Mój mały, piękny świat

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 08:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój mały, piękny świat

Post »

Dosiu, i jak dzisiejsza sytuacja w ogrodzie? Woda jeszcze stoi?
Mam nadzieje, że roślinki na tym nie ucierpią ;:168
Zwierzaki masz słodziaste, wymiziaj prosze za uszkiem ;:108
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam :-) Renata
Awatar użytkownika
Amara
1000p
1000p
Od: 13 maja 2013, o 19:07

Post »

Witaj Dosiu :wit
tak tak mieszkam nad morzem a dokładnie 150m od wejścia na plaże ;:215
a działeczka "chodzi mi po głowie" ;:224
Awatar użytkownika
Wroblica
200p
200p
Od: 10 lis 2009, o 14:31

Post »

:wit
Strasznie wygląda ogród tak zalany wodą, mam nadzieję że wsiąka to powoli. Obawiam się chorób grzybowych w tym roku...musimy mieć rękę na pulsie. A może już zapobiegawczo czymś psikać?
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dobrosiu, mam nadzieję, że ogród zdążył obeschnąć i cieszysz się jego pięknem...
Tu pod Wawą mieliśmy popołudnie z burzami i sporymi opadami, ale to nic - stolica jest prawdziwie zalana... wyłączone 4 stacje metra i wyłączona z ruchu Trasa Toruńska.
Tak rzadko pogoda nas w tym roku rozpieszcza...
Mam nadzieję, że lato będzie już ładne. Deszczu spadło u nas tyle, co przez cały rok...
Pozdrawiam zycząc dobrej niedzieli!
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Dosiu przykro patrzeć na zdjęcia zalanego ogrodu. Niestety na aurę nie ma rady. W-wa płynie chyba pierwszy raz aż tak bardzo ;:202 Współczuję zalanego ogrodu. Wracając do pytania o cięcie brzózki, to zdecydowanie ciąć ;:333 Ja swoją tnę kilka razy w sezonie.
Pozdrawiam, trzymając kciuki za szybkie obeschnięcie terenu.
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Jak tam sytuacja wodna w ogrodzie? Wsiąkło?
fiwonka

Post »

Jak tam sytuacja ogródkowa? Woda jeszcze stoi? To jest straszne, człowiek dba, chucha i dmucha żeby wszystko pięknie wyglądało, a tu natura robi swoje :(
Awatar użytkownika
Dobrosia
200p
200p
Od: 1 cze 2013, o 13:58

Post »

Witaj Reniu, woda już opadła, pozostały tylko brudne od piachu rabaty i ścieżki. Rośliny wyglądają na całe. A moje zwierzaki uwielbiam, są przesłodkie. Chodzą za mną krok w krok, wtulają się we mnie przy każdej okazji i bawią się razem tak słodko jak kociaki. Każde jest inne. Jamnik jest bardzo towarzyski ale ma trochę wredny charakter ? podobno ta rasa już tak ma a Funia, jako pies przygarnięty odwdzięcza się nam poprzez przynoszenie nam upolowanych na działce padalców, jaszczurek, myszy. Kiedyś musiała być źle traktowana ponieważ boi się większej ilości ludzi oraz gwałtownych ruchów. Jak przychodzą goście to woli się usunąć w najdalszy kąt domu.

Funia z myszką - próbowałam ją odciągnąć od tej myszki ale... niestety :(
Obrazek

Amaro ? zazdroszczę tego morza. Ja uwielbiam polskie wybrzeże, mam wielki sentyment do Niechorza.

Masz rację Elu, przydałoby się spryskać na grzybowe. Ale dzisiaj tak mi się nie chce? ;) Widziałam, że naleweczkę chcesz robić z jagody. No, no? Już mi ślinka leci. Ja w tym roku też muszę zrobić jakieś owocowe naleweczki, bo przez tą długą zimę wszystko wykończyłam ;:304

Aga, Madziu - oglądam właśnie w tv co się stało w Warszawie. Szok. Samochody w całości zalane. Co to się dzieję z tą aurą w tym roku! Kiedyś, jakieś 20 lat temu ucząc się zagadnień ekologicznych na egzaminy na studia oglądałam taki film dotyczący efektu cieplarnianego. Były to spreparowane wiadomości z przyszłości, może mniej więcej z naszych lat obecnych. Były tam pokazane anomalia pogodowe, jakieś trąby powietrzne, ulewne deszcze, nagły śnieg ? wszystko w miejscach gdzie wcześniej te zjawiska występowały sporadycznie. Pamiętam, że wówczas odbywała się jakaś międzynarodowa konwencja o ograniczeniu emisji CO2 i innych gazów cieplarnianych. Chcieli podpisać ją wszyscy ale? nie zgodzili się amerykanie, bo bardzo podrożyło by im to koszty produkcji przemysłowej. No to wtedy również Chiny zrezygnowały, no i wszystko wzięło w łeb. Wiem, że później takie porozumienie podpisano ale? może na zmiany było już za późno?

