Moja rabatka2- perdii

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
perdii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 mar 2006, o 16:35
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moja rabatka2- perdii

Post »

Udało się ściągnąć zdjęcie tej szklarni co chce kupić żeby wymienić starą małą.

Obrazek
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

U mnie też siąpi. Zachmurzyło się i wyraźnie ochłodziło, było to już bardzo potrzebne. Jeśli popada cały dzień, może wreszcie przestanie być tak sucho. Dla mnie będzie to dzień wypoczynku :D
Piękna szklarnia :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
perdii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wiesz Ewo deszcz potrzebny ale dlaczego jak ja jestem w końcu na wsi i mogłabym coś zrobić ;:145
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tak właśnie pomyślałam-dla mnie miły odpoczynek (bo dawno nie było :wink:), a dla Ciebie pech, bo niewiele zrobisz.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Jagusia
1000p
1000p
Od: 24 lis 2007, o 18:02
Kontakt:

Post »

Gosiu :)
Robiłam porządki w wiadomościach i natknęłam się na twoją... przybiegłam spytać jak Twoje siewki azalii pontyjskiej. Mnie się udało.... Halinka ["Eukomis"] trafiła u siebie na targu i mi kupiła - dorodny krzak za niewielkie pieniądze -18zł - to w dodatku ostatnia sztuka.
Jestem pod wrażeniem twojego warzywniaka - chociaż w jednym jesteśmy zgodne - ja tez posadziłam 70 papryk i wcale nie uważam żeby to było dużo.
Piękne odmiany bzów masz... reszty nie widziałam, bo oglądałam tylko ten wątek... na poprzedni nie mam czasu, ale myślę że w tym sezonie pochodzę sobie po twoim ogrodzie :)
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

Gosiu nie dziwię się mężowi że tak mu się spodobał bieluń zwany też "Anielska trąba" jak byś była zainteresowana to chętnie podeślę Ci szczepki mam cztery kolory. Moje to już takie trochę drzewa ale na jesień mocno je ścinam żeby było lżej przetransportować do piwnicy gdzie zimują.
U nas dzisiaj zimno i pochmurno a wczoraj popadał taki dosyć rzęsisty deszczyk, dobrze że obyło się bez burzy i gradobicia bo to co pokazują w wiadomościach to koszmar.
Dzisiaj mam dzień lenistwa , jeszcze muszę wyprasować i powiesić firankę na klatce schodowej i to by było na tyle sprzątania po malowaniu.
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15

Post »

Gosiu masz ładną magnolię , gdyby tak jeszcze odważyła się zakwitnąć było by super . Stawiasz foliak i do tego szklarenę ;:oj na co przeznaczasz jedno i drugie ?
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 10:12
Kontakt:

Post »

perdii pisze:Udało się ściągnąć zdjęcie tej szklarni co chce kupić żeby wymienić starą małą.

Obrazek
Gosiu, ta szklarnia musi być masakrycznie droga, ale jest super, a starej nie da się reanimować i jakoś odnowić?
U nas zimno, wróciłam niedawno z wyjazdu i NIC mi się nie chce, a że dzisiaj mam święto, więc będę sobie drinkować, kawować, czekoladować i zaglądać do forumkowych ogrodów :D
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Gosiu ciekawa ta szklarnia, o ile dobrze widzę nie ma szyb tylko folię. Jestem ciekawa jak zda egzamin, chociaż jeśli to folia to na zimę można ściągnąć.
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
perdii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziękuję Wszystkim za odwiedzinki :D
Ewuś na szczęście nie padało tylko było bardzo zimno, ale to nie przeszkadzało w pracy :D Na szczęście na wsi mam ubrania więc ubrałam się jakby była wczesna wiosna i mogłam pracować :heja
Jagusia moje nasionka wykiełkowały, ale niestety podczas mojej nieobecności teściowa zapomniała podlać i po siewkach ;:145 Tak więc dalej nie mam azali. Dobra Dziewczyna z forum przysłała mi patyczki i staram się je ukorzenić. Jak mi się uda to będę najszczęśliwszą posiadaczka azali pontyjskiej :heja
jola1 dziękuję za propozycję, ale nie mam gdzie przetrzymywać przez zimę roślinek.Ja będę miała wielkie lenistwo po powrocie ze wsi.
tija Szklarnię mam starą 4x3 w tym roku postawiliśmy tunel 3x6 w starej szklarni mam papryki w tunelu będą pomidory,melon i arbuz
danutab do tej szklarni ja się przymierzam bo tunel który kupiliśmy chyba długo nie "pociągnie" Nie jesteśmy nim zachwyceni :(
Iwonko życzę Ci więc wielkiego świętowania ;:196 Na twoja prośbę zdjęcia "porażki" mojego M

Obrazek
Obrazek
Obrazek

kawałek mojego 6 letniego lasku

Obrazek

Widok z mojej ulubionej ławeczki na wprost za cyprysami jest dalsza część lasku Trawa jeszcze nie skoszona dopiero kolo domu M skosił
Obrazek
Widok po prawej stronie
Obrazek

Widok z lewej
Obrazek

Siedząc na tej ławeczce mam pełny relaks :D
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 10:12
Kontakt:

Post »

Gosiu to nie jest żadna porażka, masz fajnie naciągnięta folię, moja po trzech latach powiewa na wietrze jak balon :wink: , najgorzej jest na zawiasach, najszybciej się przeciera, niech Ci ten tunel jak najdłużej służy. Może gdybyśmy ściągali folię na zimę to by dłużej posłużyła, ale zakładać co wiosnę od nowa folię na tą półokrągłą konstrukcję nie bardzo nam się podobało.
perdii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja też nie będę swojej ściągać :D Też mi się nie chce i tak się nasłuchałam narzekań męża :;230 Nie mam ochoty co wiosnę słychać jego narzekań :;230
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mój M się zbuntował i zapowiedział, że folii nie będzie. Żegnaj papryko :(
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

perdii pisze:Udało się ściągnąć zdjęcie tej szklarni co chce kupić żeby wymienić starą małą.

Obrazek
Bardzo zgrabnie wygląda - jakie ma rozmiary ?
Czemu w handlu nie ma w nazwie innego określenia niz szklarnia mimo,że pokryta jest folią - dziwne prawda?
Też kupiłam ale mniejszą - niecałe 150 cm na 150 a wys. prawie 200 cm
W środku po obu stronach pułki na 2 kondygnacjach - świetna jest i mam wreszcie wszystkie doniczki w jednym miejscu. Folia chyba czymś wzmacniana i ma taki wzór zielonej krateczki , który świetnie cieniuje.
Piekny, kolorowy i zadbany masz swój mały raj na wsi - szkoda,że nie pod ręką bo jednak to juz wyprawa podobnie jak ja ( 2,5 km) a Ty ?
perdii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewo to szkoda że nie będziesz miała foliaka.Każdy na szczęście robi jak uważa za potrzebne.
Krysiu ten szklarnio-foliak ma szer 2,30x3,80 wysokość w najwyższym miejscu 2,20 Do swojego raju mam 60km.Czekam na emeryturę męża i w końcu przeprowadzę się na wieś. Wtedy praca będzie na bieżąco.Będe miała czas na spokojne cieszenie się swoimi roślinkami.Teraz to jest tak że w niektórych częściach "moich włości" nie byłam od dłuższego czasu np w lasku. :;230
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”