Niby wiejski ogródek

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Kriss1515
1000p
1000p
Od: 15 cze 2012, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Niby wiejski ogródek

Post »

Jeśli lubisz jakiś "nowoczesny" styl to może się spodobać.
Awatar użytkownika
Kriss1515
1000p
1000p

Post »

No to lecimy ze zdjęciami ze skansenu. ;:167
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Tam było pięknie. ;:167 Stwierdziłem, że albo tam zamieszkam albo zacznę pracować. :D

No i jedyny ciekawy punkt w ogrodzie botanicznym.
Obrazek

A teraz lecę na ogródek. Pogoda piękna. ;:3 Życzę wszystkim miłego dnia. :wit
jarzebinka82
200p
200p
Od: 10 lip 2012, o 16:34
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Hejka :D ! Nie mam żadnych naparstnic ani fuksji, więc póki co nie jestem wybredna w wyborze kolorów :wink: . Jakiekolwiek przyjmę z otwartymi ramionami :lol: . Zazdroszczę wycieczki do Majdanka, ja dotarłam na razie tylko do Auschwitz-Birkenau i Stuthof. Mogłabym prosić jakieś fotki z Majdanka? Ja narobiłam mnóstwo w Auschwitz, przeniosłam na kom, nie przegrałam na płytkę :evil: ;:14 , kom padła i zdjęcia przepadły :cry: . Muszę powtórzyć wycieczkę, ale czekam aż córcia podrośnie, żeby cokolwiek z tego zrozumiała i zapamiętała :wink: . Pozdrawiam!
Awatar użytkownika
Rewi
1000p
1000p
Od: 17 lip 2012, o 11:50
Kontakt:

Post »

Wspaniałe zdjęcia ;:167 Uwielbiam takie wiejskie klimaty ;:170 dlatego teraz do ogródka sprowadzam wszystkie rośliny z łąk, pól, lasów. Cisza i ta zieleń po prostu bajka ;:167

Czyli botaniczny nic się nie zmienił od ostatniej mojej wizyty ;:306 Faktycznie nie zachwyca ;:108
Zapraszam serdecznie służę pomocą, pozdrawiam Ewa! ;)
Pomysł na ogród-projekty do wykorzystania!,
Ogród rewii cz.III !
perdii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 mar 2006, o 16:35

Post »

Zdjęcia roślin i ze skansenu super Łubiny masz imponujące.Ogórki ;:oj A ja ze swojego się cieszyłam który wygląda jak długopis z najniższej półki :;230
Awatar użytkownika
Kriss1515
1000p
1000p

Post »

jarzebinka82 Po nasiona się przypomnij trochę później a tymczasem mogę Ci wysłać kilka gałązek fuksji do ukorzenienia. :wink: Niestety nie mam żadnych zdjęć. ;:131 Było to dla mnie zbyt straszne, nawet nie myślałem o zdjęciach. Też miałem tak ze zdjęciami. :evil:

Rewi To tak jak ja. ;:306 Wszystkie bławatki, rumianki itp. No tak, nic ciekawego.

perdii Ładne były, teraz już przekwitły. Szkoda tylko, że tak mało nasion się zapowiada. Może jeszcze podrośnie. ;:306

U mnie coś dziś pochmurno.
lawenda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 mar 2007, o 19:33

Post »

Pięknie pokazałeś skansen, ale muszę wziąć w obronę Ogród Botaniczny w Lublinie, jeśli coś jest rozkopane to pewnie tylko dlatego, żeby zrobić jakieś prace modernizacyjne. Nie byłam jeszcze w tym roku, ale bywam czasem i uważam że mamy bardzo ładny ogród.
A teraz pochwały dla Ciebie za to co robisz, jestem pełna podziwu i już zazdroszczę ogrodu jaki będziesz miał, też lubię wiejskie ogrody i babcine kwiaty, łubiny niestety nie chcą u mnie rosnąć
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Zdjęcia ze skansenu bardzo ładne, te chałupki, płotki, kwiatki i ta pierzyna na płocie ;:306
i piwonie piękne! może mają jeszcze coś co kwitnie w innej porze :?:
Awatar użytkownika
Kriss1515
1000p
1000p

Post »

lawenda Witam. :wit Może i masz racje. Wiesz ja tam byłem pierwszy raz i nie za bardzo się orientowałem. ;:306 Dziękuję Ci za miłe słowa. ;:168 Czym to może być spowodowane..?

Maska Mógłbym tam zostać. ;:173 Może, nie wiem. :wink:
lawenda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 mar 2007, o 19:33

Post »

pytasz o łubiny? myslę ze mam za cięzką ziemię, one lubią trochę lżejszą, piasku trochę trzeba dodać przy sadzeniu, może kiedyś jeszcze spróbuję
Awatar użytkownika
Kriss1515
1000p
1000p

Post »

Tak. Nawet nie wiedziałem. ;:306 Posiałem , urosło i się cieszę. Ale nie wszystkie rośliny siane wprost do gruntu mi wschodzą.
Awatar użytkownika
becia123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 wrz 2012, o 18:21

Post »

Jakbym widziała Muzeum wsi mazowieckiej w Sierpcu z tym wiatrakiem młynem i wiejskimi chatami ogródkami .Pięknie :D ;:138
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p
Od: 15 maja 2013, o 09:59

Post »

Skansen wspaniały! Az się chce dłubać w tych rabatkach i patrzeć, jak rosną i kwitną te kolorowe ślicznotki. :) Kiedyś odwiedziłam Ciechanowiec (Muzeum Rolnictwa) i niektóre zakątki, wypisz-wymaluj, jak na Twoich zdjęciach. Bardzo lubię odwiedziny w Uroczysku Zaborek k. Janowa Podl. Tam po raz pierwszy zetknęłam się z twórczością Bazylego Albiczuka i jego filozofią na temat roślin.
Obrazek Obrazek
Zuzanna Ten, kto się śmieje, ten ma nadzieję :) Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj
moje wątki miastowe i wiejskie
Awatar użytkownika
Kriss1515
1000p
1000p

Post »

becia123 Czyli jest podobnie. A byłaś? :D

zuzanna2418 Oj tak. :D Muzeum rolnictwa, tam też musi być ciekawie. :wink: Zdjęcia bardzo ładne, ja chciałbym zobaczyć lubelski skansen jak będą kwitły malwy. ;:173
Awatar użytkownika
przemo1669
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 cze 2011, o 11:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

:wit dawno mnie tu nie było a widzę, że tu takie super rośliny i nawet podróż do skansenu była ;:3
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”