Balkonowe Rosarium

Zablokowany
Awatar użytkownika
alexia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2011, o 18:19
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Balkonowe Rosarium

Post »

Allhambra,Roseta,Majka, :wit Was ;:167 .U mnie pogoda tez lekko w plusie,tez sa resztki sniegu.
Z rajstopami to u mnie debiut,gdzies o tym przeczytalam,chyba nie ma znaczenia jakiego sa koloru te nylony,ja mam jasne 20-ki i czarne 15-ki ;:306 .Okrecam tak zeby miejsca szczepienia byly zasloniete,ja przecinam i jade nogawkami,ale każdy zmajdzie swoja metode ;:108
Majka,zrobil sie fun klub.....nylonow ;:306 ;:306 ,z porteczkami to ja nie taka odwazna,sa u S.Oliver(w Wawie chyba Zlote Tarasy),jak sobie kupisz to inalguracyjne zdjecie w Twoim nowym watku to Ty w rozach na............ :;230 :;230 OK :?:
Jak duuuuuuuuuuuza bedzie ta donica i jak wysoki pien :?:Dobrze,ze kupilas chodaczki w kwiatuszki,ale czy beda pasowaly do porteczek :;230 :;230

.
Allhambra pisze: ;:167
Do czego kobietom rajstopy....do owijania róż:)
Zlota mysl na dzisiejsza niedziele ;:138
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 96&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Alexia , dobrze, że nikt nie słyszy jak się śmieję, bo by pomyślał, że mną coś nie tak. :;230 :;230 :;230
Normalnie się popłakałam. Dobra...., ale najpierw muszę je sobie kupić, te porteczki.... :;230 , a chodaczki w kwiatuszki no nie wiem, ale czy to ważne ja się w nie będę stroić przecież tylko do różyczek. ;:306

Aleś mnie zażyła jaki ma być pień, to akurat wiem 100 - 120 cm, ale donicy nie mierzyłam.... tak na oko, to spoko 50 do 60 cm. ;:oj Może być ;:173
Wiesz co,? żeby nie było, że dziś bez różyczek, to zobacz co sobie kupiłam ;:306 .... a, co .... ;:306
Skasujemy jak pooglądasz ;:108

Ptaszki w różyczki, póki co siedzą na parapecie :;230
Obrazek

Obrazek

Kaczka dziwaczka, też z kwiatuszkami, a co :;230
Obrazek

Obrazek

Jeszcze miniaturki storczyków.... :D
Awatar użytkownika
alexia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tylko nie kasuj :!: :!: ,przeciez sa urocze.Nie bardzo mam juz co pokazywac,wiec moze powstanie nowy fun klub Twoich ptaszkow ;:224 .Teraz spadam w kimono-jutro rano musze byc w Wiedniua a to 660 km. ;:196
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 96&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Allhambra
100p
100p
Od: 17 lip 2012, o 21:54

Post »

To dobranoc i bezpiecznej jazdy:) A Kaczka dziwaczka cudowna....różana...uwiodła mnie najbardziej
Sylwia
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Rajstopowy fan club no fajnie ;:306 ;:306 ;:306
Moja pienna stoi w piwnicy i powoli zaczyna się puszczać a na dworze ciągle zima a może raczej prawie zima. To mój pierwszy raz i ciekawa jestem jak sobie poradzi w sezonie. A nie ;:185 nie pierwszy raz, przypomniało mi się że jakieś 10 lat temu miałam na pniu jakąś czerwoną i nawet jedną zimę owinięta na tarasie przeżyła ale drugiej zimy nie dała rady. ;:173
Szczęśliwej drogi do Wiednia ;:333
Awatar użytkownika
Allhambra
100p
100p

Post »

edulkotku, czy twoja piwnica ma okno?
Bo moja w piwnicy rozpuściła się już dawno...u mnie mikre pączki kwiatowe już ma....stojąca obok New Dawn rozpuszcza się od niedawna ale już budzi się mocno z uśpienia...okno mam małe...zastanawiam sie czy to światło budzi do życia?
Sylwia
Awatar użytkownika
alexia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:wit ,dziekuje wszystkim milym goscim za odwiedziny i wpisy.Nie mam zupelnie weny na pisanie,przeczytalam wszystkie rozane nowosci.Ostatnio prognozy pogody sa bardzo rozrywkowe,mamy juz ktorys kolejny "ostatni atak zimy ":;230 :;230.
Mam za dobre 2 tyg.1-sze dostawy roz i co ja z nimi zrobie :?: ;:145 .
Jest takie powiedzenie:"wszystko ma koniec(zima tez) tylko kielbasa ma dwa"
Awatar użytkownika
AnaAn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 gru 2012, o 17:49
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Alexia, nie martw się; ja słyszałam wczoraj w radiu prognozę, która przewiduje na 8 marca +15 stopni. I tego się trzymam ;:333
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:wit Cześć Alexia
i ja nie mam weny do pisania ;:185
Nie lubię tych zapowiedzi pogody, dosłownie one mnie wkurzają.
Kręcą jak chcą, a pogoda sobie ;:170

