obrazek

Gayaruthiel, witaj :wit Nie wierz zdjęciom, ogród jest taki sobie, nic ciekawego, ale kwitnie sporo i jest kolorowo. Lubisz goździki?

Obrazek

Obrazek

Janusz, rododendrony kupiłam w tym roku, więc kwitły bardzo ładnie. Mam miejsce kwaśne i cieniste pod sosnami, kupiłam torf, korę i posadziłam, czasem mogę podlać. Jeśli w przyszłym roku zakwitną tak samo ładnie, to może skuszę się na jeszcze kilka. Nie chce mi się wierzyć że u Ciebie słabo rosną. Kwitnie jeszcze jeden rh i dziwnie go oglądać kiedy kwitnie już coraz więcej róż. Słoneczka i ja życzę ;:3

Obrazek

Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”