Ogródkowy bloog
- ewa_rozalka
- 1000p
- Od: 10 cze 2012, o 12:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogródkowy bloog
Aniu ,Twój ogród jest ujmujący .Zaglądam do Ciebie i wciąż widzę jak coś nowego kwitnie .Szczególnie podglądam piwonie ,które bardzo lubię .Rabata Twoja nabiera koloru ,ciekawa jestem efektu końcowego .Pozdrawiam . 

- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Hemeromania mnie dopadła już 4 lata temu.
Do dzisiaj się wyleczyłam i chyba też nie chcę.
Trochę na nie poczekamy w tym roku, ale przedtem festiwal różany nas czeka.

Do dzisiaj się wyleczyłam i chyba też nie chcę.

Trochę na nie poczekamy w tym roku, ale przedtem festiwal różany nas czeka.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
Irenko!
Dziękuję za zaproszenie. Na pewwno skorzystam ale dopiero jak skończy się rok szkolny i akademicki.
Dokupiłam troszkę żurawek i może zrobimy jakieś "machniom".
Ewo!
Dziękuję za komplement. Jestem łasa na takie pochlebne opinie ponieważ widzę, jak dużo jeszcze mam do zrobienia zanim zacznie to wyglądać tak jak bym chciała. Wychodzą moje błędy początkującego ogrodnika.
Piwonie kwitną chyba gorzej niż w ubiegłym roku.Może przez to przesadzanie albo mają za mało słoneczka.
Za to dwa krzaczki drzewiastych mają więcej pąków niż w ubiegłym roku. Te kwitną troszkę później.
Grażynko!
Kogo czeka tego czeka...Mam trzy krzaczki różyczek i resztki pnącej przy furtce .To wszystko co przetrwało tę pamiętną zimę.
Również nie próbuję nawet się leczyć. Liliowców wciąż przybywa. Może dadzą w tym roku przynajmnie recital?
Jeden bardzo choruje. Musze mu zrobić zdjęcie i popytać jak go leczyć.
Dziękuję za zaproszenie. Na pewwno skorzystam ale dopiero jak skończy się rok szkolny i akademicki.
Dokupiłam troszkę żurawek i może zrobimy jakieś "machniom".
Ewo!
Dziękuję za komplement. Jestem łasa na takie pochlebne opinie ponieważ widzę, jak dużo jeszcze mam do zrobienia zanim zacznie to wyglądać tak jak bym chciała. Wychodzą moje błędy początkującego ogrodnika.
Piwonie kwitną chyba gorzej niż w ubiegłym roku.Może przez to przesadzanie albo mają za mało słoneczka.
Za to dwa krzaczki drzewiastych mają więcej pąków niż w ubiegłym roku. Te kwitną troszkę później.
Grażynko!
Kogo czeka tego czeka...Mam trzy krzaczki różyczek i resztki pnącej przy furtce .To wszystko co przetrwało tę pamiętną zimę.
Również nie próbuję nawet się leczyć. Liliowców wciąż przybywa. Może dadzą w tym roku przynajmnie recital?
Jeden bardzo choruje. Musze mu zrobić zdjęcie i popytać jak go leczyć.
- kogra
- Przyjaciel Forum
Niektóre liliowce tak mają, zwłaszcza te z in vitro.
Ja miałam kilka takich, które co rok to były marniejsze, aż w końcu wypadły.
Taką przypadłością cechuje się sporo ev czyli z liśćmi wiecznie zielonymi i tych, które powstały po 2000 roku.
Nadają się raczej do hodowli pod szkłem lub w pojemnikach sprzątanych na zimę.
Ja miałam kilka takich, które co rok to były marniejsze, aż w końcu wypadły.
Taką przypadłością cechuje się sporo ev czyli z liśćmi wiecznie zielonymi i tych, które powstały po 2000 roku.
Nadają się raczej do hodowli pod szkłem lub w pojemnikach sprzątanych na zimę.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- slila1
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 maja 2009, o 19:05
Aniu widzę u Ciebie las lilii, jak zakwitną, to dopiero będzie widok 

Lidziu!
Nie mogę się doczekać tego kwitnienia.
Nie mogę się doczekać tego kwitnienia.
- ewa_rozalka
- 1000p
- Od: 10 cze 2012, o 12:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Róża mogła by obdzielić pączkami kilka innych ,ciekawe kto ona .A lilie to naprawdę widok niezwykły .
Tyle na raz to ja nawet nie widziałam
Tyle na raz to ja nawet nie widziałam

