Marpy kwiatki i rabatki cz.IV

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Marpy kwiatki i rabatki cz.IV

Post »

No, w końcu mamy taką zimę jak trzeba, z niewielkim mrozem i ze śniegiem, nie to co w zeszłym roku.

Coś jest na rzeczy z "kotami dla zdrowotności". Miałam kiedyś kota, który nie specjalnie lubił pieszczoty i od razu uciekał z kolan. Ale wystarczyło bym się źle czuła i leżała a od razu przychodził, układał się na mnie i mruczał...
Koty mają różne charakterki, teraz mamy takiego cierpliwego i niekłopotliwego, nawet nie usiłuje wskakiwać na stół bo wie, że mu nie wolno, cierpliwie znosi "pieszczoty" nawet małego dziecka. Ale to raczej wyjątek, niż reguła. :wink:
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Aniu,Ewciu,Mariolko i ;:204 - miło Was gościć :wit

No właśnie , chodzeniu ;:oj po parapetach , stołach i szafkach kuchennych ;:185 tego bym nie zniosła więc chyba nie zaryzykuję...bo zwierzak w bloku to poważna decyzja !

Na razie pocieszają mnie m.in. doniczkowce ,których ilość jest taka sobie..kilka donic i doniczek . Ale nie za wiele.Kiedyś miałam ok. 70 doniczkowych a w sezonie jeszcze dochodziło ze 30 na balkonie :roll: Ale na szczęście zrezygnowałam już z tego pomysłu a swoja miłość do kwiatów przeniosłam z domu i balkonu na działkę... :)

gwiazda jeszcze ma się nieźle
Obrazek

" falka"udało mi się po raz pierwszy utrzymać przy życiu przez 3 m-ce aktualnie przekwita czy potrafię doprowadzić go do ponownego kwitnienia??? jeszcze nigdy mi się to nie udało - czas pokaże

Obrazek

lato utrwalone w bukietach też jest dobrym umilaczem na zimowe dni , przytulić to się tego nie da... ;:218 ale oko pocieszyć
może

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

CDN.. :wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Prawda-oko się cieszy, ale na kolanach milszy kot ;:306 Człowiek sam podejmuje decyzje, co dla niego jest istotne :D
Sama nie mam storczyków, ale Ania-sweety ma piękną kolekcję :wink:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
elsi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2009, o 17:26

Post »

Piękne wspomnienia ogrodu w wazonach, Marynko. :wink:
Mam je także porozstawiane w różnych miejscach, chociaż to ... łapacze kurzu :roll: .
Dylemat pies czy kot? nie myślałam, że przed takim stanę, chociaż mnie łatwiej, bo ogród duży przy domu.
Zarówno kot jak i pies, póki młode i nieułożone, wymagają więcej uwagi a psot i tak się nie uniknie.
Póki co, dokarmiam jakiegoś dochodzącego kota, który pewnie jest czyimś.
Póki jestem zajęta bieżącymi sprawami to zima mi się nie dłuży,
ale jak się naoglądam takich kolorowych zdjęć to mnie tęsknota za wiosną zżera.
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Awatar użytkownika
lojka 63
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 wrz 2011, o 20:11
Kontakt:

Post »

Wpisuję się żeby cię nie zgubić ,masz piękne ujęcia ogrodu i roślinek rozmarzyłam się o soczystej wiosennej zieleni ;:196 pozdrawiam ciepło i bedę zaglądać jak czas pozwoli. ;:138 ;:215
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewcia ,Elu , - mnie z tym kotem nachodzi od 2 lat..i chciałabym i boję się :? ale nic z tego nie będzie bo M nie lubi kotów w domu , o piesku marzy,ale już nie to zdrowie...a przecież latem codziennie od rana do wieczora jesteśmy na działce a kot ??? zostawiać w domu na całe dnie???brać na działkę i wiązać na smyczy ??? bo puszczony samopas pewno by zaraz przepadł.. :( i tak źle i tak nie dobrze...ale nic to..wiosna coraz bliżej i rozmyślanie o kotkach zastąpi rozmyślanie o roślinach.Na razie jak co roku o tej porze jeszcze żadnych zakupów ani siewów nie czynię... i jestem wolna od chciejstw wszelakich ! ;:224
Sezon jest wystarczająco długi , żeby moje ewentualne chciejstwa zadawalać na bieżąco i od ręki... :)
Jolu - witam Ciebie chyba po raz pierwszy w moich progach krajanko! i już się cieszę na następne odwiedziny ;:168

