Mój ogród - moja pasja

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
anias1
500p
500p
Od: 20 sty 2013, o 16:27
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój ogród - moja pasja

Post »

Hej Aniu :wit u mnie goździki zimują w gruncie bez żadnego zabezpieczenia. Są bez problematyczne w uprawie, mimo mroźnych zim dają sobie radę :)

Justynko ;:7 Już nie mogę się doczekać kiedy te siewki wysadzę do gruntu :wink:

Witaj Milenko :wit Ja swojego patata (batata) kupiłam w sklepie i jak na razie rośnie doskonale :) Przed zakupem trzeba dokładnie obejrzeć bulwę, powinna mieć "oczka" z których wypuści liście i bulwa nie może być zwiędnięta.

Magdo ;:7 Staram się zajmować moimi roślinkami jak najlepiej, ale nie zawsze to wystarczy, jak każdy popełniam błędy uprawowe i niekiedy tracę jakąś roślinkę. :(
Zapraszam
Mój ogród - moja pasja
Pozdrawiam Ania :)
Awatar użytkownika
julianna
1000p
1000p
Od: 21 gru 2011, o 21:22

Post »

Aniu rzeczywiście, przyznaj się , pewnie dodajesz tym swoim siewkom drożdży, tak pięknie rosną.Jedni mają 'dobrą rękę " do kwiatków , inni nie.
Tarasi po skończeniu będzie ładnie wyglądał. Dobrze że masz dostęp do kamieni. Ja zbieram gdzie się da, ale u mnie kamulców jak na lekarstwo.
Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga długiego czasu. Czas i tak upłynie.

H. Jackson Brown
Awatar użytkownika
becia123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 wrz 2012, o 18:21

Post »

Aniu Tadziu komelina szybko się rozrasta i ładnie kwitnie szczególnie jak nie ma dużego słońca a przechoeuje się łatwo i w tym roku tez ładnie przetrwała.Aniu mam troche roślin miododajnych budleje jeżówki ,lubię pszczółki ,motylki w ogródku. :D ;:138
Awatar użytkownika
BOGULENKA
500p
500p
Od: 23 lis 2012, o 13:28

Post »

Witam Cię Aniu serdecznie, przyszłam do Ciebie z rewizytą. Mieszkasz w takim zakątku Polski który jest bliski mojemu ;:167 Moja mama pochodzi z okolic Końskowoli, ale to chyba spory kawałek od Ciebie? W każdym razie lubelszczyznę darzę ogromnym sentymentem. Rozumiem twoje rozterki, jeśli chodzi o dobór roślin do ogrodu, przy takim wyborze jaki znajduje się w szkółkach i w sklepach to naprawdę trudny orzech do zgryzienia. Tym niemniej każdy z nas to przechodził, przechodzi albo będzie przechodził i wszyscy dają radę. Oczywiście ideałem byłoby gdyby udało się wszystko bez pomyłek i późniejszych poprawek, ale to chyba niemożliwe. Ostróżka first class, bomba po prostu, ja mam białą pełną, ale twojej czarne oczko powaliło mnie na kolana. Łączę serdeczności Bogna.
Pozdrawiam i serdecznie zapraszam do siebie, Bogna
Żabia Łąka
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

anias1 pisze:Tadziu to dobrze, że ogródków przybywa dzięki temu jest piękniej i kolorowej na świecie :D
Tak w ogóle to ogrodów coraz więcej , ja trochę o czym innym chciałem . O nowych forumkach w moich okolicach .
Tylko ja tak skracam myślowo , że nie bardzo wiadomo o co chodzi :;230 :;230
Aniu93 , nie samym chlebem człowiek żyje. Paliłem ...dziesiąt lat , ile kasy poszło :?: :?: ;:224 ;:224 Na inne ''bzdety'' też się wydaje . Teraz dzięki forum można z wymian dużo zdobyć, ile taniej. ;:333
Komelinę miałem pierwszy rok i dałem jej słońca , trochę za szybko przekwitała. Dzięki , teraz wiem , że nie wolno jej ''smażyć'' ;:333 ;:108 Razem z daliami zimuje , powinna przetrwać.
Miłego dzionka. ;:3
;:109
Aga789
200p
200p
Od: 21 lut 2013, o 13:07
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Aniu, jak słonecznie u Ciebie :) Pamiętasz może nazwę koloru farby, którą malowaliście dom?