Dobrze, że masz jeszcze humorek ;:196 hihihi...hi kiełbasa ma dwa :;230
Wiesz co ja myślę, dwa tygodnie w pogodzie, to szmat czasu. Nie denerwuj się,
najwyżej zadołujesz i poczekają na dobra pogodę. ;:108
Awatar użytkownika
alexia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Majeczko,no jestes,a ja myslalam,ze Cie gdzies wcielo.Zakupy rozane w bardzo szerokim tego slowa znaczeniu ;:306 .
Zadolowac,to myslisz tak w donicy :?: ,bo innej opcji nie mam ;:oj
Aniu ,z pogoda to trzymam za slowo :!: Niby jestesmy w podobnej strefie klimatycznej,tylko dzieli nas tutejszy biegun zimna(okolice Lipska i Drezna)i tam sie spotykaja fronty i wiruja :;230 .Rok temu na wiosne czytalam sobie o 30-to stopniowych upalach na Lubelszczyznie zawinieta w koc przy kominku.To jest wlasnie globalne ocieplenie klimatu ;:108 .
Oby do wiosny ;:65 ;:65
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Allhambra pisze:edulkotku, czy twoja piwnica ma okno?
Bo moja w piwnicy rozpuściła się już dawno...u mnie mikre pączki kwiatowe już ma....stojąca obok New Dawn rozpuszcza się od niedawna ale już budzi się mocno z uśpienia...okno mam małe...zastanawiam sie czy to światło budzi do życia?
Moja piwnica nie ma okna, tylko prawie całą zimę są uchylone drzwi więc nie jest za ciepło, przymykane są tylko na wielkie mrozy. Zimuję tam dalie i ziemniaki i musi być zimno żeby nie porosły zbyt wcześnie. ;:173

U nas skończyło prószyć i wychodzi słoneczko, od razu weselej się robi. ;:3
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

alexia pisze:Majeczko,no jestes,a ja myslalam,ze Cie gdzies wcielo.Zakupy rozane w bardzo szerokim tego slowa znaczeniu ;:306 .
Zadolowac,to myslisz tak w donicy :?: ,bo innej opcji nie mam ;:oj
:wit Cześć Alexia
jestem..... jestem :D buszuje gdzie się da, wybieram, zamawiam i kupuję ... lubię tak zająć sobie... ;:65
ten trudny czas do wiosny. :;230
Jak najbardziej róże jak tylko przyjdą zadołuj w jakimś sporym pojemniku, wiadrze czy czymś innym.
Muszą mieć wilgotno i nie za ciepło.
Różyczki miniaturki przemroziłam, a teraz wstawiłam do chłodnego miejsca.
Listki im się niektóre zwarzyły, ale to bez znaczenia. Ważne żeby nic mi nie fruwało. :uszy
Awatar użytkownika
alexia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

[/quote]
Ważne żeby nic mi nie fruwało. :uszy[/quote]

Witaj Majko,no wlasnie,u mnie nie widac tych fruwajacych,poprzyklejane do tabliczek,ale ziemia zyje wlasnym zyciem.
Podjelam meska decyzje,przesadzam moje malenstwa.Udalo mi sie dzisaj przesadzic tylko jedna,musze rozmrozic doniczki ;:oj .
Dostaja juz 5-6,5 l.doniczki,zeby na caly sezon starczylo(jak przezyja).Z najnowszych prognoz zima bedzie trwala jeszcze tydzien ;:224 ,tydzien temu to samo gadali ;:306
Awatar użytkownika
Allhambra
100p
100p

Post »

Witam:)
dziś zakupy różane: tzn. pod róże: obornik granulowany, azofoska, i substral magiczna siła.
Chodzi za mną A Shropshire Lad i First Lady.
Przyznam się do czegoś: zdarzyło mi sie popłakać że nie mam ogrodu, ziemi .powierzchni....to co jest przed domem to mikry trawnik, który muszę zachowac dla dzieci...poza tym sam budynek daje cień od godziny 14....i jedyne co mam to ten duży balkon zwany szumnie tarasem.....
śnią mi się róże po nocach...
dobrze że chociaż mam taras:), bo mogłabym nie mieć nic....
już nie mogę patrzeć na padający śnieg..dziś znowu padało..zadołowane róże zakryte po kokardkę....
Sylwia
ella52
200p
200p
Od: 8 lut 2011, o 18:36

Post »

Mnie też śnią się róże :D bardzo miłe takie sny.Oby do wiosny!
Pozdrawiam Ela
Maleńki ogródek Eli
Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”