Ewo!
Zajrzyj tutaj. Moje lilie to nic takiego w porównaniu z tym co ma Ewa w swoim ogrodnie.
Kupiłam wiosną cebulki od Ewy i czekam na kwitnienie.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=59&t=58263
Zajrzyj tutaj. Moje lilie to nic takiego w porównaniu z tym co ma Ewa w swoim ogrodnie.
Kupiłam wiosną cebulki od Ewy i czekam na kwitnienie.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=59&t=58263
- kogra
- Przyjaciel Forum
Ależ będzie zapachu jak lilie rozkwitną....
A i widok na kwitnące liliowce też będzie przedni.

A i widok na kwitnące liliowce też będzie przedni.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
Witaj Aniu! 
Nie przejmuj się błędami, bo nawet najwytrawniejsi ogrodnicy je popełniają, a nie ma to wielkiego wpływu na wygląd ogólny ogrodu. Muszę powiedzieć, że Twój ogród wcale nie przypomina ogrodu początkującego ogrodnika, wręcz przeciwnie! A Twoje piwonie mogą powalić na kolana! Do tego wszystkie kwitną!
Moje kwitną sobie co drugi rok
No a lilie z liliowcami też mogą przyprawić o mały szok
Miałam podobne poletko lilii (bez liliowców), niestety wszystko prawie wcięły nornice
Zoastały 2 czy 3 sztuki z prawie setki

Nie przejmuj się błędami, bo nawet najwytrawniejsi ogrodnicy je popełniają, a nie ma to wielkiego wpływu na wygląd ogólny ogrodu. Muszę powiedzieć, że Twój ogród wcale nie przypomina ogrodu początkującego ogrodnika, wręcz przeciwnie! A Twoje piwonie mogą powalić na kolana! Do tego wszystkie kwitną!

No a lilie z liliowcami też mogą przyprawić o mały szok

Miałam podobne poletko lilii (bez liliowców), niestety wszystko prawie wcięły nornice

Zoastały 2 czy 3 sztuki z prawie setki

Witaj Izuniu!
Aż mi się ciśnie: Wszelki duch ..etc..
Gdzieś Ty była jak Cię nie było? Jak zdrówko? Kiedy otworzysz nowy wątek? Pewnie pilnie pracujesz w ogrodzie zapominając o Bożym świecie.Wracaj do nas Na FO.
Dziwne,że są nornice tam gdzie koty.Mam nadzieję,że nie zjadły tego łana lilii królewskiej.
Co u Twoich futrzaków? Moje ogródkowe bardzo chore i to wszystkie.Drapią się i tracą sierść płatami. Moja kicia w domu ma to samo. Jest leczona od grudnia. Dostaje sterydy i przeciwświądowe i pomaga tylko na czas działania zastrzyku.
Nie wiem jak pomóc ogródkowym. Weterynarz nie chce leczyć na odległość.
Aż mi się ciśnie: Wszelki duch ..etc..
Gdzieś Ty była jak Cię nie było? Jak zdrówko? Kiedy otworzysz nowy wątek? Pewnie pilnie pracujesz w ogrodzie zapominając o Bożym świecie.Wracaj do nas Na FO.
Dziwne,że są nornice tam gdzie koty.Mam nadzieję,że nie zjadły tego łana lilii królewskiej.
Co u Twoich futrzaków? Moje ogródkowe bardzo chore i to wszystkie.Drapią się i tracą sierść płatami. Moja kicia w domu ma to samo. Jest leczona od grudnia. Dostaje sterydy i przeciwświądowe i pomaga tylko na czas działania zastrzyku.
Nie wiem jak pomóc ogródkowym. Weterynarz nie chce leczyć na odległość.
- Tosia1
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 mar 2010, o 16:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Na ogródku miałam też 2 czarnuszki, ale ktoś mi je ukradł. Nawet wiem kto!!!! Nienawidzi kocich odchodów!!! A były takie mądre.
Ogródek masz śliczny! Wpadłaś w liliowce, jak ja w róże!!! Powojniki, to moja druga miłość. Może poznamy się w realu.
Dziś wreszcie słoneczko

Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.