Bardzo spodobała mi się jukka :) śliczna. Złotokap też cudny..niestety jest to roślina trująca, a w związku z tym, że nasza pociecha ma dopiero 2 latka, ogrodnik mi odradził jego zakupu.

pozdrawiam serdecznie
Pozdrawiam Agnieszka
Niewielki ogródek wielu barw
Awatar użytkownika
anias1
500p
500p

Post »

Julianno, :wit ja ze swoimi siewkami rozmawiam i trochę je straszę,że jak nie będą ładnie rosły to wylądują na zewnątrz,a tam śnieg i zimno.Kamieni u mnie jest bardzo dużo,leżą na polach uprawnych są różnorodne.

Beciu ;:7 dziękuję za informację o uprawie komeliny.To masz fajnie z tymi pszczółkami i motylkami,to dowód na to,że nie tylko tobie i nam twoje kwiatuchy się podobają.

Pozdrawiam cieplutko Ania :D
Zapraszam
Mój ogród - moja pasja
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu ,batat poszedł do przodu bardzo ,odkąd go widziałam ostatni raz .Ciekawa jestem bardzo ,co z nim będzie .Pozdrawiam Cię . ;:3
Awatar użytkownika
anias1
500p
500p

Post »

Hej Bogno :wit cieszę się,że mnie odwiedziłaś.Końskowola położona jest daleko od mojego miejsca zamieszkania,do Lublina mam 100km. Faktycznie wybór roślin na rynku jest ogromny i będę się powoli decydować na ich zakup.Już złożyłam zamówienie u kilku forumek.Jak ogródek nie będzie wyglądał idealnie to nieważne,będzie kolorowo i różnorodnie.

Tadziu :wit żle cię zrozumiałam,jestem ostatnio trochę zakręcona,spowodowane to jest brakiem słońca.

Aga ;:7 to jest struktura GOBI 14 firmy CAPAROL. wiem,że złotokap jest trujący,ale u mnie wszyscy dorośli i uprzedzeni o tym.
Dziękuję za miłe słowa.

Zapraszam
Mój ogród - moja pasja
Awatar użytkownika
anias1
500p
500p

Post »

Ewciu :wit mój batat rzeczywiśie trochę urósł,sama jestem ciekawa jak będzie wyglądał kiedy osiągnie dojrzałość.
Zapraszam
Mój ogród - moja pasja
Awatar użytkownika
maria.k55
1000p
1000p
Od: 24 maja 2009, o 16:06

Post »

Witaj Aniu - piękny domek, duża działka czyli nie ograniczone możliwości, zadbane roślinki same przyjemne perspektywy.Pozdrawiam i będę śledzić rozwój twojego ogrodu ;:100
"Szanuj każdy dzień - bo już nie powróci"
Ogródek przydomowy u Marii.k55
Awatar użytkownika
anias1
500p
500p

Post »

Mario,cieszę się,że mnie odwiedziłaś.Rzeczywiście mam sporą działkę i będę ją w miarę możliwości finansowych i nie tylko zagospodarowywać.Serdecznie zapraszam częściej.

Zapraszam
Mój ogród - moja pasja
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56

Post »

Właśnie , finanse. Dlatego staram się jak najtańszym kosztem, wymianki , nasiona. Jest roboty , od nasiona do dorodnej rośliny wiele pracy trzeba włożyć , czasu , ale w rachunku końcowym opłaca się. ;:215 ;:108
Awatar użytkownika
anka93
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 paź 2008, o 17:40

Post »

Masz rację Tadeuszu :D , dzięki forum to taniej te nasze chciejstwa wychodzą.Ja czasami zagłębiami sie myślowo i popatrz w skali kraju jaki obrót i ile roślin powiększa nasze ogródki :shock: ;:3 Dzięki temu jest piękniej i mamy nowych znajomych :tan
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

W ogóle to forum jest super, miłego dzionka Aniu :wit
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”