JacekP - Jacku tu nie ma się z czego śmiać bo potrzeby fizjologiczne w pewnym wieku nie mogą czekać ...

Przywarła do deski sedesowej i rób co chcesz .... przez te zwierzaki wszelakiej maści nawet chemii nie mogę użyć do czyszczenia aby im nie zaszkodziło ...
W tym roku to ona tam często bywa a ogólnie nazwałam ja "ciekawskie jajo " bo wszędzie jest gdy tylko cos sie dzieje ...

w sobotę sciełam dziurawiec do suszenia, położyłam na trawę a ona już przydreptała do mnie.
Przyniosłam miskę aby umyć wyrwane rzodkiewki i kto pierwszy był w misce ... ???
oczywiście "ciekawska żaba"
A tutaj tez musiała sprawdzić jak się na ściereczce siedzi

Kurcze ... kręci sie pod nogami i muszę patrzeć gdzie stawiam stopy aby nie uszkodzić - ot trafiło mi sie towarzystwo ... nie ma co... śmiać się czy płakać ???
Współczuję z powodu nadmiaru wody, u nas mniej pada więc jest normalnie ale wiem co znaczy wysoki poziom wód gruntowych i patrzeć jak rośliny padają jedne po drugich.
Locutus - Jureczku witaj w dalekim świecie.
Mówisz,że kotom trzeba zmienić menu - czemu nie, może te komary i smaczne ale ogólnie koty leniwe teraz i chyba wiecznie głodne by chodziły ...

Musisz wymyślić inny sposób na te komary - bardzo współczuje bo ja tez ich nienawidzę. całe szczęście, że u nas mniej .
W imieniu ostróżek i innych kwiatów dziękuję za miłe słowa a skoro zakochałeś się w wonnicy piżmowce to zaprezentuję ja w kolejnym sobotnim spotkaniu.
Była nad stawem na kwiatach tawułki Arendsa
Jak zaczeła iśc z mojej dłoni w kierunku przedramienia to jakoś tak dziwnie mi było ... trochę drapiące ma te odnóża no i te czułki .... ogromniaste.
semper - Jurek kolejny miły gość. Witam i zapraszam w wolnych chwilach do mnie na spacerek. mam nadzieje,że zawsze coś ciekawego znajdziesz dla siebie a za pomoc wielkie

takasobie - Miłko ważne ,że ostróżki juz są w Twym ogrodzie i razem z innym tworzą swojskie klimaty. Tego typu byliny potrzebuja czasu aby wyrosną na ogromne kępy. Moje w większości ok 2 metrów a niektóre i więcej , dlatego ciężko zrobić zbliżenie kwiatom.
tak tak ... koniecznie zaznacz choć białe bez względu na kolor kropek i tak pewnie z czasem sie wymieszają.
TerDob - Teresko ostrózki faktycznie każdego roku mam wysokie ale naparstnice wiosną przesadzałam a były dość małe sadzonki i niezbyt wysokie urosły.
marpa - Maryniu moje w pełni kwitnienia ale ja też wycinam co roku i zawsze pięknie zakwitają czyli warto.
anym - Aniu witam i dziękuję.