Gosia, dzięki, przetestuję w weekendmalgocha1960 pisze: Kasiu,na płaska blaszkę z piekarnika daję poł kostki drożdży+półtorej szklanki mąki+2 łyzki oleju+2/3 szkl ciepłej wody sół,cukier i gałka muszkatułowa do smaku.Wszystko wrzucam do miski wyrabiam reką i zostawiam na troche do wyrosnięcia,potem rozkładam na blaszxce i tez czekam ,żeby troche wyrosło.Na to keczup i dodatki jakie kto lubi,posypuje oregano,ser żółty i na 180 - 200 stopni na 15 minut do piekarnika.Jezeli moge doradzic to najlepsza mąka jest z lubelli puszysta.Robiłam kilka razy z innej,ale to już nie to ciasto.
Moje spełnione marzenie Małgocha1960
- robaczek_Poznan
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 30 sty 2012, o 23:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Moje spełnione marzenie Małgocha1960
- malgocha1960

- Od: 8 lut 2010, o 18:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Marysiu,dziękuję,myslę,ze bedziemy częściej się odwiedzać.
Tereniu,a ty jeszcze na wyjezdzie jesteś,kiedy wracasz?
Dorotko,myślę,że wsiakniesz na dobre.Tu jest fajna,serdeczna atmosfera.
Kasiu,cienkie i chrupiace,ale kup tą mąkę,którą ci mówiłam,bedzie palce lizać.
Tereniu,a ty jeszcze na wyjezdzie jesteś,kiedy wracasz?
Dorotko,myślę,że wsiakniesz na dobre.Tu jest fajna,serdeczna atmosfera.
Kasiu,cienkie i chrupiace,ale kup tą mąkę,którą ci mówiłam,bedzie palce lizać.
- kasia126126
- 1000p

- Od: 8 cze 2010, o 18:21
Witaj porannie Małgosiu
Narobiłaś mi smaka na tą pizzę. W sobotę zrobiłam ciasto "kosmos" ale mój Adaś stwierdził że "to nie to". Wobec tego na ciasto będziemy przyjeżdżać do ciebie o ile Marta będzie chciała piec
No i zachwyciły mnie prymulki więc wczoraj pobiegłam do Biedronki i też kupiłam: żółte jak słoneczko, tak na poprawę nastroju
Narobiłaś mi smaka na tą pizzę. W sobotę zrobiłam ciasto "kosmos" ale mój Adaś stwierdził że "to nie to". Wobec tego na ciasto będziemy przyjeżdżać do ciebie o ile Marta będzie chciała piec
No i zachwyciły mnie prymulki więc wczoraj pobiegłam do Biedronki i też kupiłam: żółte jak słoneczko, tak na poprawę nastroju
- malgocha1960

Kasiu,witaj.A Marta dawała ci przepis?Pewnie to rzucanie blacha o podłogę robi swoje.
Ja w sobote zrobiłam tradycyjny swój sernik,poszła blacha momentalnie.
W biedronce były jeszcze czerwone prymulki i teraz załuję,ze nie kupiłam,ale moze najpierw zobacze czy te mnie polubią.
W biedronce były jeszcze czerwone prymulki i teraz załuję,ze nie kupiłam,ale moze najpierw zobacze czy te mnie polubią.
- korzo_m

- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Małgosiu jak zobaczyłam pieski pod kołderką, to tak się uśmiałam
U mnie w domu zwierzyniec również rządzi, mam psa i dwa koty, ostatnio często śpimy w komplecie 
- malgocha1960

Anabuko,witaj.Nie pamietam zupełnie jak to było,ale przechodzi sie jakieś etapy w zależności od ilości postów.Pisz duzo na róznych wątkach i chyba samo ci wskoczy.
Dorotko,dla mnie to takie same istoty jak ludzie,a wręcz powiedziałabym,ze często lepsze jak ludzie,więc muszą byc na takich samych prawach.Ja zawsze miałam psa i fisia na ich punkcie i wiem,ze byłabym w stanie baaaaaaaaaaaaaardzo skrzywdzić człowieka widząc jak krzywdzi psa.