Madziu, brzózka ucięta. Dzięki za radę! Teraz wygląda o wiele, wiele lepiej.

Aguś i Iwonko. Dzięki za troskę. Woda wsiąkła. Tak jak pisałam Reni ? pozostały tylko brudne ścieżki i rabaty ale roślinki wyglądają na zdrowe. Mam tylko problem z zejściem wody z domu :( Za dużo wody w gruncie! Oczyszczalnia nie przyjmuje wody z domu tylko zbiera tą z gruntu!!! Załamka normalnie.

Byłam dzisiaj w Poznaniu i przy okazji odebrałam róże z Rosarium!!! Znowu mam róże!!!! I już pachnie w ogrodzie!!! ;:138
Awatar użytkownika
Dobrosia
200p
200p

Post »

Kilka moich nowych nabytków.
rabatowa Heidi Klum - przepięknie wygląda i rewelacyjnie pachnie.
Obrazek

nostalgiczna Bernstein Rose:
Obrazek

rabatowa Arthur Bell:
Obrazek
janinka-n
200p
200p
Od: 20 lut 2013, o 19:18

Post »

Witaj Dosiu. Cudowny masz ogród,śliczne rośliny.Niesamowite jest to ,że można sobie spędzać czas w takich uroczych miejscach.A pieski są
świetne,nawet jak rozrabiają.Pozdrawiam .Janka
Awatar użytkownika
Dobrosia
200p
200p

Post »

Witaj Janko! To prawda, wielką przyjemność sprawia mi spędzanie czasu w moim ogrodzie. Cieszę się roślinami ale nie tylko. Dla mnie to wielka frajda móc podglądać zwierzęta, np. mam budki lęgowe dla ptaków i czekam na maleństwa :D
A dzisiaj znalazłam gniazdo pełne małych pajączków. A kiedyś ich nienawidziłam :wit
Obrazek
Awatar użytkownika
Amara
1000p
1000p
Od: 13 maja 2013, o 19:07

Post »

Dosiu ten "sentyment" jest niedaleko mnie :wink: a foteczka psiaka super a róże hmmm szkoda,
że zapachu nie można przesłać 8-)
Awatar użytkownika
dusza001
200p
200p
Od: 6 lis 2012, o 23:59

Post »

:shock: pająki ;:202 ja to się ich boje panicznie raz narobiłam tyle wrzasku ze sąsiada sprowadziłam na ogród był na bosaka bo butów nie zdążył załóżyć :? obym nie natrafiła na giganta w tym roku
Jeśli któregoś dnia ktoś zarzuci Ci, że Twoja praca nie jest profesjonalna, powiedz sobie, że Arkę Noego zbudowali amatorzy a Titanica profesjonaliści...
Jestem Ania Witam serdecznie i zapraszam
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Dobrosiu, różyczki piękne, niech dobrze rosną. Sierściowa część twojej rodzinki jest cudowna ;:167 . Ja generalnie jestem animalsem i kocham wszystkie zwierzaki. Przegubowiec z butem wymiata ;:172.
Mnie pajączki nie przeszkadzają, chyba że takie grubasy czarne-tych się boję, ale gniazd też nie ruszam. U mnie wykluwały się tuż przy drzwiach tarasowych, w tym roku jednak ich nie widzę.
Awatar użytkownika
E-mienta
500p
500p
Od: 21 mar 2011, o 18:22

Post »

Witaj Dosiu
Przyleciałam z watku Aage i jestem zachwycona Twoim ogrodem!
Ło Matko takie kamiory z gruntu sobie wykopywać toż to czysty zysk.
Ja każdego kamyczka musiałam kupić lub samemu z gór i morza przyciągnąć.
Masz doskonałe wyczucie koloru i kształtu, ale jak czytałam dochodziłas do tego przez jakiś czas.
Świetnie, że zdecydowałaś się na za,łożenie wątku - oglądanie Twoich włości to prawdziwa przyjemność.
Pozdrawiam Ewa
Spis treści, Życie po życiu - 2014 - Aktualny
"Ludzie posłuszni żyją, aby spełniać oczekiwania innych. Nieposłuszni realizują swoje marzenia..."
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”