Teresko: wczoraj dokupiłam do tawułek kolejny
kontraścik - dwa floksy szydlaste

Jakie masz kolorki rhododendronów? My czerwony Nova Zembla i dwa różowo-białe "biedronkowe" (nie znam odmiany).
Martusiu: dziękuję

dopieszczanie go, to czysta przyjemność
Beatko: lilia już powoli przekwita, zostały tylko dwa kwiatki..zobaczymy jak będą się prezentowały kolejne, które już mają pąki

Dziękuję, że podzieliłaś się swoja wiedzą
Ewciu: z tą loterią możesz mieść rację. Sąsiadce część lilii nie wzeszła do dziś. Te orientalne chyba intensywniej pachną, prawda? Dzięki za odpowiedź
Po kilku upalnych dniach przyszłą pora deszczowa. Pada od piątku. To czas na dopieszczanie roślinek domowych. Co jakiś czas one za to ślicznie dziękują

Tym razem głównym bohaterem jest grudnik/ schlumbergera, który postanowił powtórzyć swoje kwitnienie
A co słychać w ogrodzie?
Wspomniany wyżej
floks szydlasty na tle
twaułki golden pricess. Zdjęcie obok, to biedronkowy Rhododendron- może kiedyś dowiem się jaka to odmiana

Żurawka, którą zakupiłam w ubiegły weekend. Odmian nie znam. Wg mnie ta "nowa" jest ładniejsza od tej "bordowo-listnej" widocznej z lewej strony. Do tego już kwitnie

. W jej tle niebieskawa trawa. Również na azalię przyszła pora i zaczyna rozchylać swoje różowiutkie pączki.

Kolejny różowy kwiat to nasza nowa lokatorka-
bergenia. Obok funkja na tle bratków.