Dorotko,dla mnie to takie same istoty jak ludzie,a wręcz powiedziałabym,ze często lepsze jak ludzie,więc muszą byc na takich samych prawach.Ja zawsze miałam psa i fisia na ich punkcie i wiem,ze byłabym w stanie baaaaaaaaaaaaaardzo skrzywdzić człowieka widząc jak krzywdzi psa.

- malgocha1960

- malgocha1960

- ARABELLA

- Od: 4 mar 2009, o 16:05
Goska od razu cieplej 
-
Keetee

- Od: 15 paź 2010, o 00:18
Gosia kocham Cie za to jak kochasz psy
...poza tym za inne rzeczy tez 
...poza tym za inne rzeczy tez - kasia_rom

- Od: 5 paź 2008, o 12:32
Małgosiu
Niezmiennie zachwycam się Twoimi begoniami
Powiedz proszę, czy kupowałaś bulwy w necie , możesz mi polecić jakieś źródło
Psinki przesłodkie
, a zdjęcia ogrodowe cieplutkie akurat na tą zimnicę 
Niezmiennie zachwycam się Twoimi begoniami
Powiedz proszę, czy kupowałaś bulwy w necie , możesz mi polecić jakieś źródło
Psinki przesłodkie
- malgocha1960

dziękuję ,ze mnie odwiedzacie mimo tej sniezycy za oknem.
Melduje,ze pierwsze 4 begonie sa juz posadzone.Zrobiłam przegląd w cebulach i begonii bedzie dużo mniej w tym roku,bo niektóre sa podejrzanie miękkie i takie pustawe.
Begonie swoje kupowałam u nas w sklepie ogrodniczym,ale wiekszość mam z tych kupowanych co roku na rynku,przez sezon te z siewu wytwarzaja cebulke,a większość ludzi uważa je za jednoroczne i wyrzuca.

Melduje,ze pierwsze 4 begonie sa juz posadzone.Zrobiłam przegląd w cebulach i begonii bedzie dużo mniej w tym roku,bo niektóre sa podejrzanie miękkie i takie pustawe.
Begonie swoje kupowałam u nas w sklepie ogrodniczym,ale wiekszość mam z tych kupowanych co roku na rynku,przez sezon te z siewu wytwarzaja cebulke,a większość ludzi uważa je za jednoroczne i wyrzuca.

- maria.k55
- 1000p

- Od: 24 maja 2009, o 16:06
Ja zrobiłam przegląd swoich bulw begonii i w tych większych, bardziej mięsistych zauważyłam dziwne dziury, po przekrojeniu okazało się, że w środku siedzą tłuste, białe ok. 1 cm robaki, jakby pędraki. Kilka bulw będzie do wyrzucenia, tak się zastanawiam kiedy je wsadzić, żeby nie za wczesnie, bo póżniej z braku słońca one są takie cienkie, wybiegnięte, pamietam jednego roku sadziłam pod koniec lutego i było super, ale to zalezy kiedy wiosna przyjdzie.
- malgocha1960

- korzo_m

- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Małgosiu po takich kolorowych zdjęciach od razu cieplej, do wiosny już niedługo. A może podesłać Ci nasionka jednorocznych i bylinek, dziś właśnie oglądałam swoje nasienne pudło i trafiłam na Twoje aksamitki.
Ja uważam, że zwierzęta to bardzo mądre stworzenia, często mądrzejsze od człowieka. Mój pies to przybłęda, wyrzucona przez poprzednich właścicieli, jaka wierna z niej bestyjka, dziwię się, że po tym co przeszła tak potrafiła nam zaufać. Przyszła położyła się na tarasie , popatrzyła smutnymi oczami i została.
Ja uważam, że zwierzęta to bardzo mądre stworzenia, często mądrzejsze od człowieka. Mój pies to przybłęda, wyrzucona przez poprzednich właścicieli, jaka wierna z niej bestyjka, dziwię się, że po tym co przeszła tak potrafiła nam zaufać. Przyszła położyła się na tarasie , popatrzyła smutnymi oczami i została.