na przepędzenie zimy

póki znów zakwitną... ;:3

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

CDN... :wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jak ja się cieszę, że zamówiłam sobie więcej lilii :D Może będą tak samo ładne, jak Twoje :D
Może znasz kogoś, kto ma kota? Poprzyglądaj się, popytaj, zwierzę pogłaszcz. Pamiętaj tylko, że swój to nawet łobuz i drań będzie najkochańszy :wink: Jak z dziećmi :;230
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Maryniu,przepiekne masz lilie,uwielbiem je.Mam zamiar w tym roku dokupic,bo sporo ostatniej zimy mi zmarzło.
Co do kota to lubie je,ale na odległośc,ale za to psy kocham bardzo.
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Kochana, słoneczne jesienne fotki aż ogrzewają monitor ;:oj Zimowe oszronione, tworzą bajkową scenerię, razem ze stadkiem żałobników w dystyngowanych frakach,toczących dyskusję pod ośnieżoną choinką. ;:333
Ale najbardziej chwytają za serce te odgrzewane, wspominkowe ;:215 i domowe,bo wnoszą powiew wiosny ;:138
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewciu,Małgosiu,Stasiu - :wit
Dziewczyny ,lilie trzeba sadzić ja dość długą przerwę miałam w ich uprawianiu bo pierwsze sadzone jeszcze do gleby wszystkie wyginęły przez lata jak również wszystkie inne cebulowe . Od dwóch lat sadzę w doniczkach i donicach i nawet,nawet jako tako się mają.. Po przekwitnięciu wykopuję doniczki i przestawiam w cieniste miejsce w ustronnym miejscu i nie straszą mnie przekwitłymi badylami ,oddzielnie stawiam te,które chcę posadzic na nowo,żeby im ziemię wymienić . Miejsca po nich wypełniam innymi najcześciej nowymi roślinami ;:306 .No ale jesienią trzeba dla nich znowu znaleźć miejsce i to był w ubiegłym sezonie dla mnie horror..i powiedziałam sobie - nigdy więcej! Bo się opracowałam jak dziki osioł , żeby zadołować donice z cebulowymi tam gdzie chciałam, trzeba było oczyścić z rosnących tam roślin bądź je przesadzić /najczęściej/ :evil: Tak jest jak się jest zachłannym na rośliny i sadzi " na wcisk".No ale ja nie lubię monotonii w ogrodzie...

póki znowu zakwitną...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek[/URL]

Obrazek

Obrazek Obrazek[/URL]

Obrazek

Obrazek Obrazek

MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
ewamon
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 lis 2009, o 00:16

Post »

Maryniu,Twoje fotki sa przepiękne.Pięknie ujęte, przepiękne lilie i inne śliczności.Masz dużo kwiatów, których ja nie znam ;:oj
Czy na ostatniej fotce z tą przepiękną panienką,jest ogromna Brunera?
aha i jeszcze kępa liliowych kwiatów mnie zastanawia.Czy to ostróżka?
Awatar użytkownika
Kriss1515
1000p
1000p
Od: 15 cze 2012, o 21:16

Post »

Śliczne wiosenne fotki. ;:108 Aż chce już popatrzeć na takie widoki na żywo. Czy pod drzewem rosną konwalie ?
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nie zawiodłam się-mnóstwo słońca i cudowny ogród z mnóstwem roślin :D Nie wiem już, za czym bardziej tęsknię :D Prawda, słońce się dziś pokazało na dłużej, ale mróz niemiłosiernie ściska. Pocieszam się, że do wiosny bliżej niż dalej...
Nie chcesz się przypadkiem wymienić na ułudki? Mogę Ci dać trochę kwitnącej na biało w zamian za trochę niebieskiej.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewo /ewamon/ - miło Cię powitać u mnie ! Za pochwały ;:196 Masz rację,prawidłowo rozpoznałaś to brunera i ostróżka :D
Kriss - witaj u mnie! Chciałoby się wiosny , chciało a póki co ratujemy się widoczkami ! Pod drzewem konwalie...były bo już je wykopałam latem ale myślę, że znowu się odrodzą bo nie ma możliwości wszystkich kłączy wybrać.Konwalia jest bardzo ekspansywną rośliną acz piękną na wiosnę .Co kilka lat ją wykopuję a ona ciągle wraca ...ale jest w takim miejscu,że nie przeszkadza dopóki za bardzo się nie rozbisurmani..to wtedy widłami się z nią rozprawiam ! :wit
Ewciu - fajnie,że regularnie u mnie bywasz ;:196 , ułudki białej nie mam , możemy wymienić jak jeszcze znajdziemy je po zimie . :tan Ja miałam już podzieloną w 2 miejscach i po ubiegłej zimie jedna zniknęła..nie wiem czy to mróz czy nornice ... Mam nadzieję , że tym razem przetrwa! :heja Czekamy na wiosnę zatem !

Mroźny poranek , wygrzebałam fotki z sezonu 2011

póki znowu zakwitną... ;:3

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
ewamon
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 lis 2009, o 00:16

Post »

Maryniu,co to na pierwszym zdjęciu?Bardzo mi się podoba,jak byś miała malutką szczepkę,to chętnie bym się wymieniła na coś ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”